=== ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ 107 ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

  === Γράφει ο Ηρακλής Μωραϊτης

  === Είναι γραφικό πια, αλλά και απογοητευτικό, να βλέπει κανείς ιερομόναχους στις αίθουσες δικαστηρίων, πόσο μάλλον, να στρέφονται δικαστικά μοναχοί εναντίον μοναχών. Αν όμως κάτσεις και θυμηθείς σίγουρα είναι πιο απογοητευτικό, οι εικόνες περασμένων χρόνων με βαριές και λοστούς, αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση αυτό δεν δίνει άλλοθι, να βλέπεις αγιορείτες πατέρες να σέρνουν άλλους πατέρες στα δικαστήρια, και μάλιστα για ….οικονομικούς λόγους.

  === Ένα ακόμη χτύπημα λοιπόν της “Νέας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου” κατά της Ιστορικής,  αυτή την φορά όχι με λοστούς και βαριές αλλά με μία ακόμη αγωγή για καθαρά λόγους απόλυτης οικονομικής εξώντωσης των γνήσιων μοναχών, όπου σχετικές αγωγές και μηνύσεις ξεπερνούν τον αριθμό των πενήντα. Απλά για την ιστορία να σας θυμίσω, αν δεν ξέρετε ήδη, η “Νέα αδελφότητα” αριθμεί έξι (6) ή εφτά μοναχούς και η Ιστορική Μονή τους 107 και αφού υπήρξαν πνευματικές διαφωνίες με το Φανάρι, ο Οικουμενικός διόρισε μια “Νέα αδελφότητα Ιεράς Μονής Εσφιγμένου” εν μια νυκτί αγνοώντας Νόμους (Καταστατικός Χάρτης Αγ. Όρους) και το αυτοδιοίκητο των Μονών. Αποτέλεσμα αυτού, μια αδελφότητα μετά από δεκαέξι αιώνες να χάνει το όνομα της και μία “Νέα αδελφότητα” με κουρά εκτός Αγίου Όρους άρα πιο ελαστική σε πνευματικά θέματα, βλ. επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι και συλλείτουργο με τον Οικουμενικό, να σφετερίζεται έναν τίτλο Μοναστηριού, που μέχρι χθες ήταν κακό παράδειγμα για τις υπόλοιπες Μονές, αφού σε κάθε ατόπημα του Οικουμενικού, η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου δεν «μάσαγε τα λόγια της.»
   === Με μια “κίνηση ματ” (παράνομα & αντικανονικά αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση) λοιπόν ο Οικουμενικός, επίσημα παίρνει, για λόγους εκδίκησης προς τους γνήσιους παραδοσιακούς Εσφιγμενίτες και για παραδειγματισμού (τρομοκρατία) ως προς των υπολοίπων Μονών, το όνομα από εκεί που το είχαν 16 αιώνες η συγκεκριμένη αδελφότητα και το δίνει σε μοναχούς με κουρά εκτός Αγίου Όρους … από εκείνη την μέρα αρχίζουν οι σκληρές σκηνές ροκ με βαριές και λοστούς από μεριάς της Νέας αδελφότητας διότι καλό το όνομα που τους χαρίστηκε αλλά οι επαγγελματίες ρασοφόροι θέλουν και κάτι που μπορείς να το καταθέσεις σε τράπεζα και με όποιο μέσο.
=== Έτσι λοιπόν αρχίζουν με βαριές μετά λοστούς και τα τελευταία χρόνια με αγωγές και μηνύσεις να κερδίσουν και δικαστικά ότι περιουσιακό στοιχείο είχε και έχει η Μονή. Αγνοώντας τα σημαντικά και άμεσα συνδεμένα με αυτό που θα έπρεπε το ράσο τους να εκπροσωπεί, πως θα επιβιώσουν τα 107 γερόντια της Ιστορικής Μονής. Να ήταν όμως μόνο αυτό, αρχίζει και ο πραγματικός «πόλεμος» με απαγορεύσεις παραλαβής τροφίμων, φαρμάκων και κάθε τι που επιτρέπει στους 107 την δικαίωμα στην επιβίωση. Αυτή λοιπόν ήταν η εικόνα της Νέας αδελφότητας Εσφιγμενιτών μέχρι χθες … γιατί σήμερα μετά την τελευταία αγωγή που κατέθεσαν στα τέλη του Αυγούστου, τα δεινά των γνήσιων Εσφιγμενιτών μοναχών, χειροτερεύουν δραματικά.

  === Με νέα αγωγή η διορισμένη 6μελής “Νέα αδελφότητα Εσφιγμενιτών – Κατσουλιέρηδων” ζητάει από τους 107 Μοναχούς της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου:

  • μετά από 16 αιώνες να μην λένε ότι είναι Εσφιγμενίτες
  • για κάθε φορά που το λένε ή το γράφουν η Ιστορική Μονή να καταβάλλει 5000 ευρώ και να τιμωρείτε με φυλάκιση ο κάθε μοναχός της Ιστορικής Μονής … μπράβο ρε Νέα αδελφότητα ωραία Χριστιανική αγάπη εκφράζετε.
  • και 1.000.000 ευρώ για αποκατάσταση …ηθικής βλάβης … δηλαδή πήρε η Νέα αδελφότητα ότι περιουσιακό στοιχείο είχε η Ιστορική αδελφότητα, κούρσεψαν το όνομα και ζητάν για ηθική βλάβη 1.000.000€: Οι ίδιοι που για να καρπωθούν όσα τους χαρίστηκαν δεν δίστασαν να επιτεθούν σε άλλους μοναχούς, με βαριές και λοστούς.

  === Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτό το Άγιο Όρος, με αυτούς τους επαγγελματίες ρασοφόρους εκφράζουν πια έστω και τις μισές βασικές αξίες της πίστης μας. Ως που θα φτάσει αυτή η κατρακύλα ΕΛΕΟΣ!!!

  === Οι γνήσιοι μοναχοί της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, τιμούν και κοσμούν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και το Άγιο Όρος. Αφήστε την Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήσυχη, διότι το ποίμνιο σκανδαλίζεται με αχαριστίες τύπου Νέας αδελφότητας “Εσφιγμενιτών.” Συνετιστείτε εκεί στο Άγιο Όρος… γιατί έχετε κάνει πολλά και οι συνέπειες από μέρους του κόσμου θα είναι δραματικές . Η ηγεσία της εκκλησίας θα πρέπει, τέτοια στοιχεία να τα απομονώνει και όχι να τους χαρίζει και Μοναστήρια με ιστορία. Η επαναφορά της νομιμότητας, όπως ίσχυε και πριν τον διορισμό της “Νέας αδελφότητας Εσφιγμενιτών – Κατσουλιέρηδων” πιστεύω θα δώσει λύση σε πολλά που συμβαίνουν με την “Νέα Αδελφότητα” (και ακόμα δεν τα γράφουμε αλλά μην πιστεύετε ότι δεν ξέρουμε).

  === Η φυσική εξόντωση 107 μοναχών, φέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην ίδια θέση με τα όσα κάνει η Τουρκική μεριά εναντίον του ίδιου, μόνο που η Άγκυρα δεν τα κάνει σε ομόθρησκους. Επιτέλους, ας γίνει η Χριστιανική αγάπη πράξη από την κεφαλή της εκκλησίας, εκτός και αν υφίσταται από μεριάς της εκκλησιαστικής ηγεσίας, μόνο η…. «Χριστιανική» εκδίκηση.


ΠΗΓΗ:  http://esfigmenou.blogspot.gr/

Απάντηση