Πρωταθλητές στην άνοδο της τιμής της βενζίνης!!!

27 Σεπτεμβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Pain at the pump! (καταλάβαμε την 9η θέση στην ακρίβεια της βενζίνης!)
=== Σύμφωνα με το Bloomberg Rankings η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση (μεταξύ των 60 χωρών που αξιολογήθηκαν) ως προς το κόστος της βενζίνης! (Το μόνο πρόβλημα είναι ότι παρουσιάζει ως δεδομένο την τιμή 7.92 δολάρια το γαλόνι ήτοι 1,62 ευρώ το λίτρο.Κάποιος τους παραπλάνησε μάλλον :-)-:
=== Στην αξιολόγηση με το δείκτη Pain at the pump (το επι τοις εκατό % ποσοστό του ατομικού ημερήσιου εισοδήματος που απαιτείται για την αγορά ενός γαλονιού δηλ. 3.78541 λίτρων βενζίνης) μας κατατάσσει στην 26η θέση με 12%. (Κι εδώ το πρόβλημα είναι ότι παίρνουν ως δεδομένο το ότι ο μέσος Έλληνας κερδίζει 66 ευρώ την ημέρα!!!) 
=== Κάτι δεν πάει καλά με τη βάση δεδομένων έχω να πω εγώ…
=== Tέλος πάντων…
=== Η χώρα με την ακριβότερη βενζίνη είναι η Νορβηγία με κόστος βενζίνης 2,07 ευρώ το λίτρο αλλά όμως είναι 52η στο δείκτη Pain at the pump!
=== Η Βενεζουέλα είναι ο παράδεισος του φουλαρίσματος με κόστος βενζίνης 2 λεπτά το λίτρο !!! Ταυτόχρονα , η Βενεζουέλα καταλαμβάνει και τη χαμηλότερη θέση στο δείκτη Pain at the pump με 0,3% του ημερήσιου εισοδήματος να απαιτείται για την αγορά ενός γαλονιού βενζίνης!
=== Έτσι λοιπόν, για να φουλάρεις ένα  ρεζερβουάρ (39 γαλονιών=147 λίτρων περίπου) στη Βενεζουέλα πληρώνεις 2,7 ευρώ (!!!) ενώ στη Νορβηγία θα ξηλωθείς 305,7 ευρώ!!!
=== Το ίδιο ρεζερβουάρ στην Αμερική γεμίζει με 113 ευρώ και στην Ελλάδα καθαρίζεις με 239 ευρουδάκια (με την τιμή στο 1,62 που δέχεται το Bloomberg…)
=== ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΓΙΑΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ
Αναρτήθηκε από Μέσα στη Γούρνα

Απάντηση