=== Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:  Η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει κι΄ άλλο για την επόμενη δόση
=== Η Γερμανία, ο πυλώνας της ευρωπαϊκής οικονομικής σταθερότητας, είναι δύσπιστη για το πότε η Αθήνα θα λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας, “στις επόμενες εβδομάδες,” παρά τα επίπονα νέα μέτρα λιτότητας που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
=== Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής, απάντησε στην Ελληνικής Κυβέρνηση, προειδοποιόντας την χθες την Πέμπτη, ότι είναι απίθανο για την Ελλάδα να φτάσει σε μια γρήγορη συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, σχετικά με την επόμενη είσπραξη δόσης δανείου.
=== “Προς το παρόν δεν βλέπω στις αποφάσεις που λαμβάνονται” αυτά που απαιτούνται για μια οριστική συμφωνία μεταξύ της τρόικα των διεθνών ελεγκτών που εξέτασαν τα οικονομικά της Ελλάδας και την Ελληνική κυβέρνηση, είπε σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Αμβούργο.
=== Παρά την κακή εκτίμηση, ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την έγκριση των νέων μέτρων τη Τετάρτη στην Αθήνας, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει «μια φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία και αυτό φάνηκε χθες το βράδυ, παρά τις διαδηλώσεις και γενική απεργία. Όλα δεν έχουν χαθεί – αλλά ούτε όλα κερδίζονται εύκολα, αλλά δεν μιλήσουμε κυνικά… οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ.”
=== Αυτό είναι ένα συμπέρασμα με το οποίο πολλοί Έλληνες φαίνεται να διαφωνούν, όπως έδειξαν οι μαζικές διαδηλώσεις μπροστά στο κοινοβούλιο, πριν από την ψηφοφορία της Τετάρτης, που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι συνελήφθησαν καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει το πλήθος που εξέφρασε την οργή του ενάντια στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, περικοπές κατώτατου μισθού και συντάξεων και μειώσεις παροχών.
=== Ενώ οι διαδηλώσεις φώναζαν τα αιτήματά τους, το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμφώνησε με μια μικρή πλειοψηφία περικοπές 18,5 δισ. € του προϋπολογισμού, όπως απαιτούν οι πιστωτές.
=== Τώρα η Ελλάδα περιμένει τη δόση δανείου 31,5 δισ.
€, ως βοήθεια από την τρόικα – την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είναι το τέταρτο πακέτο του δανείου έκτακτης ανάγκης σε τρία χρόνια.
=== Ο οικονομικά αναλυτής Αντώνης Βραδής, λέει ότι η μαζική λήψη του νέου δανείου, απλά θα δημιουργήσει περισσότερο χρέος για τη χώρα.
=== “Τα πακέτα αυτά κινούνται προς την εντελώς λάθος κατεύθυνση. Υπάρχει ένας ορισμός της τρέλας, και σύμφωνα με αυτό, η τρέλα είναι να κάνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να αναμένουν διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Έχετε ένα πακέτο μετά από το οποίο, το δημόσιο χρέος της χώρας πρόκειται να πάει πάνω από 175% έως 190%. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η πολιτική της λιτότητας είναι οι άνθρωποι να το σταματήσουν και να αντιμετωπίσουν τη πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ:  http://rt.com/news/greece-bailout-german-minister-294/

1 Comment

  • Ο/Η bankas λέει:

    Η έκθεση αυτή θα καθορίσει το κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, του δανείου που προβλέπεται στο πλαίσιο του δεύτερου σχεδίου βοήθειας που υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο.

Απάντηση