=== Ενώ οι ΗΠΑ καίγονται από τη κρίση στη Συρία, και η Χεζμπολάχ στοχεύει, Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου και πέταξαν πάνω από περιοχές της χώρας, παραβιάζοντας κατάφωρα τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  === Δύο ισραηλινά μαχητικά πέρασαν στον Λιβανικό εναέριο χώρο, πάνω από το συνοριακό χωριό Κφαρ Κοίλα, που βρίσκεται περίπου 96 χιλιόμετρα (59 μίλια) νότια από την πρωτεύουσα Βηρυτό, στις 10:50 μ.μ. τοπική ώρα, την Πέμπτη (χθες), σύμφωνα με μια δήλωση που εκδόθηκε από τις Λιβανικές στρατιωτικές αρχές.
  === Τα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από πολλές περιοχές του Λιβάνου πριν αφήσουν τον εναέριο χώρο στις 12:25 μ.μ. τοπική ώρα, ενώ πετούσαν πάνω από το νότιο τμήμα της χώρας.
  === Την Τετάρτη, ένα άλλο ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, παραβίασε επίσης τον εναέριο χώρο του Λιβάνου πάνω από το νότιο χωριό αλ-Naqoura, το οποίο βρίσκεται περίπου 91 χιλιόμετρα (57 μίλια) νότια της Βηρυτού, στις 10:00 μ.μ. τοπική ώρα και έκανε πτήσεις επιτήρησης σε διάφορους τομείς στο νότιο Λίβανο.
  === Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος έφυγε από τον εναέριο χώρο στις 6:15 π.μ. τοπική ώρα την Πέμπτη, ενώ πετούσε πάνω από al-Naqoura χωριό.
  === Επιπλέον, ένα άλλο ισραηλινό αεροσκάφος, εισήλθε εναέριο χώρο του Λιβάνου πάνω από το νότιο χωριό του Rmeish στις 9:00 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη και πέταξε πάνω από αρκετές περιοχές στο νότιο Λίβανο.
  === Το αεροσκάφος έφυγε από τον Λιβανικό εναέριο χώρο στις 10:00 μ.μ. τοπική ώρα, ενώ πετούσε πάνω από Rmeish χωριό.
===  Το καθεστώς του Τελ Αβίβ παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου σε καθημερινή σχεδόν βάση, υποστηρίζοντας, ότι οι πτήσεις εξυπηρετούν σκοπούς επιτήρησης.
  === Η κυβέρνηση του Λιβάνου, το κίνημα αντίστασης της Χεζμπολάχ, και η Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο, γνωστή ως UNIFIL, έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τις υπερπτήσεις (των πολεμικών αεροσκαφών των Εβραίων), λέγοντας ότι αυτές πραγματοποιούνται κατά σαφή παραβίαση του ψηφίσματος 1701 των Ηνωμένων Εθνών και της κυριαρχίας της χώρας.
  === Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο μεσολάβησε για μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ, όταν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Λιβάνου το 2006, καλεί το Ισραήλ να σεβαστεί την κυριαρχία του Λιβάνου και της εδαφική του ακεραιότητα.
ΠΗΓΗ: presstv
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση