=== ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ???
   === Θα τις φάει και αυτές το μαύρο σκοτάδι των γαλαζιοπράσινων και ροζ λαμόγιων???? Θα έχουν τη τύχη των απατεώνων της Πάτρας και των Ιωαννίνων????

   === Ας αναμοχλεύσουμε την υπόθεση με τις μίζες

   === ΠΡΩΤΟΝ:  Οκτώ δικογραφίες στην Εισαγγελία για το ΠΑΓΝΗ

   === Οκτώ δικογραφίες σχηματίζονται από την Εισαγγελία Ηρακλείου για όλες τις καταγγελίες που αφορούν σε γιατρούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου και σύμφωνα με πληροφορίες 15 πανεπιστημιακοί γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης. Στο γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου, αναμένονται και τα στοιχεία της Ιντερπόλ για τους ορθοπεδικούς που χρηματίζονταν από αμερικάνικη εταιρεία.

   === ΔΕΥΤΕΡΟΝ:  Oρκωτοί λογιστές στα νοσοκομεία
Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα λογιστήρια νοσοκομείων και του Ηρακλείου, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν παρατυπίες στην προμήθεια υγειονομικού υλικού θα πραγματοποιήσουν ορκωτοί λογιστές, ενώ στο μέλλον έλεγχοι θα γίνονται από ειδικούς επί των οικονομικών της Υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη νεοσύστατη Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Πάγωμα τιμών φαρμάκων
Πάγωμα των τιμών των φαρμάκων αποφάσισε η κυβέρνηση, εν όψει των ανακοστολογήσεων που προγραμματίζει να κάνει σε 6.000 σκευάσματα τον επόμενο μήνα.
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, αποφασίστηκε το “πάγωμα” της τιμής των φαρμάκων και οι ανακοστολογήσεις, οι οποίες θα επαναλβμάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των δαπανών και εξοικονόμησης πόρων.

   === ΤΡΙΤΟΝ:  Τι υποστηρίζει για την κατηγορία ο πρύτανης
Με μια σειρά εγγράφων που βρίσκονται ήδη στη διάθεση της Γ’ ανακρίτριας Ηρακλείου (και είχαν επίσης διαβιβαστεί στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή) ο Πρύτανης Γιάννης Παλλήκαρης προσπαθεί να αντικρούσει το κατηγορητήριο που του αποδίδεται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να χρησιμοποίησε κονδύλια συγκεκριμένου κωδικού του ΕΛΚΕ προκειμένου να διοργανώσει για λογαριασμό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης επιμορφωτικά σεμινάρια. Η κατηγορία της υπεξαίρεσης συνίσταται με βάση το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων ότι τα έσοδα που προέκυπταν από τα επίμαχα σεμινάρια, δεν τα επέστρεφε στον ΕΛΚΕ και στην Ιατρική Σχολή ως νόμιμους δικαιούχους αλλά τα κατέθετε σε διάφορους άλλους λογαριασμούς.
Είναι σημαντικό ωστόσο (και δίνει άλλη διάσταση στην έρευνα) έγγραφο που απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τον Ιούλιο του 2009 η προϊσταμένη της γραμματείας του ΕΛΚΕ. Με βάση πάντα αυτό το έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεση της η αρμόδια ανακρίτρια, προκύπτει ότι ουδέποτε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργάνωσε επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, και συνεπώς ουδέν έσοδο ανέμενε από τέτοιες διοργανώσεις.
Επισημαίνεται ότι τα επίμαχα σεμινάρια ήταν ιδιωτικά και ατομικά του κ. Παλλήκαρη, τα οποία διοργάνωσε κυρίως με τις χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και με μία ελάχιστη συμμετοχή του ΕΛΚΕ, λειτουργούντος ως χορηγού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας Παλλήκαρη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χορηγία αυτή δεν ξεπερνούσε τις 16.000 ευρώ.
Έγγραφο ανάλογου περιεχομένου απεστάλη τον Ιανουάριο του 2009 και από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Σύμφωνα με το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων το ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει ο κ. Παλλήκαρης ανέρχεται σε περίπου 390.000 ευρώ ή κατ’ άλλους σε 334.000 ευρώ με βάση πάντα την καταγραφή των κινήσεων των λογαριασμών.
Στο έγγραφο που απεστάλη στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ενδιαφέρον παρουσιάζει το εξής στοιχείο: ότι ενώ ο ΕΛΚΕ μέσω των δραστηριοτήτων του ΒΕΜΜΟ είχε εισπράξει την περίοδο 1995-2006 έσοδα, ύψους περίπου 7.900.000 ευρώ, ουδέποτε, όπως αναφέρεται, ο Γιάννης Παλλήκαρης δεν εισέπραξε ποσό από αυτά που δικαιούταν ως επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν υπολογιστεί ότι δικαιούται ποσοστό της τάξεως του 10%.
Ακόμα στη διάθεση της ανακρίτριας έχει διαβιβαστεί γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του Κράτους που σύμφωνα με πληροφορίες αποφαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης πνευματικών δικαιωμάτων του Πανεπιστήμιου Κρήτης σε σχέση με τα ερευνητικά επιτεύγματα του κ. Παλλήκαρη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρύτανης αντιμετωπίζει και την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Φέρεται δηλαδή τα χρήματα που υπεξαίρεσε να τα δαπάνησε για την κατασκευή κατοικίας. Στην περίπτωση αυτή υποστηρίζεται ότι η ανέγερση της κατοικίας έγινε με σύναψη δανείου.
Πάντως από την πλευρά του Πρύτανη ζητήθηκε να κληθούν ενώπιον της ανακρίτριας μάρτυρες από τον ΕΛΚΕ ώστε εκτός από τα έγγραφα που έχουν προσκομιστεί, να εξεταστούν και προφορικά και να απαντήσουν δια ζώσης σε όποια ζητήματα τεθούν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση αναμένεται η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σε σχέση με την επιβολή αλλά και το ύψος της εγγυοδοσίας σε βάρος του Πρύτανη μετά την απολογία του. Οι συνήγοροι υπεράσπισης προσέφυγαν στο δικαστικού συμβούλιο ζητώντας να εξαλειφθεί ο συγκεκριμένος όρος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις φορολογικές παραβάσεις που εντοπίζει το πόρισμα του πρώην ΣΔΟΕ, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις.

   === Ανακοίνωση του Πρύτανη
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, επισημαίνει: “Η δημοσιότητα των τελευταίων ημερών γύρω από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Ιατρικής κλιμακώνεται αποκαλύπτοντας τους υστερόβουλους και τους πραγματικούς της «στόχους».
Με μια ωμή εκμετάλλευση της συγκυρίας κάποια τοπικά ΜΜΕ κατασκευάζουν μια «επικαιρότητα» που στοχοποιεί και μέσω εμού, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους ερευνητικούς του θεσμούς, το επιστημονικό του κύρος, καθώς και τα πρόσωπα που πιστά το υπηρετούν.
Όλοι αντιλαμβάνονται ποιοι και πώς αποκομίζουν οφέλη απ’ αυτή την εκστρατεία απαξίωσης και σπίλωσης θεσμών και προσώπων, ιδιαίτερα σήμερα που εκδιπλώνεται μια βαθύτατη κρίση κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αξιών.
Η πολύχρονη προσπάθεια να αμαυρωθεί το έργο και το πρόσωπο μου, είναι γνωστό πως είναι οργανωμένη και συντονισμένη.
Ωστόσο, περιστρέφεται γύρω από ψευδή περί το πρόσωπο μου στοιχεία, για μια υπόθεση που έχει ουσιαστικά επιλυθεί και εκκαθαριστεί από το πλήθος των στοιχείων, των οποίων έχω προσκομίσει στην Δικαιοσύνη.
Αντιλαμβάνομαι την ανθρωποβόρα διάθεση των ΜΜΕ, ειδικά απέναντι σε όσους δεν συγκατατίθενται σε μονομερώς υπαγορευμένους όρους, όμως θα πρέπει όλοι να κατανοήσωμε, ότι η υπονόμευση προσώπων και θεσμών στρέφεται εναντίον όλων, ακόμη και εκείνων που την ενορχηστρώνουν.
Σαφέστατα η αλήθεια θα λάμψει μέσα από τις δικαστικές διαδικασίες, αλλά πρέπει κάποια στιγμή η οπισθοδρόμηση και η συκοφαντία να πάψει να γίνεται εμπόδιο στην επιστημονική πρόοδο και στην ευημερία του Τόπου.
Επειδή δε, θεωρώ ότι ανήκω σ’ εκείνους που εδραίωσαν το Πανεπιστήμιο μας και έχω αφιερώσει τη ζωή μου σ’ αυτό θέλω να γίνει αντιληπτό ότι θα προασπίζω τους θεσμούς και το Ίδρυμα μας, με όλες τις δυνάμεις που έχω, τις δικές μου και των διεθνώς καταξιωμένων συναδέλφων-καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης”.

   === ΤΕΤΑΡΤΟΝ:  Στον εισαγγελέα Ηρακλείου τα ονόματα των ορθοπεδικών από την Ιντερπόλ
Τα στοιχεία της Ιντερπόλ με τα ονόματα ορθοπεδικών που χειρουργούν ή χειρουργούσαν σε νοσοκομεία του Ηρακλείου και φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση χρηματισμού από αμερικάνικη εταιρεία ορθοπεδικών υλικών, προκειμένου να χρησιμοποιούν τα υλικά της, το διάστημα 2002-2005, περιμένει από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο εισαγγελέας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εισέπραξαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να προμηθεύονται τα υλικά της συγκεκριμένης εταιρείας, με αντάλλαγμα το 23%-30% επί της τιμής του προϊόντος.
Το σκάνδαλο άρχισε να αποκαλύπτεται το 2006 όταν η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson άρχισε την επιχείρηση «καθαρά ταμεία». Στον εσωτερικό έλεγχο, οι Αμερικανοί διαπίστωσαν περίεργες εκροές μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία της θυγατρικής της εταιρείας ορθοπεδικών ειδών DeΡuy Ιnternational, οι οποίες κατέληγαν σε δύο χώρες: στην Ελλάδα και την Πολωνία.
Η πρώτη δίκη για την υπόθεση θα αρχίσει στις 3 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα του Δικαστηρίου του Στέμματος στο Σόθγουορκ της Βρετανίας και αφορά μαύρο χρήμα που φέρεται να διακινήθηκε από τον Φεβρουάριο του 2002 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2005 με αποδέκτες, κυρίως, Έλληνες χειρουργούς ορθοπεδικούς.
Οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές ταυτόχρονα με τις βρετανικές ενημέρωσαν και την Αθήνα. Η έρευνα με εντολή του τότε αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Κυριάκου Καρούτσου άρχισε τον Ιανουάριο του 2009. Στις 10 Μαρτίου η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι γυναίκας, η οποία θεωρείται σημαντικό πρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα.
Παράλληλα διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 35 προσώπων, γιατρών και αντιπροσώπων εταιρειών ιατροτεχνικού υλικού. Επίσης αποκαλύφθηκε πως από την DeΡuy τα χρήματα κατέληγαν στους γιατρούς μέσω δύο άλλων εταιρειών εμπορίας ιατρικού υλικού με έδρα την Αθήνα.

Απάντηση