=== “Ενέδρα έστησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι φανατικοί οπαδοί της (Αλβανικής) Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Εντμόντ Παναρίτι, μπλοκάροντας του την έξοδο από το αεροδρόμιο “Μητέρα Τερέζα” μετά την άφιξή του από επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και την Λευκωσία.
  ===  Με σφυρίγματα και συνθήματα κατά της ταπείνωσης των εθνικών συμβόλων και της “άτολμης” αντίδρασης του Παναρίτι, η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία μπλόκαρε την έξοδο του υπουργού από τον τομέα των “VIP” του αεροδρομίου “Μητέρα Τερέζα” ανοίγοντας μάλιστα και πανό που έγραφε «Edmond Panariti – person “non grata”» στην Αλβανία.
   === Σε δήλωση του στα αλβανικά ΜΜΕ ο Οργανωτικός Γραμματέας της AK, Redi Ramaj, τάχθηκε κατά της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν με κάθε μέσο τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών Παναρίτι – Αβραμόπουλου.
   === «Ο υπουργός Παναρίτι εξευτέλισε την εθνική σημαία και τα αλβανικά ιστορικά σύμβολα. Η εμφάνιση της αλβανικής διπλωματίας στην προσβολή των εθνικών συμβόλων μας με τους ομολόγους τους στην Αθήνα, τα Σκόπια και την Ποντγκορίτσα δεν είναι ένα τεχνικό ή ανθρώπινο λάθος, αλλά ένα διπλωματικό μήνυμα γονατίσματος και συνθηκολόγησης της πιο αντεθνικής κυβέρνησης των τελευταίων 100 ετών», δήλωσε ο Redi Ramaj.
   === «Ζητάμε από την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε είδους διαπραγματεύσεις και επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση για τον διαμοιρασμό του Ιονίου. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία προειδοποιεί τους πολίτες Μπερίσα και Παναρίτι ότι η υπογραφή της συμφωνίας αυτής αποτελεί ποινικό αδίκημα και η παράδοση αλβανικού εδάφους προς όφελος του ελληνικού κράτους, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη», συνέχισε ο Ramaj.
   ===  «Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και όλοι οι Αλβανοί έχουν ένα σαφές μήνυμα προς τον γονατισμένο Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, αυτός είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στο αλβανικό έδαφος», τόνισε ο Redi Ramaj.
   === Για την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα είναι η “απόδειξη” για το αντι-εθνικό και αντι-αλβανικό πάρε – δώσε του Σαλί Μπερίσα.
   ===  Μετά το μπλοκάρισμα του δρόμου από του διαδηλωτές, ο Αλβανός ΥΠΕΞ φυγαδεύτηκε από τον παλιό δρόμο του αεροδρομίου.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ.
Αναρτήθηκε από ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Η Αλβανική “Ερυθρόμαυρη Συμμαχία” δημιουργήθηκε και ξεκίνησε σαν μια δήθεν ένωση φιλάθλων, που θα στήριζε την (ποδοσφαιρική κυρίως) εθνική ομάδα της Αλβανίας, αλλά γρήγορα έδειξε τους πολιτικούς της προσανατολισμούς και τις πολιτικές φιλοδοξίες της. Αυτή τη στιγμή, η “Ερυθρόμαυρη Συμμαχία” είναι μισό βήμα πριν από την ανακοίνωση ίδρυσης νέου φασιστικού κόμματος.

Απάντηση