Περί ….Χρυσών Δραχμών, μάθημα Λαϊκής Οικονομίας Μπαρμπανίκου.

19 Νοεμβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

   === ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΚΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ
=== ή ΑΝ ΣΟΥ ΤΑΞΟΥΝ ΧΡΥΣΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΠΑΡΕ ΤΣΙΓΚΙΝΟ ΣΩΒΡΑΚΑΚΙ
   === Γιατί τέτοιο όψιμο ενδιαφέρον για τη δραχμή τη χρυσομένη???

=== Η οικονομική, νομισματική και εισοδηματική πολιτική δεν κατασκευάζεται με λογοπαίγνια του τύπου “σε ρωτώ και απαντώ μόνος μου”. Και κυρίως δεν   νομιμοποιούνται να αυθαιρετούν εκείνοι οι λαοπλάνοι, οι οποίοι μιλούν πλέον για “εθνικό νόμισμα” αλλά ΣΥΓΓΡΟΝΩΣ έχουν στη κορυφή των πολιτικών επιλογών τους, τις αλυσίδες των δεσμεύσεων με τη…. παραμονή μας στην ΕΕ!!!!
=== ΟΙ ΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ “ΘΕΟ” ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ…. ΧΡΥΣΗ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΠΛΑΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ…. ΕΕ!!!!!!!

   === Επειδή οι λαοπλάνοι για να αυθαιρετήσουν πλαστογραφούν και παραποιούν τα ισχύοντα, θα ασχολούμαι με όλα όσα προκλητικά διαστρεβλώνουν, όπως και επί όσων διάβασα σε μια “χρυσοδραχμική” ανάρτηση. Όποτε τα μαθαίνω θα παρεμβαίνω και θα λέω, όσα λίγα ή πολλά ξέρω ή έχω μάθει. Αυτά που ΑΝΑΛΥΩ παρακάτω, αφορούν αντίκρουση “θέσεων” ανάλογης ανάρτησης τρίτου:
1.— Είμαι δηλωμένος εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ΄ επέκταση του νομίσματός της. Πάλεψα κατά της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ (ΕΟΚ) και κατά της εισόδου στο κοινό νόμισμα. Ο αγώνας συνεχίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προς τη κατεύθυνση, ότι η πόρνη Ευρώπη και η διαφθορά των κυβερνήσεών μας είναι τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματά μας!!!! Για να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα, πρέπει να χρυπάμε προπαγάνδες κερδοσκόπων που αποπροσανατολίζουν.
2.— Σαν γνώστης των ισχυόντων σύστασης ΕΟΚ, ένταξης νέων μελών και των συμφωνιών μετατροπής της ΕΟΚ σε ΕΕ με κοινό νόμισμα, οφείλω να προσαρμόζομαι με σοβαρότητα και συνέπεια, αποφεύγοντας τις κοτσάνες με τις οποίες ορισμένοι ΑΣΧΕΤΟΙ θέλουν να προκαλέσουν οικονομική ζημιά σε μένα και στη χώρα μου.
3.— Πριν της καθιερώσεως του ΕΥΡΩ, στο μεταβατικό στάδιο σταθεροποίησης των ισοτιμιών, των “εθνικών” νομισμάτων που θα εντάσσονταν στο νέο νόμισμα, και λογιστικής τακτοποίησης των ενδοκοινοτικών εισροών-εκροών της κάθε χώρας μέλους, είχαμε την Ενιαία Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα, η οποία ήταν ένα θεωρητικό ΧΡΕΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ νόμισμα καθαρά λογιστικό, μέχρι να κυκλοφορήσει το ΕΥΡΩ.
4.— Με την οριστικοποίηση των συμφωνιών καθιέρωσης του νέου νομίσματος (ΕΥΡΩ), τα αποθεματικά σε ΧΡΥΣΟ της κάθε χώρας, θεωρούνται πλέον αποθεματικά χρυσού της ΕΚΤ, ανεξαρτήτως του χώρου στον οποίον φυλάσσονται.
5.— Ο κανόνας χρυσού, δια έκδοση και κυκλοφορία νομίσματος, έχει προ καιρού διευρυνθεί και συνυπολογίζονται ΔΙΕΘΝΩΣ κι΄ ορισμένοι άλλοι παράγοντες σταθερής αξίας ή σταθερής και σίγουρης εισοδηματικής αποδοτικότητας.
6.— Η έκδοση και κυκλοφορία του ΕΥΡΩ, ακολούθησε όλες τις διεθνώς αναγνωριζόμενες προδιαγραφές που απαιτούνται, ώστε το σύνολο των εκδόσεών του, να ανταποκρίνεται στα ενοποιημένα αποθεματικά της ΕΚΤ, τα οποία φυσικά και δεν είναι αέρας κοπανιστός, όπως ισχυρίζονται νεόκοποι δραχμιστές.
7.— Αν η αξία του ΕΥΡΩ ήταν μια απλή θεωρητική λογιστική αξία χωρίς ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ αντίκρυσμα, καμία χώρα εκτός ΕΕ δεν θα το έκανε αποδεκτό στις συναλλαγές της, ούτε θα το συμπεριελάμβανε στις ισοτιμίες, με τις οποίες είναι συνδεδεμένο χρηματιστηριακά το νόμισμά της.
8.— Ποτέ και κανένα νόμισμα (ούτε και το ΕΥΡΩ) δεν μπορεί ούτε είναι από μόνο του υπεύθυνο για “παραγωγή” χρέους, ούτε η “παραγωγή πλεονάσματος και μείωσης του χρέους, και ιδίως σε μια ευρεία εσωτερική ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ αγορά, όπου στις μεταξύ των χωρών της ένωσης συναλλαγές, ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑΝ οι συναλλαγματικές διαφορές!!!
Την αύξηση ή μείωση του Δημόσιου Χρέους, τη προσδιορίζει η διαχειριστική συμπεριφορά των επί μέρους κυβερνήσεων.
Το παράδειγμα δανεισμού της Ελλάδας το βρήκα φαιδρό και ακόμα γελάω, διότι σε ανάλογα προβλήματα, είναι γνωστό παγκοσμίως, ότι η ΕΚΤ συμπεριφέρθηκε διαφορετικά και ομοίως άλλες κυβερνήσεις με προβλήματα χρέους, συμπεριφέρθηκαν τελείως διαφορετικά απ’ ότι η “Ελληνική” κυβέρνηση.
8.α.— Η ΕΚΤ συμμετέχει στον δανεισμό της Ελλάδας, σαν μέλος της τρόϊκα και μέρος των δανειστών. Απλά, για λόγους ελαχιστοποίησης των κινδύνων της Ελληνικής χρεοκοπίας, δεν δέχεται συνολική ανάληψη της στήριξης της Ελλάδας με δάνεια.
8.β.— Η ΕΚΤ υποχρεούται να δανείζει τις Ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες, είτε για κεφάλαια κίνησης, είτε για χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησής τους. Αν αυτές δεν έχουν τα εχέγγυα διασφάλισης αυτών των διεθνών χρηματοδοτήσεων, να τις εξαναγκάσουν (ΕΚΤ και Ελλάδα) είτε σε πώληση-συγχώνευση σε άλλη τράπεζα, είτε να τις εξωθήσουν σε πτώχευση, με σχετική-αναλογική προστασία των καταθετών.
8.γ.— Η επιλογή, κερδοσκοπικής χρηματοδότησης και αναχρηματοδότησης της δήθεν ανακεφαλαιοποίησης των ιδιωτικών τραπεζών, με κρατικό χρήμα, το οποίο δανείζεται η χώρα και διογκώνεται το…. δημόσιο χρέος, είναι εγκληματική επιλογή των διαχειριστριών Ελληνικών κυβερνήσεων και όχι απόρροια εφαρμογής του ΕΥΡΩ ως εθνικού νομίσματος. Επομένως οι ζημιές που προκαλούν οι διαφορές επιτοκίων -και όχι μόνο- οφείλονται στη ληστρική και διεφθαρμένη συμπεριφορά των συγκεκριμένων κυβερνήσεων που διαχειρίζονται τέτοιες χρηματοοικονομικές συναλλαγές υπέρ των τραπεζών και όχι το νόμισμα.
8.δ.— Δημόσιο Χρέος παραγόταν και πριν την υιοθέτηση του ΕΥΡΩ ως εσωτερικού μας νομίσματος.
8.ε.— Το παράδειγμα που είδα για τη διαδρομή δανεισμών και χρέους έχει λάθη και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων σημειώνω τη ροή των δανείων όπως τη βλέπω:
ΤΡΟΪΚΑ —δανείζει το–> ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ –δανείζει χαμηλότοκα τις–> ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣδανείζουν ακριβότερα το–> ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και τροφοδοτείται η αύξηση του Δημόσιου χρέους. Επιπροσθέτως, ο δανεισμός του Δημοσίου από τη Τρόϊκα, λογίζεται ότι αυξάνει υπέρμετρα το Δημόσιο Χρέος, ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ (που θεωρητικά σαν απαιτήσεις του Δημοσίου μειώνουν το Δημόσιο Χρέος) ΑΛΛΑ ΕΞΑΫΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ “ΖΗΜΙΕΣ” ΤΩΝ ΑΔΗΦΑΓΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!!!
9.— Η ελαχιστοποίηση του παραγωγικού κόστους ή η μεγιστοποίηση της ποιότητας των παραγόμενων ειδών και υπηρεσιών, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον Δημόσιο τομέα, είναι οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλουν στην ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας και στη δημιουργία αποθεματικών προς απόσβεση του Δημόσιου Χρέους.
Η Γερμανία μπορεί να κατηγορηθεί:
===> Ότι λειτούργησε εκβιαστικά και ληστρικά σε βάρος όλων των άλλων χωρών, τόσο για τη δημιουργία της ΕΟΚ, για τη μετατροπή σε ΕΕ, για τη καθιέρωση της Ε.Λ.Μ. αρχικά και του ΕΥΡΩ τελικά. Σε όλους αυτούς τους “σταθμούς” της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η Γερμανία κεφαλαιοποιούσε ως χώρα τεράστια οικονομικά οφέλη, σε βάρος όλων των υπόλοιπων χωρών και ιδιαίτερα των αδύναμων χωρών του Ευρωπαϊκού νότου. Σε αυτούς τους “σταθμούς” καθοριζόταν το τι θα έχει λαμβάνειν έκαστος και τη μερίδα του λέοντος την έπερνε  η Γερμανία. Αυτές οι εκ προοιμίου κεφαλαιοποιήσεις της ευνοϊκότερης συμμετοχής της, της αποκομίζει διαρκώς οικονομικό κέρδος.
===> Η Γερμανία ως ΚΡΑΤΟΣ ακολουθεί εντός της ΕΕ μια ακραία επιθετική πολιτική διαφθοράς και προστασίας της μίζας επί των κυβερνήσεων των άλλων χωρών της ΕΕ και κρατικού προστατευτισμού των παραγόμενων από γερμανικές επιχειρήσεις προϊόντων, με παράλληλο εξαναγκασμό των περισσότερων χωρών σε αποβιομηχάνιση και σε κατάργηση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής τους!!!
Με τα παραπάνω η Γερμανία επιβάλει τις επιχειρήσεις της ως μονοπώλια με αποτέλεσμα να της αποδίδουν τεράστια κέρδη και όχι η καθιέρωση του ΕΥΡΩ. Αυτά συνέβαιναν και πριν τη καθιέρωση του ΕΥΡΩ, με τα ίδια κερδοφόρα αποτελέσματα για τη Γερμανία, ενώ οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, οδηγούνταν ή στον οικονομικό μαρασμό ή στην οικονομική εξάρτηση.
Κανένα νόμισμα δεν είναι μηχανισμός, ούτε….λειτουργία, δια των οποίων θα “ενοχοποιήσεις” τους Γερμανούς και κάθε ξένο. Τους μηχανισμούς τους κατασκευάζουν οι Μαφίες και οι μόνιμοι παράγοντες διαφθοράς.
10.— Έναν Έλληνα δεν πρέπει να τον απασχολεί αν σκέφτεται να φύγει από το ΕΥΡΩ η Γερμανία και αν και γιατί να το κάνει, αφού αυτό το ΕΥΡΩ διαθέτει “λειτουργίες” που της δίνουν ακούραστο κέρδος (χοντροαντίφαση αρθρογράφου). Τον Έλληνα πρέπει να τον απασχολεί, το πως θα αποτινάξει ολοκληρωτικά μια αισχρή εξάρτηση, που οδηγεί τη χώρα του σε εξαφάνιση με μαθηματική ακρίβεια. Η πλήρης αποχώρηση από μια ΕΕ-συμμορία πρέπει να επιβληθεί εκ των έσω, σαν αγώνας ζωής ή θανάτου.
11.— Ο επαναπατρισμός και η προσέλκυση κεφαλαίων είναι ζήτημα εμπιστοσύνης και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται από εμφανή συμπεράσματα, ότι η χώρα απέκτησε χρηστή διαχείριση.
Όταν αυτοί κυρίως που διαθέτουν κεφάλαια, γνωρίζουν σαν τις κάλπικες δεκάρες, το ποιοι κυβερνητικοί ποντικοί είναι λαδωμένοι και το ότι αυτοί οι λαδωμένοι ποντικοί  συνεχίζουν να…. κυβερνούν, ΤΟΤΕ δεν υπάρχει προοπτική επαναπατρισμού ή προσέλκυσης κεφαλαίων.
Όταν ανώτατο κομματικό και κυβερνητικό στέλεχος, εμπλέκεται άμεσα σε κρατικοποίηση ιδιωτικής τράπεζας, για να περισώσει την εμπλοκή προσώπων συγγενικών της συζύγου του στη μετοχική σύνθεση της χρεοκοπημένης τράπεζας, όταν βαδίζουμε στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση των….  κρατικών τραπεζών και όλοι ΔΙΕΘΝΩΣ βλέπουν, το ίδιο ανώτατο κομματικό και κυβερνητικό στέλεχος, να επηρεάζει τις Ελληνικές οικονομικές εξελίξεις προς το χειρότερο μαζί με το σύνολο της κυβερνητικής αλητείας, ΤΟΤΕ είναι γελοίο και να συζητάμε για ύπαρξη συνθηκών, κατάλληλων για επαναπατρισμό ή και προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό!!!!
12.— Από εκεί που είχαμε την επίκληση της ανάγκης ύπαρξης “εθνικού” νομίσματος για να του γαμάμε το κέρατο στις υποτιμήσεις, οι δραχμιστές του κώλου έκαναν κωλοτούμπα 180 μοιρών και προτείνουν, όχι απλά σκληρή δραχμή, αλλά…. χρυσό βρακί για τσίγκινους κώλους!!!!
Ο “αρθρογράφος” είναι τόσο άσχετος ή απατεώνας, που προσπαθεί να υποκαταστήσει τα αναγκαία αποθέματα σε χρυσό και άλλες σταθερές και σίγουρες αξίες ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, για έκδοση ίσης αξίας νέων νομισμάτων, με τα πιθανολογούμενα …κοιτάσματα προς εξόρυξη!!! και μιλά για τον “χρυσό κανόνα” έκδοσης, κατά τρόπο που ένας οικονομολόγος αισθάνεται αμέσως ότι έχει να κάνει με οικονομολογικό τούβλο, τόσο, που όπου νάναι, φοβάμαι ότι για συμπλήρωμα θα μου βγάλει τη…. Χρυσή Αυγή.
Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον αρθρογράφο, ότι όποτε θέλει, μπορεί να αγοράσει χρυσό, είτε με ΕΥΡΩ, είτε με Δολάρια, είτε με Λίρες Αγγλίας, είτε με Γιεν, είτε με Δραχμές αν επανέλθουν. Ακόμα και με Λέβα υπάρχει δυνατότητα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει, διότι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ο χρυσός, είναι βασικό χρηματιστηριακό προϊόν.
==== Φίλοι μου αγαπημένοι, όταν γράφω πολλά, κουράζομαι και σας κουράζω, αλλά τι να κάνω???… Είχε και μερικά άλλα ο αρθρογράφος, αλλά ξεφεύγουν και από τα όρια επιστημονικής ανάλυσης της Λαϊκής Οικονομίας.
Εν τέλει η λύση είναι μία!!!!! Οι εξής δύο!!!! ΠΡΩΤΟΝ να αλλάξουμε όλους τους κλέφτες, όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων συμμοριών του κυνοβουλίου και ΔΕΥΤΕΡΟΝ, να βγούμε πλήρως από τη ΠΟΥΤΑΝΑ Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανασκουμπωθούμε άπαντες, για να στρωθούμε με τα μούτρα στη δουλειά να νοικοκυρευτούμε αφού καθαριστούμε από τους κλέφτες όλους και ΤΡΙΤΟΝ, να επιλέξουμε εξ αρχής και εξ ολοκλήρου, τους φίλους μας, διότι τους Γερμανούς και τους ΓερμανοΕβραίους τους κακομάθαμε!!!!

2 Comments

  • Ο/Η Johann λέει:

    Ειλικρινής και πικρός,στυφής και αθυρόστομος ο αντιαθρογράφος.Ο Γ.Ματζαβίνος(δ/γής της ΤτΕ)στην περιώνυμη έκθεσή του για την ελληνική οικονομία παραδέχεται ότι 600 οικογένειες λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο.Οι “αντιστασιακοί”που διάλεγαν τα ξενοδοχεία στο εξωτερικό(1967-1974) με την “Αλλαγή” απέκτησαν απίστευτες περιουσίες.Η “εδώ Πολυτεχνείο!”,κατά ομολογία της φιλολόγου συναγωνίστριάς της, μίλησε στο σταθμό ,γιατί συχαινόταν τις γάζες και τα αίματα.Τώρα πάνω σε φωτογραφία της έχει τα ποσά μισθός 230000 ευρώ,50000 ευρώ έξοδα κινήσεως και και 3860 € βουλευτική σύνταξη.Αυτά στο Facebook.Το κατεστημένο,η πλουτοκρατία μεταβάλλουν σε χοίρους (ως Κίρκη κατά τον Γ.Παπανδρέου-1966)κάθε τίμιο καί ευθύ πολίτη που θα εισέλθη στο δημόσιο βίο.Αλλιώς τίθεται στο περιθώριο η δολοφονείται σε τροχαίο(1976).Ηγέτες μεταρρυθμιστές που θα μας απαγγιστρώσουν από τις “τρείς αγχόνες”(Γ.Ρούσος-Ιστορία της Ελλάδος τ.2 μετά το 1830)πρέπει να αποφασίσουν να θυσιαστούν κατά το “Κωνσταντή θα πεθάνης!”(Κ.Κανάρης-1822).Κι αν έχουν τέτοια καρδιά,θα τους ψηφίσουν οι ρουσφετολόγοι Γραικύλοι; Η κατάντια του αοιδίμου Νίκου Ψαρουδάκη (“Χριστιανική Δημοκρατία”,1973,1975)μας καθιστά σκεπτικιστές ως προς το ξαναζωντάνεμα του Έθνους μας.19-11-2012

    • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

      Αν τρωγόμαστε με τις σάρκες μας και κάνουμε εθνικό σπορ το αυτομαστίγωμα, ΕΠΕΙΔΗ μερικά κωλόπαιδα αποδείχθηκαν καθίκια, που ήσαν ίσως οι ρουφιάνοι για τις συλλήψεις που έκανε με το πάσο της η αστυνομία τις επόμενες μέρες, μετά την 17-11-1973,ή ΕΠΕΙΔΗ μετά τη χούντα είχαμε εισαγωγή τουριστών, τους οποίους αξιοποίησαν οι χούντας Παπανδρέου και Καραμανλή, ή ΕΠΕΙΔΗ ο λαουτζίκος υποτάσεται αφού υποστεί αδιάκοπο βομβαρδισμό αισχρής προπαγάνδας, ή ΕΠΕΙΔΗ μερικοί εξοντώθηκαν από τα καθεστώτα των δοσίλογων ως ανυπάκοοι, κι΄ αφού οχτρώσουμε το εγώ ο καθένας μας πίσω από δεκάδες επειδή, ε τότε μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι να αναπτύξουμε τον σκεπτικισμό μας και να βγάλουμε τα κλασικά συμπεράσματα της ακινησίας.

Απάντηση