Η συκοφάντηση του αγωνιστή Νίκου Κούνδουρου.

22 Σεπτεμβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ, από τους ελάχιστους διακριτικούς και σεμνούς αγωνιστές κατά της Ναζιστικής κατοχής και κατά της χουντικής κατοχής των εβραιοαμερικανοκίνητων συνταγματαρχών, που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ, τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω γήρατος και μεγάλων προβλημάτων υγείας, έχει ουσιαστικά αποσυρθεί και δεν πραγματοποιεί δημόσιες εμφανίσεις, ούτε κάνει δηλώσεις.

  === Έχει όμως προλάβει, να καταφερθεί πολλές φορές ΔΗΜΟΣΙΑ, εναντίον ΚΑΙ της γαλαζιοπράσινης χούντας που κυβερνά τη χώρα τα τελευταία χρόνια, και κανένας κερατάς δεν μπορεί να ισχυριστεί, ότι έτυχε της εύνοιας, είτε της χουντοοικογένειας Καραμανλή, είτε της χουντοοικογένειας Παπανδρέου. ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

  === Τυχαία σήμερα, διάβασα κάποιες πρόσφατες αναρτήσεις σε μερικά ιστολόγια, με κοινό “συγγραφέα” κάποιον Χριστόφορο Πετρίτη, με τιτλοφορίαΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”

  === Με αρκετά σημεία της ανάρτησης μπορεί να συμφωνώ, αλλά σε άλλα τόσα, τα οποία ο συγγραφέας απλώνει τη φασίζουσα φαντασία του, για να καλύψει τα κενά από την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Την πλέον κραυγαλέα περίπτωση διαστρέβλωσης της ιστορίας και κατασυκοφάντησης δημόσιου προσώπου, ο “συγγραφέας” Χριστόφορος Πετρίτης, την έχει στο τέλος της μυθοπλαστικής πολυανάρτησής του, με κεντρικό θέμα την Μελίνα Μερκούρη και της οικογένειάς της. Εκεί, περιέργως δεν βλέπουμε έναν στοιχειώδη επίλογο του θέματος που πραγματεύεται, αλλά μια αήθη και κακοπροαίρετη επίθεση, εναντίον του αγωνιστή ….ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, για τον οποίο γράφει τα ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ:

  === “…..Ασφαλώς η Μελίνα δεν είχε κανένα λόγο να επωφεληθεί από το προϊόν τέτοιων εράνων και δεν θα το έπραξε. Εκείνη έκανε άλλο. Επωφελούμενη από τη δημοσιότητά της, ανέπτυξε την καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 1971, όταν η δικτατορία έκανε το άνοιγμα προς τις αραβικές χώρες, η Μελίνα και ο Ζυλ Ντασσέν έκαναν το δικό τους προς το Ισραήλ. Ανακοίνωσαν μια παραγωγή νέας ταινίας, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο γιος του μονόφθαλμου στρατηγού του Ισραήλ Μοσέ Νταγιάν. Κατά μια εξαιρετικά περίεργη σύμπτωση, ο Νταγιάν είχε βρεθεί την παραμονή της 21ης Απριλίου 1967 στην Αθήνα, καλεσμένος του …σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου. Εννοείται ότι ο Κούνδουρος συντρόφευε συχνά τη Μελίνα σ’ αυτά τα χρόνια της εξορίας τους…..”

  === Εξοργίσθηκα για τη καταφανή αθλιότητα, στην οποία, τόσο η ψευδέστατη αναφορά στον Νίκο Κούνδουρο, όσο και το επακόλουθο συμπέρασμα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με καταγραφή αποδεδειγμένων ιστορικών γεγονότων και συνιστούν τον ορισμό του ψεύδους και της συκοφαντίας. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ενώ υπάρχουν πολλά στοιχεία για τη πραγματική εθνοτική καταγωγή της οικογένειας Μερκούρη, και ενώ ο “ιστορικός” αναφέρεται στις διασυνδέσεις της Μελίνας με μεγαλοεβραίους, εντούτοις, δεν κάνει τον παραμικρό υπαινιγμό για τη πραγματική εθνοτική καταγωγή των “Μερκούρη.”

  === Μη μπορώντας να κάνω κάτι περισσότερο, σε δύο ιστολόγια (http://historia-hellas.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  και http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5136:2012-09-21-20-28-27&catid=6:2012-02-11-12-50-26&Itemid=6 ) που φιλοξένησαν την ίδια ανάρτηση, έβαλα το παρακάτω σχόλιο:

  === “Ο Μοσέ Νταγιάν, ήλθε στην Ελλάδα, 3 μέρες πριν από το πραξικόπημα της 21 Απριλίου 1967.
Όπως έχει πλέον αποκαλυφθεί, συναντήθηκε και φιλοξενήθηκε από τον αντισυνταγματάρχη και συμπρωταγωνιστή της χούντας Κ. Ασλανίδη.
Το μόνο δημόσιο πρόσωπο που αποκάλυψε την εδώ έλευση του Μοσέ Νταγιάν, είναι ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ όταν “συναντήθηκε” τυχαία με τον Εβραίο στρατηγό που αφίχθηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ (ο Νίκος Κούνδουρος) αναχωρούσε για το …Παρίσι!!!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΤΑΓΙΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.
Για τη Μελίνα και την οικογένειά της έχω διαβάσει και άλλα στοιχεία, αλλά το ακροβατικό με τον Κούνδουρο????
Προς τι λοιπόν η διαστρέβλωση, για δήθεν “πρόσκληση” του σφαγέα Μοσέ Νταγιάν, από τον Κούνδουρο, αφού έχει αποδειχθεί, ότι τη στιγμή της άφιξης του Εβραίου, ο Νίκος Κούνδουρος (ένας κατ΄ εξοχήν αποδεδειγμένος αντισιωνιστής) ΑΝΑΧΩΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ????”

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ενώ μέχρι την 21-4-1967, ο Νίκος Κούνδουρος γύριζε κάθε χρόνο νέα ταινία, ενώ στη διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Ουσιαστικά επί δικτατορίας ήταν άνεργος!!! Προς τι ο αχταρμάς για δήθεν ταινίες του γιου του Μοσέ Νταγιάν??? Ο σκοπός της συκοφάντησης και της διαστρέβλωσης είναι προφανής.-

ΣΧΟΛΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ:
Οι συγγραφικές φιλοδοξίες του συκοφάντη Χριστόφορου Πετρίτη, εξυπηρετούνται από τις νεοναζιστικές εκδόσεις “ΛΟΓΧΗ” της οποίας κινητήριος μοχλός είναι ο Κώστας Πλεύρης και ιδεολογικό περίβλημα, οι δικτατορίες Μεταξά και Παπαδόπουλου. Τώρα μπορούμε να εξηγήσουμε τα ανακατώματα ιστορικών γεγονότων με τον ποθούμενο διασυρμό. Καραγκιοζιλίκι χωρίς σύνορα!!!!!!!

Απάντηση