Με αφορμή σχόλιο του κ. Λυκούργου Μυτηληναίου στην ανάρτηση “Ελληνικό” Αναμνηστικό Νόμισμα Των 2 Ευρώ του 2007 που λέει “Λυκούργος Μυτιληναίος είπε

Αγαπητέ, πρόκειται για την απεικόνιση της πλατείας του Καπιτωλίου στη Ρώμη και σχεδιάστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο, ύστερα από αίτημα του Πάπα Παύλου Γ’ .
Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, ο αυτοκράτορας Κάρολος Ε’, επισκέφθηκε το 1536 μ.Χ. τη Ρώμη και όταν έφτασε στην τότε πλατεία του Καπιτωλίου, η θέα της ήταν τόσο απογοητευτική που ο Πάπας ντράπηκε και αμέσως μετά θέλησε να κάνει αλλαγές με την βοήθεια του Μιχαήλ Άγγελου. Αποφασίστηκε λοιπόν τότε, να σχεδιαστεί από την αρχή μια πλακόστρωτη πλατεία και να ανακαινιστούν τα υπάρχοντα κτίρια που στεγάζονται εκεί. Ο Μιχαήλ Άγγελος όμως πέθανε προτού προλάβει να δει την πλατεία ολοκληρωμένη, η οποία τελείωσε τον 17ο αιώνα, με βάση τα σχέδια του. Στα κτίρια του Καπιτωλίου στεγάζονται σήμερα τα μουσεία του Καπιτωλίου, που διαθέτουν εξαιρετικά έργα της κλασσικής εποχής αλλά και της Αναγεννησης.
Ουδεμία σχέση λοιπόν με τον Εβραισμό και τον Ιουδαισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω:……….

συμφωνώ για την αρχική έμπνευση του Μιχαήλ Άγγελου και σαφώς ξεκαθαρίζω, ότι δεν …επιρρίπτω ευθύνες στον Μιχαήλ Άγγελο, αλλά στον νεοκαλλιτέχνη, που κατασκεύασε τη μήτρα του αναμνηστικού νομίσματος. Οι παρεμβάσεις (άνευ λόγου για τον Μπαρμπανίκο) του νεοκαλλιτέχνη είναι κατά τη ταπεινή μου γνώμη απολύτως αυθαίρετες, αφού η ύπαρξη και μόνο, σε πρώτο πλάνο του ανοικτού βιβλίου, αλλάζει ριζικά το αρχικό σχέδιο. Επίσης η αλλαγή οπτικής γωνίας και το πείραγμα καμπυλών έγιναν, χωρίς να ρωτήσουν τον ….Μιχαήλ Άγγελο. Ποιοι το έκαναν?????

Εξ ανάγκης έκανα αντιπαραβολή των εικόνων, σημείωσα σε αυτές, αυτά που είδαν τα δικά μου μάτια κι ο καθένας ας καταλάβει αυτό που θέλει. Στον μεγάλο Μιχαήλ Άγγελο, άρεσε να παίζει με τα γεωμετρικά σχήματα. Του περίεργου νεοκαλλιτέχνη όλων των Ευρωπαϊκών χωρών για τα αναμνηστικά τους, τι τον ενόχλησε και τουμπάρισε το σχήμα ΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ?????? Μόνο σ’ αυτό θέλω πειστική (έστω και υποθετική) απάντηση. Εγώ ξέρω τι μου έχωσαν στη μούρη και δεν ήταν η πλατεία του καπιτωλίου.

Απάντηση