=== Νέα δίκη για τον Κ. Βαξεβάνη
=== Εκ νέου θα δικαστεί για την υπόθεση δημοσιοποίησης της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ύστερα από την έφεση που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η Εισαγγελία θεωρεί «νομικά εσφαλμένη» την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε την 1η Νοεμβρίου, η πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον δημοσιογράφο και κρίνει ότι η δημοσιοποίηση του καταλόγου ονομάτων καταθετών στην HSBC που φέρεται να είναι η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
   === Πηγές της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι για την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου υπήρξαν αιτήματα από πολίτες και δικηγόρους. Έτσι ο δημοσιογράφος, που είχε συλληφθεί με εντολή εισαγγελέα για τη δημοσίευση, θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο για την υπόθεση ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ως δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει την έφεση της Εισαγγελίας για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς είχε ζητήσει την καταδίκη του δημοσιογράφου, κρίνοντας ότι η δημοσιοποίηση του επίμαχου καταλόγου στο περιοδικό του Κ. Βαξεβάνη αποτελεί παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
=== Σχολιάζοντας τη νέα δικαστική περιπέτεια του κ. Βαξεβάνη, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η έφεση της Εισαγγελίας […] συνιστά πολιτική δίωξη και συνέχιση της πρόκλησης προς την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς των υποθέσεων φοροδιαφυγής να απολαμβάνουν ασυλίας, ενώ οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, που υπηρετούν την ανάγκη της διαφάνειας και το δημόσιο συμφέρον, να αντιμετωπίζονται ως οι χειρότεροι εγκληματίες».
=== City Press Newsroom
Αναρτήθηκε από το KAPISTRI

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Όταν θίγεται έννομο συμφέρον πολίτη κυρ-εισαγγελείς, αφενός ο θιγόμενος -έστω και απατεώνας- όφειλε να δηλώσει παράσταση στη πρωτόδικη δίκη και αφετέρου αν νομιμοποιείται μια εκ των υστέρων προσφυγή (που δεν νομίζω, ένεκα της απουσίας παράστασης στην αρχική δίκη), τότε, πάλι πρέπει να εμφανιστούν κατά πρόσωπο, ώστε ο κατηγορούμενος να γνωρίζει, ποιος και γιατί τον ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ. Όταν η δήθεν κατήγορος δεν έχει δικαίωμα εφέσεως, τότε ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΟΤΙ ΑΣΚΕΙ ΕΦΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Ο ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ 1.000.000 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ. Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΥΠΕΡ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Απάντηση