Οι δυο μητροπολίτες με τα χοντρά πουγκιά για τα …γεράματα….

28 Νοεμβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

  === Σε συνέχεια της ανάρτησης της 20-11-2012, Έντονες φήμες για έλεγχο 2 μητροπολιτών, που έχει ο καθένας, από 5.000.000 € καταθέσεις!!!  και το αυθημερόν σχόλιο φίλου που έδειξε τον πολυπολιτισμικό μητροπολίτη Περιστερίου σαν έναν από τους δύο “….αποταμιευτήρες ΕΥΡΩ” τη Κυριακή 25-11-2012 δείχθηκε από το ΕΘΝΟΣ και ο δεύτερος που …θίχθηκε!!!

  === Πρόκειται για τον Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, Κύριλλο τον Β΄….. Ας διαβάσουμε τη σχετική ανάρτηση του θιγμένου αποταμιευτήρα:

  === Δύο μητροπολίτες ελέγχει το ΣΔΟΕ —  Ο ένας εκ των δυο διαψεύδει το δημοσίευμα του Έθνους
=== Δύο Μητροπολίτες τους Περιστερίου και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων έχει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, στο μικροσκόπιο του το ΣΔΟΕ, ερευνώντας τους λογαριασμούς τους για την προέλευση μεγάλων ποσών που βρέθηκαν σε αυτούς.
=== Με επιστολή του αντέδρασε στο δημοσίευμα ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος ο Β’., ο οποίος αρνείται ότι ελέγχεται από το ΣΔΟΕ και χαρακτηρίζει τις πληροφορίες ως «χονδροειδείς και παντελώς αβάσιμες.»
=== Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Μετά λύπης πολλής και απορίας επληροφορήθην σήμερα, Κυριακή 25 Νοεμβρίου τ.έ., και κατόπιν ο ίδιος εδιάβασα τα όσα προσβλητικά γράφονται περί εμού εις το σημερινό κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας σας. Σπεύδω να διαψεύσω κατηγορηματικώς και μετ’ εμφάσεως τις πληροφορίες που αναπαράγονται στο εν λόγω άρθρο και αφορούν στο πρόσωπό μου, ως χονδροειδείς και παντελώς αβάσιμες.
=== Σας δηλώνω ότι ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για θέματα σαν αυτά που μου καταμαρτυρούνται. Απορώ. Ποιες είναι οι ”έγκυρες”, όπως τις ονομάζετε, πληροφορίες σας και ποια τα ”ευρήματα” του ΣΔΟΕ; Για ποιον φάκελο ομιλείτε και ποια είναι η ”αρμόδια πηγή”, στην οποία αναφέρεσθε; Ομιλείτε για οικονομικούς ελέγχους, ενώ ποτέ δεν μου έγινε παρόμοιος έλεγχος.
=== Αναφέρεσθε γενικώς σε εκκλησιαστικά (υποτιθέμενα ή μη) οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία όμως φαίνεται να βαρύνουν και το δικό μου πρόσωπο, καθώς οι αναφορές στο άρθρο της εφημερίδος σας δεν είναι γενικές και αόριστες, αλλά ονομαστικές – συγχέετε, άλλως, τα των μητροπόλεων με τους μητροπολίτες ως φυσικά πρόσωπα. Τέλος δεν υπάρχει Μητρόπολις Φαρσάλων».
Πηγή: lifo.gr

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Πάντως δεν φαίνεται να ενοχλείται για το χοντρό πουγκί, αλλά για το αν τον ελέγχει το ΣΔΟΕ!!!!!

Απάντηση