Κόκκινο Γαρύφαλλο, στο μέρος της Καρδιάς….

20 Νοεμβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

   === ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK —- ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
   === Ο Μπαρμπανίκος δεν ψάχνεται για φίλους ή φίλες. Καλοπροαίρετα αποδέχεται οποιονδήποτε και οποιαδήποτε, ανεξάρτητα με το τι πιστεύει και τι πρεσβεύει.
   === Μπορεί καμιά φορά να αναφέρομαι σε προσωπικά βιώματα, είτε από προσωπική συγκίνηση, είτε επειδή κάποιος θα με ρωτήσει.
  === Σίγουρα, μέσα από συνομιλίες, διαπιστώνει κανείς την ιδεολογική συγκρότηση του άλλου, αλλά αυτές οι ιδεολογικές αποκλίσεις, δεν είναι λόγος για να ορθώνονται τείχη και αγεφύρωτα χάσματα μεταξύ απλών ανθρώπων, που στην ουσία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

   === Ο καθένας μπορεί να έχει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να επιλέγει ότι του ταιριάζει, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΡΙΤΩΝ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ή ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΦΙΛΙΑ.
   === Αυτές οι κάλπικες φιλίες, έρχονται σημαδιακές μέρες που ξεβρακώνονται και βγάζουν όλοι τους τη μαυρίλα, μα ηλίθια υποκρισία και με βρισιές.
ΣΑΦΩΣ και υπάρχουν ωραίες περιπτώσεις, που υπάρχουν άνθρωποι με ιδεοπολιτικές ή και φιλοσοφικές διαφορές, αλλά ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ότι στο βάθος τους ενώνουν πολλά και θέλουν να συζητάνε με αλληλοσεβασμό και κατανόηση.
   === Ο Μπαρμπανίκος δεν το έπαιξε ποτέ ήρωας και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, αλλά και έχει κοντύνει πάρα πολλούς καραγκιόζηδες, που χρησιμοποίησαν πτώματα για να κατασκευάσουν σκάλες αναρρίχησης στα σαλόνια της διεφθαρμένης εξουσίας.
   === Ο καθένας στην ηλικία μου, από τότε που ενηλικιώθηκε, όπως συμπεριφερόταν το 1967, το ίδιο έκανε το 1973, το 1980, το 1990, το 2000 το 2012. Μετά την εφηβεία του, ο καθένας μας ή συνεχίζει να βιώνει τις αρχές που ενστερνίσθηκε ή συνεχίζει να είναι καθίκι, πουλημένος και καιροσκόπος. Εντάξει, υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά αυτός είναι ο κανόνας. Δεν είναι πολλά τα καθίκια, απλά είναι τεράστιο το κακό που προκαλούν.
   === Η όποια ανοχή, έχει για τον καθένα τα όριά της. Τις τελευταίες μέρες, εκτός από την επικρότηση, δέχθηκα κριτική, αμφιβολία και αμφισβήτηση. Αυτά είναι θεμιτά, κατανοητά και πρέπει να τα ανεχόμαστε χωρίς μα ερχόμαστε μεταξύ μας σε μη αναστρέψιμες ρήξεις χάριν κάποιων πρόσκαιρων και αμφισβητούμενων φιγούρων.
   === Τις τελευταίες μέρες δέχθηκα και αισχρές προσωπικές ύβρεις, από άτομα που είχαν αιτηθεί τη φιλία μου και την είχαν πάρει. Θα πρέπει να έπασχα από σοβαρή ψυχική νόσο, αν έλεγα ότι δεν τρέχει τίποτα. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη για τα γεγονότα του 1973 στο Πολυτεχνείο, ακόμα και να αμφισβητήσει κάποιους σαν και μένα (και είμαστε δεκάδες χιλιάδες) που δεν αξαργυρωθήκαμε, αλλά δεν μπορεί, δεν δικαιούται να σκυλοβρίζει και να ζητάει από εμένα αποδείξεις ΝΕΚΡΩΝ, όταν ΕΓΩ ΑΠΛΑ, ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΔΩΣΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΤΗΣ 19-11-1973, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΤΗ ΝΕΚΡΟΤΟΜΗΣΗ 11 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Έδωσα και στοιχεία επίσημων ερευνών του 1974-1975. Επιμένουν, βρίζουν και ζητούν ….άλλα από εμένα.
   === Δεν αρκεί σε κάποιους??? Καλώς!!! Δεν χρειάζονται ύβρεις και ιντερνετικοί προπηλακισμοί. Αλλά να μη βρίζουν και το βασικό, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ.
   === Αυτές τις μέρες, δέχθηκα νέες προτάσεις φιλίας, αλλά ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΩΝ, ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΑΙΣΧΡΟ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
Προφανώς για άλλους λόγους είχαν μπει στη σελίδα μου ως “φίλοι”
   === ΑΝΤΙΘΕΤΑ, δεν διστάζω να το φωνάξω δημόσια, ότι χαίρομαι που έχω φίλους με διαφορετική ιδεολογική συγκρότηση, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στους φίλους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΙΤΣΙΟ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΒΛΑΧΟ. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά τόσο ίδιοι!!!!! Και αυτό μπορεί να παραμείνει για πάντα και κανένας να μη μπορεί να το χαλάσει. ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΥΤΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
   === Πρέπει να κατανοούμε και τα πρόσωπα και τα γεγονότα, μακριά από τα ντύματα της εξουσίας, που τα διαστρεβλώνουν.
Υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, υποστηρικτές της χούντας, που σέβονται τους τότε φοιτητικούς αγώνες και ποτέ δεν καταδέχθηκαν να λασπώσουν, γιατί κατανοούν τα σφάλματα των προσώπων που διαχειρίστηκαν τη χουντική εξουσία με σκληρότητα και υποκρισία, για να αποκομίσουν (οι εξουσιαστές αυτοί) προσωπικά και οικονομικά οφέλη. Αυτούς τους ανθρώπους τους σέβομαι και τους χαίρομαι, γιατί καταλαβαίνω ότι αγαπούν τη πατρίδα τους.
   === Υπάρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που αντιτάχθηκαν στη χούντα, αλλά αρνούνται να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι όλους τους αξιωματικούς, που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Αν μελετήσουμε προσεκτικά την ιστορία των γεγονότων της εποχής, εύκολα θα διαπιστώσουμε, ότι υπήρξαν διώξεις και συνεχείς εκκαθαρίσεις αξιωματικών των ενόπλων δυν΄΄αμεων από τις χούντες Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη, για ψύλλου πήδημα, κυρίως αξιωματικών που είχαν συμμετάσχει στο πραξικόπημα, επειδή πίστευαν ότι έκαναν επανάσταση για να σώσουν τη πατρίδα. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. Αυτούς τους ανθρώπους τους κατανοώ και τους σέβομαι απεριόριστα. Μόνο απατεώνες ΝΕΟΧΟΥΝΤΙΚΟΙ των διεφθαρμένων κομμάτων, έχουν συμφέρον να γενικεύουν και να εξισώνουν τους πάντες, να λασπώνουν τους πάντες, ώστε να διαιωνίζουν τη δική τους χούντα.
   === Εν τέλει θέλω να πω, αν κάποιος έχει πρόβλημα με το τι πιστεύω, ή και ζορίζεται με τις επικρίσεις που εκφράζω για συγκεκριμένες μορφές άσκησης εξουσίας, από ομάδες προσώπων που τις χαρακτηρίζω ΧΟΥΝΤΕΣ, ας προχωρήσει σε διαγραφή, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να ξεφτιλίζεται από λόγους υποκρισίας και δόλιου μίσους.
ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΤΕΙ.
Με αγάπη, Νίκος Αρβανίτης.

Απάντηση