=== Νέα μεθόδευση της Lafarge-ΑΓΕΤ 

  === ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  === Με νέα μεθόδευση κατά των εργαζομένων του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας επανέρχεται η LAFARGE-ΑΓΕΤ.

  === Μετά τις περικοπές των μισθών μας και το εκβιαστικό δίλλημα «αναστολή προσαυξήσεων βάρδιας ή εκ περιτροπής εργασία» προσφέρει κίνητρα σε εργαζόμενους για να ενισχύσουν την παραγωγή του εργοστασίου της στο Βόλο.

  === Φαίνεται  πως για τη Lafarge η κρίση στην αγορά του Τσιμέντου έχει πλήξει αποκλειστικά και μόνο το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας !!!

  === Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή της χωρίς σχόλια.

  === Τι μεγαλοφυές σκεφτηκαν οι άνθρωποι πάλι;

  === Η Εταιρία  LAFARGE-ΑΓΕΤ λόγο της οικονομικής κρίσης και με μεγάλη της «λύπη» «αναγκάστηκε» να αποδιοργανώσει και να αποδυναμώσει το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της στην Χαλκίδα

1.    Σταματώντας την παραγωγή κλίνκερ.

2.    Μεταφέροντας όλες τις βάρδιες εργασίας το πρωί.

3.    Περικόπτοντας τους μισθούς των εργαζομένων και

4.    Απαιτώντας από τους εργαζόμενους την αναστολή των προσαυξήσεων βάρδιας ή την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία. 

Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι αυτή η κρίση έχει….., πώς να το πούμε;

Έχει  και μια επιλεκτικότητα, ένα βίτσιο! Πήγε και έπεσε όλη πάνω στο εργοστάσιο της Χαλκίδας (γι αυτό είναι και μεγάλη η λύπη της LAFARGE-ΑΓΕΤ)!

Κάποιος κακόπιστος ίσως να σκέπτονταν ότι πρόκειται περί ενός οργανωμένου σχεδίου, πως πρόκειται για «το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου»! Πρώτα τα τσιμέντα Χάλυψ, ύστερα τα τσιμέντα Χαλκίδος…. και μετά, ποιος;  

Η αλήθεια είναι πως κάποιοι όντως ανησύχησαν, κάποιοι άλλοι όμως, πιο έμπειροι, πιο ψύχραιμοι και πιο μπαρουτοκαπνισμένοι, καθόλου! Δεν σάλεψαν καν…., και αποδείχτηκε πως είχαν δίκιο!!!!  

Τους δικαίωσε το γαλλικό επιχειρηματικό «δαιμόνιο» και η πλήρης «πανηγυρική»  εφαρμογή του στην κατεχόμενη ελληνική επαρχία

Τι μεγαλοφυές σκέφτηκαν οι άνθρωποι πάλι;

Αντί να δουλεύει το εργοστάσιο στην Χαλκίδα, που κάναμε τόσο κόπο να το μπαχαλοποιήσουμε και να το απαξιώσουμε,  δεν παίρνουμε εργαζόμενους από εκεί να τους πάμε να δουλέψουν σε άλλο εργοστάσιο της εταιρίας αυξάνοντας την παραγωγή του;

Κι έτσι εγένετο η επιστολή δούρειος ρύπος, του τύπου λεφτά υπάρχουν για σκοπούς που αγιάζουν τα μέσα!

Μέσω αυτής της επιστολής της προς τους εργαζόμενους μετανάστες-νομάδες, η μαμά εταιρία προσφέρει αύξηση στον μισθό τους 20%, πληρωμή των εξόδων διαμονής τους και πληρωμή των εξόδων μετακίνησής τους προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Δεν συντρέχει λόγος να πάει το μυαλό σας σε τακτικές διαίρει και βασίλευε, κοινωνικού αυτοματισμού ή στοχοποίησης των μαχόμενων εργαζομένων και του σωματείου τους, όχι αυτό «δεν παίζει»…, δεν είναι τέτοιοι άνθρωποι!

Πάντως όπως και να ‘ρθουν τα πράγματα, πιστεύω πως αν όλα αυτά στο μέλλον δεν διδάσκονται στις σχολές διοίκησης των μεγαλύτερων πανεπιστημίων, θα διδάσκονται στις σχολές ψυχιατρικής των μεγαλυτέρων πολυεθνικών φρενοκομείων.

Αναρτήθηκε από ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Χαλκίδα 13-9-2012

Απάντηση