=== Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, είναι μερικοί που μου τα πρήζουν σχετικά με τους νεκρούς στα γεγονότα της 17 Νοέμβρη 1973 στο Πολυτεχνείο και με τα βίας κρατιέμαι και αποφεύγω να εμπλακώ σε συζητήσεις, γιατί ξέρω ότι δεν θα βγει σε καλό για κανέναν και κυρίως για τους νεκρούς.
   === Κι΄ εκεί που είμαι περίσκεπτος και τεθλιμένος, σφόδρα για τη κατάντια μας, που λέμε ότι μαλακία μας κατέβει, διότι ως χέστηδες αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τα σημερινά….

   === Ξάφνου αχός ακούγεται, και ποδοβολητά πολλά των παραλόγων και λαχανιάσματα πυκνά κι΄ ανάκατα, φωνές – βρισιές απ΄ όλα!!!! Κι΄ασπίθες και κροταλίσματα… M1, M2, για κλέφτες με Καλάσνικοφ τρέχουν αλλοπαρμένα???… Φωτιά, μολύβι, θάνατο μοιράζουνε απλόχερα θωρακισμένοι μπάτσοι…. Ουέ….!!! Τις μνήμες μου σκορπίσανε… και αίμα!!! και χλομάδα ένα κάρο…..
   === Ζυγώσαν επικίνδυνα, τυφλοί, με μαύρο μένος… Ίσα που πρόλαβ΄ η γριά ψιλικατζού, στης Μάρνης το ημιυπόγειο με βια να με τραβήξει, θαρρώ για να με σώσει!!!… και τα κατάφερε!!!
   === Κράτησε ώρα!!! Ίσα με μια χιλιάδα το κάθε δευτερόλεπτο…. Σαν νάτανε αιώνας!!! Και κάθε τόσο ερχόντανε, ξανά και ξανά, λες κι΄ έψαχναν εμένα!!!
   === Ευτυχώς, κάποιος Θεός ανώτερος κι΄ αόρατος, τα στίφη κρατούσε τυφλωμένα…. Γιατί να φύγω έπρεπε και βγήκα σχεδόν κατουρημένος!!! Φόβος θα ήταν…. Τόσο κατουρλιό που να τ΄ ακουμπήσεις…. Θα το μυρίσουν τα σκυλιά και θά΄ρθουν στο κατόπιν μου…. Κι΄ είχα δρόμο μακρύ και δαίδαλο, σκιές για ν΄ αποφύγω….
   === Σε κάθε δέκα βήματα σκόνταφτα… Οι πρώτοι Νεκροί και πεθαμένοι. Μέτρησα εφτά, όχι οχτώ και τόβαλα στα πόδια και τους σκεφτόμουν φωναχτά, για να μη ξεχαστούν… Μιχαλολιάκος, Παναγιώταρος, Ζαρούλια, Γερμενός, Λαγός, Μπαρμπαρούσης, Κασιδιάρης, Μπούκουρας!!! Μισοί και τελειωμένοι οι πρώτοι νεκροί. Αύριο ο Καψάσκης ο ιατροδικαστής, μαζί με τον Ζουρνατζή θα τους ανακοινώσουν επίσημα…. Μέχρι εκείνη τη στιγμή!!! Την μαύρη κι΄ αναθεματισμένη…. Που τέτοια τύχη!!!…. Όνειρο ήταν αυτή τη φορά…

=== Τώρα!!! Καλή η πλάκα, αλλά:  Όσοι ξεχνούν κι΄ όσοι σκυτάλη πήρανε από τους ξεχασμένους, να διαβάζουν τις εφημερίδες της 20 Νοέμβρη 1973. Ελληνικές και ξένες. Εκεί υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση της χούντας των Απριλιανών. Δια στόματος Καψάσκη και Ζουρνατζή, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ τα πρώτα 11 ονόματα από τους 40 περίπου νεκρούς της νύχτας της 17 Νοέμβρη. Να τους διαβάσουν, πριν αρχίσουν να κατασκευάζουν ηλίθια βιντεάκια για να τα περιφέρουν στο ίντερνετ. Κουράζουν και γίνονται περίγελοι.

Απάντηση