=== Κατά καιρούς, κάποιοι ενοχλημένοι από τα όσα γράφονται σε αυτή τη σελίδα για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ των ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ, προσπαθούν να μου κάνουν ….Αλβανική εθνική διαπαιδαγώγηση. Τελευταίος, κάποιος ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΣ, ο οποίος μου συνιστά ένα ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ βίντεο, από τα δεκάδες που έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, για μια ομάδα Αλβανών που έφυγαν από τον Μωριά και πήγαν στην Ιταλία, όπου έφτιαξαν Αλβανικό χωριό.

  === Δεν λέει όμως ο κάθε «Γιώργος Λέκας» ότι επίσης στην Ιταλία, κατέφυγαν απ΄ ευθείας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΒΑΝΟΝ και από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΛΙ, οι Έλληνες Αρβανίτες, που κυνηγήθηκαν από τους Αλβανούς (Αρμπερίστες) και έφτιαξαν άλλα, ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ χωριά. Ούτε μας λέει, πως αυτοί οι Αλβανοί έφτασαν στη Πελοπόννησο, ούτε τι τους ανάγκασε να φύγουν και να πάνε στην Ιταλία. Ούτε μας λέει, ότι κάθε φορά που οι Αλβανοί έδιωχναν τους Έλληνες από το Άρβανο και μετέπειτα από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Σούλι, τους κυνηγούσαν ένοπλες Αλβανικές συμμορίες, μέχρι την Εύβοια και μέχρι την Πελοπόννησο.

  === Επίσης ο Γιώργος Λέκας, μου συνιστά να διαβάσω τον Αριστείδη Κόλια, του οποίου αποκαλεί επιστημονικό βιβλίο, το ακροβατικό συνονθύλευμα αρλουμπολογίας «Περί της καταγωγής των Αρβανιτών» με αυθαίρετες απ΄ ευθείας σύνδεση των Αρβανιτών του 1500-1800, με τους αρχαίους Ιλλυριούς, με την αρχαία Αλβανόπολη και με την….Φοινίκη!!!! Αλίμονο αν η κάθε προπαγανδιστική παράκρουση, αποκληθεί επιστημονικό βιβλίο. Δεν λέει όμως λέξη, για τις πραγματικά επιστημονικές έρευνες ΦΙΛΟΑΛΒΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΩΝ, που στο κάτω-κάτω της γραφής, προσκλήθηκαν και διορίστηκαν από την Αλβανική ηγεσία πριν από 140 περίπου χρόνια, για να χρησιμοποιήσουν τα πορίσματά τους, στη θεμελίωση ύπαρξης των Αλβανών. Δεν τολμά καν να αναφερθεί στο Ελληνοαρβανίτικο λεξικό του Μάρκου Μπότσαρη, που γράφτηκε όταν ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ, ήταν μόλις 17 χρονών!!! Σχολείο δεν είχε πάει, αλλά το λεξικό του δεν αποδεικνύει ότι ο Μάρκος Μπότσαρης μιλούσε Αρβανίτικα, αλλά αποδεικνύει, ότι η μητρική γλώσσα του σκλαβωμένου 17χρονου ΑΡΒΑΝΙΤΗ Μάρκου Μπότσαρη, ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!!

  === Ούτε τον ενδιαφέρει τον ενοχλημένο  Ιλλυριό Γεώργιο Λέκα, το αν μπορώ να έχω ιδίαν άποψη, είτε από παράδοση και αφηγήσεις από γενιά σε γενιά των προπατόρων μου, είτε από δική μου έρευνα. Απαιτεί εκ προοιμίου να αποδεχθώ ότι τάχα είμαι Ιλλυριός, ώστε να κρίνω αχρείαστο το ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ και σιγά-σιγά να αποδεχθώ έναν γελοίο εξαλβανισμό μου, αρχής γενομένης από ένα προπαγανδιστικό βίντεο και ένα επίσης βιβλίο με ακροβατικά.

  === Η σελίδα μου δεν φτιάχθηκε για να γίνει κάδος απορριμάτων αλβανικής προπαγάνδας. Το σχόλιο-προτροπή του απορρίπτεται και η απάντησή μου είναι η παρακάτω:

ΠΡΟΣ: Γεώργιον Λέκα

  === Μου είναι εντελώς αδιάφορο τι είσαι ή τι νομίζεις ότι είσαι.
   === Ο προ-προ-προ-προ- πάππος μου γεννήθηκε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΑΡΒΑΝΟ της Βορείου Ηπείρου και μιλούσε ΑΠΤΑΙΣΤΑ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
Εκδιώχθηκε από τους Αλβανούς και τους Βενετοεβραίους και με πολλούς ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ (εξ Αρβάνου ορμώμενοι) κατέφυγαν στο Σούλι και συνέχισαν να είναι σε πόλεμο με τους Αλβανούς.
Ο προ-προ-προ-πάππος μου, ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΟΥ (το οποίο ξεθεμελίωσαν και εξαφάνισαν οι Ιλλυριοί-Αλβανοί) ξεριζώθηκε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΛΙ, από τους Ιλλυριούς-Αλβανούς. Και αυτός μιλούσε ως μητρική γλώσσα την πανάρχαια ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Εξαναγκάστηκε μαζί με χιλιάδες άλλους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ, να καταφύγει στη Βοιωτία και Εύβοια. Και εκεί, συνέχισε να είναι σε ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και με τους Τούρκους και με τους Αλβανοϊλλυριούς.
=== Ο προ-πάππος μου, ο παππούς μου ήσαν Έλληνες και είχαν μητρική γλώσσα την Ελληνική.
=== Ο πατέρας μου γεννήθηκε ΕΛΛΗΝΑΣ και μου παρέδωσε μητρική γλώσσα την Ελληνική. Η μάνα μου γεννήθηκε ΕΛΛΗΝΙΔΑ από γενιά σε γενιά και μου παρέδωσε μητρική γλώσσα την Ελληνική. Στο σπίτι μας δεν ακουγόταν ούτε λέξη του περιστασιακού μορφώματος «ελληνοαλβανικής διαλέκτου» που συνηθίστηκε να λέγονται «αρβανίτικα» και όψιμα οι Αλβανοιλλυριοί προσπαθούν να τα βαφτίσουν αρμπεριστ εκ της Αρμπέρ, που είναι άλλη περιοχή, ξένη προς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΒΑΝΟΝ. Τα «αρβανίτικα» δεν υπήρχαν σαν γλώσσα πριν από το 1500μχ και άρχισαν να πεθαίνουν από το 1800, όταν εξέλιπαν οι λόγοι και οι τοπικές ανάγκες που τα κατασκεύασαν. Τα «αρβανίτικα» ήταν μια σύμμεικτη γλώσσα ανάγκης μιας ταραγμένης από πολέμους περιοχής και σχηματίστηκε κατά 48% από Αλβανικές λέξεις, κατά 35% από Ελληνικές, κατά 10% από Τούρκικες και κατά 7% από Σλαβικές λέξεις, μιας περιοχής κυκλωμένης από Αλβανο-Βενέτικες στρατιωτικές δυνάμεις του δουκάτου της Αρμπέρ που διεκδικούσαν το ΑΔΟΥΛΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΒΑΝΟ
Εμείς οι ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, έχουμε περάσει πίκρες, πείνες και αδικίες. Έχουμε στοιχειώσει με δεκάδες νεκρούς στη φάρα μας. Αντέχουμε άλλα τόσα και περισσότερα.
Ξέρουμε τη φάρα μας, ξέρουμε το αίμα μας και αυτο το ΑΙΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΕΛΗΓΚΕΚΑ.
=== Οι ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ έχουν μπέσα, οι βεληγκέκες ποτέ!!!!!
Λες να έφτιαξα τη σελίδα, χωρίς να ξέρω τα κόλπα σου, τα κόλπα του κάθε «Λέκα» και τα κόλπα του κάθε Κόλια??? Του κάθε «Κόλια»  αν του δώσουν ένα κόκκαλο, θ΄ αρχίσει να κουνάει την ουρά του και με τα ίδια σαθρά «επιχειρήματα» και με ακροβατικά από το σήμερα στην αρχαία Αλβανόπολη και τη Φοινίκη, θα βγάλει άλλα συμπεράσματα. Για τέτοια «επιστήμη» μιλάς. Εξ αιτίας κάποιων σαν κι΄ αυτόν και σαν κι΄ εσένα έγινε η σελίδα. Αν σας αρέσει η πραγματικά επιστημονική έρευνα, να δημοσιεύσετε τις έρευνες των Αλβανόφιλων ανθρωπολόγων, τους οποίους είχε διορίσει η Αλβανική ηγεσία πριν από 140 χρόνια.
Εμένα και να με γδάρετε ζωντανό, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΛΑΔΑ θα ουρλιάζω.

ΠΗΓΗ: Αρβανίτες – Arvanites – Hellines

5 Comments

 • Ο/Η Λαγουμιτζής λέει:

  ΜπαρμπαΝίκο να εισαι παντα καλα !

 • Ο/Η κυριακος λέει:

  ποια η σχεσης Αλβανων με την αρχαια Αλβανια του Καυκασου μηπως οι σημερινοι Αλβανοι δεν ειναι απογονοι των αρχαιων ιλυριων οπως ισχυριζοντε αλλα των αρχαιων Αλβανων του καυκασου

 • Ο/Η ΘΑΝΟΣ λέει:

  Φιλε μου Μπαρμμπανικο Χρονια Πολλα.
  Ειναι πολυ καλο αρθρο. Και ξεμπροστιαζει τους Αλβανους και την προπαγάνδα τους σε σχεση με τους 100% Ελληνες Αρβανίτες….
  Μονο ενα λαθος κανει ο αρθρογραφος… το οτι σχετιζει τους Αλβανους με τους αρχαίους Ιλλυριους…
  Οι Ιλλυριοι έχουν σχεση με τους Αλβανους οσοι εχουμε εμεις οι Ελληνες με τους Κινεζους…
  Η καταγωγή των Αλβανων εχει πλεον αποδειχθει ιστορικώς…. Προερχονται απο περιοχη του Καυκασου που ονομαζόταν Αλβανία μεχρι τα χρονια τα Βυζαντινα….

  http:// koukfamily.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8029.html

  Μεταφερθηκαν στην περιοχη που ειναι σημερα οπου βρισκοταν η ελληνικη Ηπειρος και η αρχαία Ιλλυρια… (Μάλιστα οι Ιλλυριοι ειχαν εν πολλοις κι εξελληνιστει….)

  Τωρα οσον αφορα τους Αρβανιτες εχω αναρτησει μερικα ενδιαφεροντα παλιοτερα.
  http:// koukfamily.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7211.html
  http:// koukfamily.blogspot.gr/2012/01/1821.html

  Οι Αλβανοι σε ολους τους αγωνες των Ελληνων ήταν παντα εχθροι….
  Με τους Τουρκους, με τους Ιταλους με τους Γερμανους….
  Ως τουρκαλβανοι πολεμησαν κατα των Ελληνων στην επανασταση του 1821 αλλα και ολα τα χρονια της τουρκοκρατιας…
  Το 1940 2 αλβανικες μεραρχίες εισεβαλαν στο ελληνικο εδαφος μαζι με τους Ιταλους…
  Το 1941-44 οι Αλβανοι τσαμηδες πολεμησαν τους ελληνες ανταρτες με το μερος των Γερμανων στην Ηπειρο….

  Οι Αρβανιτες πολεμησαν ΠΑΝΤΑ μαζι με τους υπολοιπους Ελληνες σε ολους τους αγωνες του Γενους μας.
  Τα τελευταια λογια του Μαρκου Μποτσαρη ηταν: «Αδέρφια, εγώ έκαμα το χρέος μου και πεθαίνω ευχαριστημένος. Μείνετε πιστοί στην Πατρίδα και πιστοί δούλοι του Θεού. Αφήστε με και τρεχάτε να τελειώσετε εκείνα που εγώ άρχισα»…

  Μηπως να μας πουν οι σπουδαγμενοι αλβανοι κι αλβανοφιλοι καραγκιοζηδες τι εννοούσε με τον ορο πατρίδα;
  Και να τονισουμε οτι σκοτωθηκε απο πυρα τουρκαλβανων… (ετσι τους ελεγαν καθως ηταν μουσουλμανοι οι Αλβανοι)

 • Ο/Η Μιχάλης λέει:

  Χρόνια Πολλά κύριε ΜπαρμπαΝίκο…!!!…

Απάντηση