=== ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:  ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
   ===  Η οργάνωση «Μακεδονική Πατριωτική Φρουρά» ισχυρίζεται ότι συνεργάζεται με γραφεία σε γειτονικές και άλλες χώρες… 

  === Σλαβική οργάνωση από τα Σκόπια που αυτό-προσδιορίζεται ως «Μακεδονική Πατριωτική Φρουρά»- ‘Македонска патриотска гарда’ και χαρακτηρίζεται ως υπερ-μυστική οργάνωση, που αποτελείται από εμπειρογνώμονες των Σκοπιανών Μυστικών Υπηρεσιών και στρατιωτικούς παραστρατιωτικών δομών, έκανε την παρουσία της σε επιστολή στη βουλγαρική γλώσσα με σφραγίδα από την πόλη Γευγελή, που εστάλη στον αρχηγό του βουλγαρικού κόμματος VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

  === Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καρακατσάνοφ, έλαβε επιστολή με απειλή κατά της ζωής του. Η επιστολή αναφέρει ότι θα τον σκοτώσουν αν εισέλθει σε σκοπιανό έδαφος, στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά και για τον Βούλγαρο Πρόεδρο, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, τον Νικολάι Μλαντένοφ, τον Βόλεν Σιντέροφ τον αρχηγό του κόμματος ΑΤΑΚΑ… και όλους τους ‘αντι-μακεδόνες’». Οι συντάκτες της επιστολής συγκρίνουν τον Καρακατσάνοφ με τον Ιβάν Μιχαϊλοφ- στο ιστορικό VMRO, ο οποίος αντιτάχθηκε τότε στην ιδέα για την ύπαρξη ενός ξεχωριστού μακεδονικού έθνους.

  === Η οργάνωση «Μακεδονική Πατριωτική Φρουρά» ισχυρίζεται ότι συνεργάζεται με γραφεία σε γειτονικές και άλλες χώρες. Ο αρχηγός του βουλγαρικού κόμματος VMRO ισχυρίζεται ότι όλα αυτά γίνονται για εκφοβηθούν οι πολίτες των Σκοπίων που έχουν βουλγαρική συνείδηση, να τερματιστεί η χρηματοδότηση των αυτονομιστικών ομάδων, η κοινή ανάγνωση της ιστορίας των δύο λαών κλπ, όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Κρος.

=== ΕΧΕΔΩΡΟΣ
   === Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

  === ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
   === Η είδηση, υπάρχει και σε μερικά Βουλγάρικα και Σκοπιανικά blogs.
   === Τις εικόνες υποψήφιου “θύματος” και της περιβόητης επιστολής, τις πήρα από την ιστοσελίδα http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1669004  και σημαιώνω:
1.— Η οπτική εικόνα και οι “πρακτικές” της απειλητικής επιστολής, θυμίζει έντονα μιμητισμό “οργάνωσης” πασίγνωστου Έλληνα υπερπατριώτη blogger.
2.— Μια σοβαρή μυστική οργάνωση, ανεξαρτήτως μεγέθους, δεν δηλώνει τη παρουσία της με χειρόγραφα κείμενα. Αν το κάνει, στερείτε σοβαρότητος.
3.— Μια σοβαρή μυστική οργάνωση, ανακοινώνει τις γενικές ιδεολογικές προθέσεις της και βάσει αυτών εκτοξεύει ΓΕΝΙΚΕΣ απειλές. Ποτέ δεν προλέγει συγκεκριμένους πολιτικούς ως συγκεκριμένους στόχους εκτέλεσης. Αν ονοματίσει στόχους πριν εκτελέσει συγκεκριμένα σχέδια, στερείται σοβαρότητας. Όταν η μυστική οργάνωση επιτύχει έναν στόχο, ΜΕΤΑ ανακοινώνει τους λόγους για τους οποίους τον επέλεξε για να χτυπήσει.
4.— Μια σοβαρή μυστική οργάνωση, στη προσπάθειά της να αυτοπροσδιοριστεί ως προς τις ιδεολογικές κατευθύνσεις και τα οράματά της, εκφράζει την αλληλεγγύη της προς αντίστοιχα πατριωτικά κινήματα άλλων χωρών, αλλά ποτέ δεν λέει το παραμικρό για τη δομή της και την όποια εξάπλωσή της, ιδιαίτερα με βλακώδεις αναφορές, για ύπαρξη “γραφείων της” ή “συνεργασιών της” σε άλλες χώρες.
5.— Μια σοβαρή μυστική οργάνωση, ανεξαρτήτως μεγέθους, δεν ρισκάρει τη χρήση κρατικών ταχυδρομείων, όταν θέλει να “διεκπεραιώσει” τις ανακοινώσεις της.

Απάντηση