=== Έλαβα διαμαρτυρία με τίτλο “ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.)”

  === Από την έρευνα της πρόβλεψης του νόμου 3655/2008 και από πρόσφατες τροποποιήσεις της απόφασης διορισμού μελών ΔΣ του Επικουρικού Ταμείου Ασφάλισης προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας, προέκυψαν στοιχεία, το οποία ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ δεν έλαβε υπόψη της η διαμαρτυρία, που υπογράφεται ως “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  === Έτσι, η απάντηση του Μπαρμπανίκου, διαμορφώθηκε ως παρακάτω:

  1.— Αν διαβάσετε τον Νόμο, εύκολα θα δείτε, ότι προβλέπει εκεί που αναφέρεστε, “τέσσερις (4) εκπροσώπους των ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ….” και ΟΧΙ των εν ενεργεία εργαζομένων. Ο συνταξιούχος, ο οποιοσδήποτε συνταξιούχος, και μετά τη συνταξιοδότησή του, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ (ΚΥΡΙΟ ή ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ) ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ – Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ. Επομένως, το επικουρικό Ταμείο, δύναται να προτείνει και ο κάθε υπουργός να εγκρίνει, τη τοποθέτηση ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ.
2.— Τέτοιες αποφάσεις εκδίδονται ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (εν προκειμένω του συγκεκριμένου επικουρικού ταμείου). Αν δεν συμβεί αυτό, την απόφαση αυτή (που εν προκειμένω είναι από τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2011 !!!!) μπορεί να τη προσβάλει και να την ακυρώσει στα διοικητικά δικαστήρια, οποιοσδήποτε ασφαλισμένος του συγκεκριμένου επικουρικού ταμείου, επικαλούμενος έννομο συμφέρον.
3.— Η απόφαση Φ.21240/27889/1732 του 2011 (Κουτρουμάνη) που επικαλείσθε, δεν ισχύει, αφού έχει τροποποιηθεί δύο φορές και στη πρόσφατη (Α.Π. Φ 21240/19399/1342 της 25-9-2012) η τροποποίηση αφορά ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στα οποία αναφέρεστε.
Μπορεί να μη συμφωνώ με τον νόμο, διότι τέτοιους καιρούς, οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι, μπορούν να εκπροσωπήσουν καλύτερα τα συμφέροντα όλων, αλλά πρέπει να στραφείτε προς τη κατεύθυνση τροποποίησης του νόμου 3655/2008.

Απάντηση