=== ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
=== Η Medtronic, η μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον κόσμο, στη προκείμενη περίπτωση υλικών οστεοσύνθεσης, όπως το INFUSE Bone Graft,βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο ενός απίστευτου σκανδάλου διαφθοράς και παραπλάνησης του ιατρικού κόσμου.
=== Ταυτόχρονα, ασθενείς, των οποίων κανείς ακόμα δεν γνωρίζει τον αριθμό και τη τύχη τους, σε όλον τον κόσμο, υπέστησαν πανάκριβες και επικίνδυνες επεμβάσεις, για τις οποίες τα οφέλη υπερεκτιμήθηκαν στο έπακρο, ενώ οι κίνδυνοι, από τις πολλές και σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες, αποσιωπήθηκαν!!!
=== Ο επιχειρηματικός κολοσσός, χρησιμοποιώντας άφθονο χρήμα, αποδείχθηκε πως ήταν πίσω, από τις δήθεν επιστημονικές εργασίεςπου δημοσιεύονταν σε ιατρικά περιοδικά ή ανακοινώνονταν σε συνέδρεια.
=== Πραγματικοί συγγραφείς ή “διορθωτές” των παραπλανητικών αυτών δήθεν επιστημονικών εργασιών, στις οποίες στηρίχθηκε η “φήμη” του προϊόντος, ήσαν υπάλληλοι της εταιρείας Medtronic, περιλαμβανομένων και στελεχών… μάρκετινγκ!!!
=== ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΑΝ
=== Όσον αφορά τους 13 διάσημους γιατρούς, οι οποίοι επισήμως φέρονται ως οι συγγραφείς των εν λόγω εργασιών, αποκαλύφθηκε από την έρευνα που διεξήχθη, ότι ήταν άσχετοι και αμέτοχοι, αλλά είχαν μοιραστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, το ποσόν των 210 εκατομμυρίων δολαρίων (!!!!!) ως αμοιβές από την Medtronic, για τις… υπηρεσίες τους, σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίηση η Γερουσία των ΗΠΑ. Ο πιο “φτηνός” από αυτούς είχε λάβει 3 εκατομμύρια δολάρια!!!
=== Το INFUSE Bone Graft είναι μια πρωτεϊνη με μεθόδους γενετικής μηχανικής.

=== Η πρωτεϊνη αυτή, η οποία παράγεται και φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα, χρησιμοποιείται σε χειρουργικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης, για να διεγείρει την ανάπτειξη οστού. Η εταιρεία το 2011 είχε πωλήσεις 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το τμήμα σπονδυλικής στήλης, από τα οποία τα 800 εκατομύρια προήλθαν από το INFUSE.
=== ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ
=== Παρά το γεγονός ότι το INFUSE είχε εγκριθεί από το FDE στις ΗΠΑ μόνο για συγκεκριμένη χρήση στην περιοχή της κατώτερης σπονδυλικής στήλης, πολλοί γιατροί, “επηρεασμένοι” από την εταιρεία και τις δήθεν επιστημονικές δημοσιεύσεις της, είχαν επεκτείνει τη χρήση του, ψηλά στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, παρά το γεγονός ότι είχαν αναφερθεί σοβαρότατα προβλήματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή, στη κατάποση ή στην ομιλία, συμπίεση των αεραγωγών, αναπνευστική καταστολή, βλάβες στο νευρικό σύστημα αλλά και θάνατοι!!!!
=== Επιπλέον, από τους 50.000 άνδρες στους οποίους έχει χρησιμοποιηθεί το INFUSE στις ΗΠΑ, οι 5.000 περίπου έγιναν στείροι. Η παρενέργεια, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, ήταν γνωστή, αλλά είχε συστηματικά δολίως υποεκτιμηθεί και αποσιωποιηθεί. Η έρευνα έδειξε, ότι ένας από τους κεντρικούς γιατρούς-υποστηρικτές του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία προϊόντος της Medtronic, ο διάσημος ορθοπεδικός, Thomas Zdeblick, του Πανεπιστημίου Wisconsin, είχε λάβει από την εταιρεία, περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία προφανώς, τον βοήθησαν, να αποκτήσει μια “ορθή” και στέρεη “επιστημονική” άποψη και να ξεχάσει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες!!!….

Απάντηση