=== Μήπως κάποιος μεγάλος πρέπει να πει δύο κουβεντούλες (και όχι μόνο) στην λυκειάρχη;)

   === Τι λέει η 17χρονη μαθήτρια για την αποβολή της από το σχολείο
Απέβαλαν μαθήτρια από το 2ο Λύκειο Πύργου επειδή κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου εκείνη… τόλμησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να υψώσει τη γροθιά της. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε είχε δεχθεί παρατηρήσει.

   === «Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της στο ilialive.gr η μαθήτρια.   === Στο πλευρό της στάθηκαν και οι συμμαθητές της που προσωρινά έκλεισαν το σχολείο, αλλά υπό την απειλή που δέχθηκαν πως θα χάσουν την πενταήμερη εκδρομή, έκαναν πίσω.

ΠΗΓΗ: http://www.facebook.com/apofasismenoi

H 17χρονη μαθήτρια Νάσια Μπέλια έγραψε στη σελίδα της:
«Η υψωμένη γροθιά φανερώνει διάθεση μάχης και πάλης για κατακτήσεις ή ακόμα και διατήρηση δικαιωμάτων που χάνονται…(!)»

ΣΧΟΛΙΟ  Τ.Ν.
O Πύργος είναι η πατρίδα του καθηγητή πανεπιστημίου ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ που Έχασε το χέρι του Όταν έσκασε βόμβα που ετοίμαζε κατά της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου. Η κυρία λυκειάρχης να καταλάβει ότι με όσα κάνει, ουσιαστικά ΜΙΑ ΜΕΡΑ θα της το ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ…..και τότε ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ μαθήτριες όπως η τιμωρημένη, που να θέλουν να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙ ´ ΑΥΤΗΝ…..

Απάντηση