ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (VIDEO)

17 Οκτωβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

   === Του Γιάννη Κανελλάκη
=== Τουλάχιστον πέντε χρόνια, ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων,  Ειρηναίος, βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού, στο Πατριαρχείο, γιατί έτσι το θέλουν, κρυφά και μυστικά συμφέροντα.  Ο Πατριάρχης Ειρηναίος, βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση, από τον υπόλοιπο κόσμο, επειδή κάποιοι «νονοί» της εκκλησιαστικής και πολιτικής ζωής της Ελλάδας και του Ισραήλ,  φοβούνται ότι εάν μιλήσει θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα.
=== Ο Πατριάρχης Ειρηναίος, βρίσκεται μόνος και έρημος, μέσα σε ένα κελί, και η ζωή του έχει γίνει μία κόλαση, όπως λένε  δικηγόροι που τον επισκέπτονται.
=== Είναι έγκλειστος από τον Φεβρουάριο του 2008, και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τον επισκεφθεί, εκτός  από δικηγόρους του.  Φαγητό προμηθεύετε με ένα καλάθι , όπως κάποτε οι μοναχοί στα Μετέωρα. Αυτή η φωτογραφία με τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, πίσω από τα κάγκελα, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, και κανένας από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες,  δεν απολογείται γι αυτό.
=== Για τον εκθρονισμό του, έπαιξαν ρόλο, όπως λένε οι πληροφορίες, αμερικάνοι, έλληνες, ισραηλίτες και άλλοι, μόνο και μόνο,  για να βάλουν δικούς τους  ανθρώπους, στο Πατριαρχείο. Η κατηγορία για την οποία ο Πατριάρχης, εκδιώχθηκε από τον θρόνο του,  ήταν ότι πουλούσε οικόπεδα και κτίρια του Πατριαρχείου, σε παλαιστίνιους και άλλους, πράγμα που κατέρρευσε, όπως λένε οι πληροφορίες, στην πορεία των ανακρίσεων. Ο κ. Ειρηναίος, θα δώσει, όπως λέει, τον αγώνα του, μέχρι να επιστρέψει στην θέση του.  Στην προσπάθειά του αυτή, είναι κοντά του χιλιάδες πιστοί και φίλοι του, από όλον τον κόσμο, λένε δικοί του άνθρωποι.
=== Το τραγικό στην υπόθεση του βίου του Πατριάρχη στο κελί, είναι ότι , όταν χρειάσθηκε έναν οδοντίατρο για τα δόντια του, που υπέφερε, δεν του επέτρεψαν να μπει. Κι έτσι, ο κ. Ειρηναίος, αναγκάσθηκε να δέσει μία κλωστή  στην πόρτα, και από την άλλη άκρη το δόντι, και το έβγαλε με αυτόν τον τρόπο!!!.  Ο Μεσαίωνας στην Ελλάδα, την Αμερική και το Ισραήλ, ξαναζεί !!!.
=== Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2010 το  “Αγιορείτικο Βήμα”  και η Μαρία Γιαχνάκη βρέθηκε στο κελί του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Αναρτήθηκε από ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΛΑΘΟΥΣ  ΤΟΥ  ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
Το παραπάνω άρθρο λέει πικρές αλήθειες. Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά παραδέχομαι, ότι το 2008, ξεγελάστηκα και εγώ από τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και τη πλεκτάνη των εβραιοκρατούμενων ΜΜΕ και είχα θεωρήσει προδότη της Ορθοδοξίας τον Πατριάρχη Ειρηναίο. Όταν αργά το 2009 αποκαλύφθηκε ο βρόμικος ρόλος του πράκτορα των Εβραίων Θεόφιλου και το πραγματικό αισχρό ξεπούλημα της εκκλησιαστικής περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε Εβραίους επιχειρηματίες, σε αυτούς που τον ανέδειξαν ψευτοπατριάρχη, ναι μεν έγραψα άρθρα για στήριξή του Ειρηναίου, αλλά και για μένα και για όσους άλλους την πάτησαν από τη παραπληροφόρηση (και ήσαν πάρα πολλοί) ήταν αργά. Λυπήθηκα πάρα πολύ.
Υπενθυμίζω, ότι ο Ειρηναίος ΟΥΔΕΠΟΤΕ παραιτήθηκε από τον πατριαρχικό θρόνο, είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ πατριάρχης, η δε καθαίρεσή του από τη συμμορία Βαρθολομαίου είναι παράνομη, διότι δεν έγινε με απόφαση Πανορθοδόξου Συνόδου. Ο Θεόφιλος δεν έχει αναγνωριστεί από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία!!! Ακόμα και οι σφετεριστές του θρόνου, τον αποκαλούν Πατριάρχη, πρώην Ιεροσολύμων (και όχι πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων) — Η διαφορά στο εκκλησιαστικό τυπικό, είναι τεράστια.
Ο Θεός να του δίνει δύναμη και ας μας συγχωρέσει όλους.

2 Comments

 • Ο/Η ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ λέει:

  Ἀσπαζόμεθα πανευλαβῶς τὴν μαρτυρικὴ δεξιὰ τοῦ
  Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ἱεροσολύμων Εἰρηναίου, στὸ πρόσωπο τοῦ ὁποίου
  ἀναγνωρίζουμε ἕναν γνήσιο μαθητὴ τοῦ Κυρίου μας, ἕναν ἀληθινὸ Πατέρα τῆς
  Ἐκκλησίας. Ἡ βασανισμένη του παρουσία, σαφῶς ἀλλοιωμένη ἀπὸ ἕναν δεκαετὴ
  ἐγκλεισμὸ ἐκ τῶν ἀθέσμων καὶ ἀνίερων συμφερόντων κατὰ τοῦ Γένους τῶν Ὀρθοδόξων,
  μᾶς γίνεται ἱερὸ πρότυπο σὲ ἕναν κόσμο ποὺ εὔκολα ἐνδίδει στὴν ἀθέτησι τῶν
  ἐντολῶν τοῦ Κυρίου, στὴν πρόκρισι τῶν ἰδιοτελῶν ἐπιλογῶν τῶν ἰσχυρῶν ἔναντι τῆς
  τηρήσεως τῶν ἱερῶν κανόνων. Ὁ Μακαριώτατος ἔκδοτος στὸ μαρτύριο στέκεται
  σκληρὸς ἀδάμας ἀπέναντι στὸ ψεῦδος καὶ τὴν στυγνὴ προδοσία καὶ ἀνορθώνει στὶς
  ἔσχατες μέρες μας τὴν Ἱερὰ Παράδοσι τῶν Ἁγίων Ἱεραρχῶν. Ἐκεῖνος παραμένει καὶ
  ἐμμένει μὲ προσωπικὸ κόστος αἵματος στὴν Ἀλήθεια, ποὺ εἶναι ὁ Χριστός, ὅπως
  ἔκαναν ὅλοι οἱ Ἅγιοι μέσα στοὺς αἰῶνες, γιατὶ ὁ Χριστός, ἡ Ἀλήθεια, ὁ αὐτὸς εἰς
  τοὺς αἰώνας. Ἅγιε Δέσποτα ζητοῦμε τὴν εὐχή Σας, προσευχόμεθα γιὰ Σας καὶ
  πιστεύομε μαρὰν ἀθά, ὁ Κύριος ἐγγύς. Σᾶς εὐχαριστοῦμε.

  Μετὰ πολλοῦ σεβασμοῦ,

  Εἰρήνη Δασκαλάκη.

 • Ο/Η nikolaos λέει:

  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ.

Απάντηση