Ιανουάριος 1919: Ο πρώτος …ηρωισμός του μικρού Mordechai Frizis!!!!

27 Οκτωβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Ο Mordechai Frizis και ο Κόκκινος Στρατός
=== by Michael Matsas (edited by T. Pavlidis)

  === Τον Ιανουάριο του 1919, δύο τμήματα του ελληνικού στρατού στάλθηκαν στην Ρωσία, για να πολεμήσουν τους Μπολσεβίκους, σαν μέρος μιας προσπάθειας των «συμμαχικών δυνάμεων» στην άτυχη εκστρατεία στην Ουκρανία!!!. Σε λιγότερο από τρεις (3) μήνες, οι «συμμαχικές δυνάμεις» που πήγαν στην  Ουκρανία ηττήθηκαν και διαλύθηκαν. Οι περισσότεροι εκτελέσθηκαν από τους Μπολσεβίκους!!! Εν τω μεταξύ συνέβη το ακόλουθο επεισόδιο.

  === Από τις πρώτες κι΄ όλας μέρες, η μια Ελληνική μονάδα του στρατού, με επικεφαλής τον νεαρό αξιωματικό Mordechai Frizis, ….παραδόθηκε στους Μπολσεβίκους, οι οποίοι συνήθως, εκτελούσαν τέτοιους κρατουμένους. Οι νικητές (Μπολσεβίκοι) περίμεναν το διοικητή τους να έλθει, για να αποφασίσει για την τύχη των κρατουμένων. Ξαφνικά ο Mordechai Frizis, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν σκυθρωπό στην εμφάνιση «Ρώσο» αξιωματικό.  Ο Mordechai Frizis, τρομοκρατημένος, έκανε ενστικτωδώς κάτι το συνηθισμένο(???) που θα έκανε κάθε (???) ΕλληνοΕβραίος, κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Είπε, ή μάλλον ψιθύρισε «Shemah Yisrael» (άκουσε τη φωνή μου θεέ του Ισραήλ). Προς έκπληξή του, ο Ρώσος απάντησε «Adonai Elohenu – Adonai Ehad» και διέταξε: «Πάρε τους άντρες σου και φύγετε αμέσως» !!!!!!!!!

  === Πριν από το θάνατό του, ο Mordechai Frizis είπε την ιστορία στον (Εβραίο φυσικά) Δρ Errico Levi (ο οποίος υπηρετούσε ως ιατρός). Ο Δρ Λεβί είπε αργότερα την ιστορία στον Δρ Μάικλ Μάτσας (επίσης Εβραίο φυσικά). —-

  === ΠΗΓΗ: T. Pavlidis (Posted April 2008)

Η πηγή είναι ορίτζιναλ εβραϊκή. Ζυγίστε την και πείτε μου κι΄ εμένα, πόσα καντάρια ζυγίζει ο πρώτος ηρωϊσμός του Mordechai Frizis…..

Και φυσικά, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Μπαρμπανίκος δεν σηκώνει εβραίικους τσαμπουκάδες και διαψεύσεις.

1 Comment

Απάντηση