=== Από το  Ekurd.net
=== Στις εικόνες βλέπετε σκηνές από την Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Şemdinli, στην Κουρδική περιοχή στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Κούρδους αντάρτες σε πολεμική ανάπτυξη.
=== Το PKK απαίτησε την αναγνώριση
της Εθνικής ταυτότητας των Κούρδων στο Σύνταγμά της Τουρκίας και της γλώσσας τους ως μητρική γλώσσα,  παράλληλα και μαζί με τη Τουρκική σε κουρδικές περιοχές της χώρας, το κόμμα ζήτησε επίσης, να τεθεί τέλος στις εθνοτικές διακρίσεις στην τουρκική νομοθεσία και το σύνταγμα κατά των Κούρδων, απαιτώντας να εφαρμοστούν πλήρως οι πολιτικές ελευθερίες.
=== 1 Αύγ 2012 — Για τον τύπο και το κοινό

  === Η περιοχή της κουρδικής πόλης Şemdinli στην Τουρκία είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων ανταρτών!!!
=== Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται υπό στρατιωτική πολιορκία από τους Κούρδους αντάρτες για 9 ημέρες!!! Οι τουρκικός στρατός απαντά με βόμβες εναντίον Κούρδων πολιτών και εναντίον Κουρδικών χωριών, λόγω της ήττας από την Guerrilla!!!
=== Οι ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας του HPG, της στρατιωτικής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν του ΡΚΚ, έχουν τον έλεγχο, του μεγαλύτερου μέρους των περιχώρων της πόλης Şemdinli. ΟΙι Τούρκοι της πόλης είναι αποκλεισμένοι τις τελευταίες 9 ημέρες, και ανέφεραν, ότι 49 μέλη των ειδικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί και ότι 2 Τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα, στα οποία περιλαμβάνονται ένας τύπος Cobra και ένας τύπος Skorsky καταρρίφθηκαν. Έχει αναφερθεί ότι, ενώ οι αντάρτες έχουν πάρει τον έλεγχο της περιοχής, και ο τουρκικός στρατός ηττήθηκε στην είσοδο της περιοχής.
Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι Κούρδοι αντάρτες, μερικές φορές έρχονται σε άμεση επαφή με τα γειτονικά σπίτια της πόλης Şemdinli και την ελέγχουν με περίπολα από την πλευρά της οδού, αναζητώντας Τούρκους στρατιώτες.

  === “Ο τουρκικός στρατός έχει ….αυτοφυλακιστεί σε στρατιωτικές βάσεις”
Το Στρατιωτικό Συμβούλιο
του HPG υπό τον Κεμάλ Garzan, αξιολόγησε τον έλεγχο των οδικών αξόνων και τις αψιμαχίες που είναι σε εξέλιξη από τις 23 Ιουλίου στην πόλη Şemdinli (Şemzinan) και στα περίχωρα της πόλης, δηλώνοντας “Οι έλεγχοι που διεξάγουμε σε Şemzinan, είναι μια επαναστατική πράξη. Είναι μια πολιορκία. Ο έλεγχος της περιοχής βρίσκεται στα χέρια του HPG. Δεν έχει σημασία ποιο μπορεί να είναι το κόστος, εμείς δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Ο τουρκικός στρατός έχει υποστεί ζημιές και απώλειες και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ο τουρκικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες σε αυτή την επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι οργανώσεις του τουρκικού κράτους και του στρατού σε Şemzinan έχουν διαλυθεί. Ο τουρκικός στρατός δεν είναι σε θέση, ούτε καν να φύγει από το κέντρο της πόλης Şemzinan ή τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Εν τω μεταξύ, τα Τουρκικά UAV, συνεχώς πετούν πάνω από τα σύνορα της πόλης του Şemdinli, από τις 23 Ιουλίου. Οι αντάρτες του HPG έχουν επιβεβαιώσει τον έλεγχό τους, σε μια μεγάλη περιοχή για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Αυτό καταδεικνύει μια πρώτη νίκη στον αγώνα των ανταρτών, από τη δεκαετία του ’90……… ……

ΠΗΓΗ:  http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2012/8/turkey4065.htm
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση