=== Στις ανασκαφές στην ακρόπολη του Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, στη περιοχή Κουσάντασι του Αϊδινίου, η Kadi Semti’ndeki βρήκε ένα αντίγραφο μιας μικρής δεξαμενής.

  === Αναφέρθηκε στις μελέτες διήρκεσαν μεγάλο χρονικό διάστημα και έμενε πλήρως εκτεθειμένη η δεξαμενή. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Δήμος Κουσάντασι και το (Τούρκικο) Πανεπιστημίου Αιγαίου İşbirliği’yle, στο Kadi Κάστρο, πριν από 11 χρόνια, οι αρχαιολόγοι άρχισαν ανασκαφές και έλαβαν μέτρα για να πετύχουν να μη διαταραχθούν τα ερείπια. Επικεφαλής της ανασκαφής. 

  === Η Δρ Mercangoz, ενώ ένας μεγάλος αριθμός των μοναστηριών έχουν ανασκαφεί και έχουν αποκαλυφθεί κεραμικά, καλούπια κοσμημάτων, γυαλί, κεραμικά υλικά παραγωγής που βρέθηκαν, είπε: “θα βρείτε στο μοναστήρι, το μεγαλύτερο καλοδιατηρημένο μνημειακό οικοδόμημα. Οι  μελέτες και οι ανασκαφές του 2011 έχουν αποκαλύψει σημαντική υποδομή στην εκκλησία του 5ου ή 6ου αιώνα μ.χ. Αυτή είναι μία περίστυλη βασιλική που χτίστηκε με σημαντικές υποδομές. Η δεξαμενή είναι ένα μικρό αντίγραφο που υπάρχει στην οικοδομή, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι η αρχική και πρωτότυπη»  είπε.

=== ΠΗΓΗ: http://webtv.hurriyet.com.tr/2/35749/21104220/1/istanbul-dakinin-aynisi-aydin-da-ortaya-cikti.aspx


Απάντηση