=== Ο Δημήτρης Πατέλης, εκτός από επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας, είναι και μέλος του ΕΠΑΜ του ανεκδιήγητου Καζάκη. Κάτω από αρρωστημένες οπτικές γωνίες, αυτό θα είναι ίσως αρκετό, για να πεί κάποιος, “ρε δεν πάει να γ@μηθεί….” αλλά….
=== Αλλά στη προκειμένη περίπτωση, έχουμε δίωξη, επειδή ο διωκόμενος, εξέφρασε επικριτικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις, για την ομάδα εκείνη, που ασκεί επίσημη διοίκηση και κρατική εξουσία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενός κράτους σε απόλυτη σήψη και διαφθορά και ΑΛΟΙΜΟΝΟ αν αποδεχθούμε, ότι δεν είχε ένας ακαδημαϊκός αλλά και ένας απλός πολίτης τέτοιο δικαίωμα, δηλαδή να κρίνει, να αμφισβητήσει και ακόμα να επικρίνει τη διοικητική ή και πολιτική συμπεριφορά, της διοικητικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ του Πανεπιστημίου!!!!  Και βεβαίως δημόσια!!! Ο αγώνας για μια χρηστή διοίκηση δεν γίνεται με φίμωτρα. Αυτά είναι στοιχειώδη ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, διεθνώς αναγνωρισμένα και ισχύουν για τον καθένα μας και ΟΛΟΙ μας έχουμε χρέος να τα προστατέψουμε, στηρίζοντας τα θύματα τέτοιων πολιτικών διώξεων, που συμβαίνουν μόνο και μόνο επειδή ο διώκτης είναι κάτοχος εξουσίας φασιστικών διατάξεων, τις οποίες εφαρμόζει, κατά πάντων των αντιφρονούντων της τρέλας του.

  === Στη προκείμενη περίπτωση περίπτωση, δεν κρίνεται η επιστημονική επάρκεια του καθηγητή, ούτε η διάπραξη ποινικού τινός αδηκήματος, αλλά επιδιώκεται η φίμωση εκείνων που αμφισβητούν τον τρόπο άσκησης της διοίκησης από συγκεκριμένη ομαδούλα. Εδώ έχουμε την απαρχή καταδίωξης, κάθε αντιφρονούντος και δεν πρέπει να περάσει!!!
=== Διαβάζουμε τη σχετική καταγγελία που έγινε προ ημερών:

  === ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “ΕΛ.Λ.Α.Σ.” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΕΛΗ
Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει σε όλες τις εκφάνσεις του βίου της (πολιτικού – οικονομικού – ανθρωπιστικού), μια βίαιη και πρωτόγνωρη επίθεση, η ελευθερία του λόγου και της πολιτικής έκφρασης, ιδιαίτερα στον κατεξοχήν χώρο ζύμωσης των ιδεών, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, δε θα μπορούσε να μην είναι στόχος των δυνάμεων κατοχής και των προϊσταμένων τους, με θύμα τον Πανεπιστημιακό ΔΑΣΚΑΛΟ, αναπληρωτή καθηγητή φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης Δημήτρη Πατέλη.

=== Στις 10 Οκτωβρίου 2012 καλείται σε απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρης Πατέλης επειδή σε άρθρα του και δημόσιες τοποθετήσεις του στο διαδίκτυο «…αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Πρυτάνεως και των λοιπών μελών της Πρυτανικής Αρχής με τρόπο έντονα απαξιωτικό και μειωτικό του κύρους τους…» (!!!)

=== Η δίωξη αυτή που θα κριθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας είναι μοναδική στα χρονικά. Μετά από τη δίκη των τόνων, το 1943, ποτέ πανεπιστημιακός δεν έχει κληθεί να απολογηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για απόψεις και θέσεις που αφορούν στην ακαδημαϊκή και την πολιτική ζωή του τόπου, ποτέ μετά από τη δίκη των τόνων δεν έχει επιχειρηθεί να διωχθεί πνευματικός άνθρωπος του τόπου στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή εξέφρασε δημόσια και ανοιχτά άποψη αντίθετη προς «τας αρχάς».

=== Αναμφισβήτητα, το σύνθημα: «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού η σημερινή δικτατορία (ένα περίεργο αμάλγαμα της Χούντας των Συνταγματαρχών της επταετίας και της Γερμανικής Κατοχής του ’40), με εντεταλμένους τοποτηρητές – γενίτσαρους σε καίριες θέσεις (κατάλοιπα της μεταπολιτευτικής περιόδου), προσπαθεί να γαλουχήσει και να ποτίσει τις επόμενες γενιές, «τη μαγιά του αύριο», με τη δουλοπρεπή και εθελόδουλη προπαγάνδα τους, στο χώρο του Πανεπιστημίου, φιμώνοντας τις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ Πανεπιστημιακών, με κάθε μέσο, όπως αυτή του Δημήτρη Πατέλη!

Η Ελεύθερη Λαϊκή Αντιστασιακή Συσπείρωση (ΕΛ.Λ.Α.Σ.), για να συμπαρασταθεί στον Πανεπιστημιακό Δάσκαλο, είχε καλέσει όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες να παραβρεθούν στις 10 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να απαιτηθεί, η  άμεση και οριστική απαλλαγή του από όλες τις σαθρές κατηγορίες που προβάλλει το προαποφασισμένο, νομικώς έωλο και απολύτως αυταρχικό σκεπτικό της παραπομπής του.

Επειδή, ως φαίνεται, η ιστορία κάνει κύκλους και «Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73», έχουμε νομοτελειακό καθήκον και χρέος να την ανατρέψουμε!

Αναρτήθηκε από Ελεύθερη Λαϊκή Αντιστασιακή Συσπείρωση

ΣΧΟΛΙΟ “Τ.Ν.”
Τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΩΝΙΑΝΑ στην ΚΡΗΤΗ ειναι το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ……..
Θυμιζω οτι
Το πανεπιστημιο Κρητης ΑΝΕΧΕΤΑΙ τον πρυτανη του ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ που ειχε στησει ιδιωτικο χειρουργικο – οφθαλμολογικονκεντρο ΕΙ  ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΑΣ μεσα στο πανεπιστημιο αλλα ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ…..
Το χρημα το διακινουσε ο Αμαρτωλος ειδικος λογαριασμος κονδυλιων ερευνας του πανεπιστημιου που ηταν ουσιαστικα ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ του χρηματος. Ο λογαριασμος ουσιαστικα ελεγχεται απο τους καθηγητες τους ιδιους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ…..  ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΑ….
Κατι αναλογο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ και το χρημα του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ με τους εμπορους ναρκωτικων που τους ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΧΡΗΣΤΕΣ με ψευτικες αναλυσεις ουρων η αιματος των υποπτων. Και αυτο το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ καπως ΕΤΣΙ θα διακινειται.
Ουτε το ΟΡΓΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ στο ΠΕΠΑΓΝΗ το βλεπει το πανεπιστημιο. Ουτε το οργιο με τους λογαριασμους καθηγητων που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ….. Όλα ειναι ωραια και νομιμα και κυριως ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ!!!!!
ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ  ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ….
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ φιλοσοφας ΟΜΩΣ, ΤΟ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!!!!!

1 Comment

  • Ο/Η Ν.Κ. λέει:

    Αγαπητέ μπαρμπανίκο,

    θα επιτρέψεις ένα συμπλήρωμα στο σχόλιο σου ; Η περίπτωση του καθηγητή Πατέλη δεν αφορά το πανεπιστήμιο κρήτης (που βρίσκεται στο Ηράκλειο και στο ρέθυμνο) αλλά το πολυτεχνείο κρήτης που είναι στα χανιά και είναι ανεξάρτητο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

    Ο καθηγητής έχει ήδη αθωωθεί από το πειθαρχικό.

Απάντηση