=== Οι Εβραίοι επιτέθηκαν στο σκάφος “Estelle” που μετέφερε φιλο-Παλαιστίνιους ακτιβιστές και οι Ευρωβουλευτές, που ήθελαν να παραδώσουν σχολικά και ιατρικά είδη στους Παλαιστίνιους.
  === “To Estelle αυτή τη στιγμή δέχεται επίθεση. Αυτό μόνο το μήνυμα πήρα (από τους επιβάτες) στο τηλέφωνο αυτή τη στιγμή.” δήλωσε η  Victoria Strand, μια εκπρόσωπος του κινήματος «Ένα Καράβι για τη Γάζα – Σουηδία (Ένα Καράβι για τη Γάζα – Σουηδία)» με έδρα τη Στοκχόλμη, ανέφερε σήμερα το Σάββατο το πρωί στο Γαλλικό Πρακτορείο, για την επίθεση που δέχθηκε, από το ισραηλινό ναυτικό, το Φινλανδικό σκάφος Estelle, στο οποίο επιβαίνουν φιλο-Παλαιστίνιοι ακτιβιστές που προσπαθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
  === Ερωτηθείσα από AFP, μια ισραηλινή στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε τη σύλληψη σκάφους και επιβατών. Λίγο πριν, η ίδια πηγή είχε δηλώσει, ότι “το Πολεμικό Ναυτικό έχει έλθει σε επαφή με το πλοίο Estelle και το διέταξε να γυρίσει πίσω.” Οι επιβάτες μας είχαν πει νωρίτερα, ότι θα ακολουθήσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις (Ισραήλ)” δήλωσε, εν τω μεταξύ, η Βικτώρια Strand.
  === Το πλοίο είχε αναχωρήσει, στις 6 Οκτωβρίου 2012 από τη Νάπολη (Ιταλίας), και τροφοδοτήθηκε τη περασμένη Τρίτη στα διεθνή ύδατα, ανοικτά των ακτών της Κρήτης. Μεταφέρει πέντε βουλευτές: τους Ricardo Sixto Iglesias (Ισπανία), Sven Britton (Σουηδία), Aksel Χάγκεν (Νορβηγία), Δημήτρη Διαμαντόπουλο και ο Βαγγέλη Kodela (Ελλάδα), και τον πρώην Καναδό βουλευτή, Jim Manly. Το “Estelle” από τη Σουηδία, έφτασε στη Νάπολη στις 4 Οκτωβρίου 2012 μετά από μια περιοδεία στην Ευρώπη, περνώντας από τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Το τρικάταρτο σκούνα που χτίστηκε το 1922, μεταφέρει κυρίως Δυτικούς, αλλά και δύο Ισραηλινούς πολίτες, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Επικαλούνται ότι θέλουν να αποβιβάσουν σχολικά είδη, ιατρικές προμήθειες και οικοδομικά υλικά.
  === Ο αποκλεισμός από στεριά, αέρα και θάλασσα της Λωρίδας της Γάζας επιβλήθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη, τον Ιούνιο του 2006 μετά τη σύλληψη ενός ισραηλινού στρατιώτη, και ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης της εξουσίας από τη Χαμάς.

ΠΗΓΗ: liberation.fr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ΚΚΕ της γελοίας σιωνίστριας Παπαρήγα, σε ολιγόλογη ανακοίνωση αγγαρείας, υπερτονίζει τη φράση…. “το κράτος του Ισραήλ”

Απάντηση