=== Άμα με πιάνει το δαιμόνιο, μου συμβαίνουν ανεξήγητα φαινόμενα και μαγικά κανελομένα. Τελικά, οι προφητείες ζούνε ανάμεσά μας και μας κουμαντάρουν, και αν δεν προκάνουμε να ερμηνεύσουμε χρησμούς τε και μαντινάδες και άσματα ρεμπέτικα με υποσυνείδητα μηνύματα, που καταγράφηκαν σε πέτρα και σε μάρμαρο κι΄ αργότερα και σε βινύλιο και CDs για να μείνουν αθάνατα εις τους αιώνας και τα χρόνια τα δύσπεπτα.

  === Με το μάτι τ΄αριστερό τίγκα στη τσίμπλα, καθότι το δεξί ήταν πλακωμένο με το μαξιλάρι και εξεπρίσθηκε, το αυτί μου το ακάθαρτο από βωμολοχίες, πιάνει κάτι ήχους περίεργους και μυσταγωγικούς και μια φωνή απόκοσμη συνοδευόμενη μονάχα από ένα μπαγλαμαδάκι!!!

  === Ξαφνιάστηκα και ψάχνω όλα μου τα αρχεία και γρήγορα συνειδητοποιώ, ότι ευρίσκομαι ενώπιον αρχαίας προφητείας!!! Διακοσίων χρονώνε και Σμυρνιώτικια. Και μου τό΄λεγαν, πως η Σμύρνη είχε τη καταδικιά της Σίβυλλα και μάγισσα και δεν το πίστευα.Ούτε ο Λιακόπουλος ρε παιδιά, δεν έχει πετύχει τέτοια ακρίβεια.

  === Κατ΄ ευθείαν στο κούτελο του Μανώλη Λαμπράκη του συνευεργέτου της τσέπης του και δια στόματος, του αρχαιότερου επιζώντος ρεμπέτου και οικοδόμου με ένσημα 40 χρονώνε και σύνταξη μηδέν!!! Ο ίδιος ο Γιώργος Παπάζογλου, με το φανελάκι του τ΄ αμάνικο και με χρησμούς ανέκδοτους, μου έψαλε την πάσαν αλήθεια, μέσα από το ορίτζιναλ “Μπουρνόβα” ως εξής:

   === “Βαποράκι του Μουρνόβα και καρότσα της στεριάς, πόσα τάλαρα γυρεύεις, στον Περαία να με πας….
   === Ρε, ίσα ρε ΜΑΝΩΛΗ – ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΡΕ ΜΑΝΩΛΗ – ΤΙ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ, ΝΑ ΦΑΣ ΤΗ ΦΑΒΑ ΟΛΗ????…
   === Τι τρέλα σου κατέβηκε, να φας τη φάβα όλη -ίσα ρε Μανώλη, τα φράγκα ρε Μανώλη!!!
   === Το παιδί που μας κοιτάζει, κάτι θέλει να μας πει….
   === τσιγαράκι (τράκα) θέλει να φουμάρει, μα ντρέπεται να μας το πει!!!…
=== Ρε, ίσα ρε Μανώλη, τα φράγκα ρε Μανώλη – τι τρέλα σου κατέβηκε να φας τη φάβα όλη!!!….

Αν δεν είναι χρησμός αυτός σιβυλλικός, ε, τότε δεν υπάρχουν προφητείες και τσάμπα τα τυπώματα και τα διαφημιστικά του Λιακόπουλου.

  === Εγώ το ομολογάω, πως κατ΄ ευθείαν ο νους μου πήγε στη Τράπεζα της Ανατολής, στα Ομόλογα του Αμερικάνικου Δημοσίου και στην ευεργεσία της τσέπης του ΜΑΝΩΛΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ… Αν εσείς και ο Λιακόπουλος μπορείτε να δώσετε πιο ακριβή ερμηνεία βοηθήστε μας γιατί αλλιώς χανόμαστε. Αν εσείς, μπορείτε να μου βρείτε άλλον ΜΑΝΩΛΗ, που να ήθελε από τρέλα να φάει μόνος του όλη τη φάβα, να μου τον φέρεται να τον κεράσω μια ρακί!!! Εγώ σας το ξαναλέω!!!… Έτσι και πέσουν αυτοί οι χρησμοί σε επίπεδο χωράφι σπαρμένο με αγριοβρώμη, κατευθείαν ιερογλυφικούς κύκλους θα κάνουν και ραδιενεργό κάθισμα.

  === Τέλος, σας ενημερώνω, ότι η έμμετρη εκδοχή της προφητείας, φυλάσσεται στα αρχεία της ΕΡΤ  μαζί με άλλα ακούσματα της Σμυρνιώτικης έμμετρης προφητικής κουλτούρας, υπό τον γενικό τίτλο «ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΩΝ»

 

Απάντηση