Το θέμα ξεφύτρωσε, από μια απλή ερώτηση ενός φίλου, που γενικά, εργάζεται στο ΕΣΥ και τυραννιέται: “Μήπως ξέρεις που βόσκει η σύμβαση δωρεάς 30.000.000€ της ΕΤΕ, προς το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, μου λέει….
Αφιέρωσα πάνω από 24 ώρες ψάξιμο και βρήκα το παρακάτω ….ιστορικό του ασθενούς Ευαγγελισμού:
1)–  Το 1996 (περίπου, λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν αλλάζει τη συνουσία των λωποδυτών), ανακαλύφθηκε, ότι το εντός της αρρώστιας και της αμαρτίας Γ.Ν. Αθηνών “Ευαγγελισμός”, είχε ανάγκη μεγάλη από χειρουργεία καινουργή και εξοπλισμένα λουξ.
2)–  Το 1998 (στάνταρ), του προϋπολόγισαν 5.000.000.000 Δραχμές = 14.600.000 φρεσκότατα ΕΥΡΑ, για άμεσο ξόδεμα, για κατασκευή, των ….νέων χειρουργείων!!!!!
3)–  Για να φαγωθούν αισίως και άνευ βαρυστομαχιάς, από κάθε πάγκαλον γαλαζιοπράσινο κοπρίτη και ληστή πολιτικό, το “έργον” ανατέθηκε που αλλού???? Ανατέθηκε στην επί της αμαρτίας περιπεσσούσα ΔΕΠΑΝΟΜ. Ναι, είναι η ίδια ΔΕΠΑΝΟΜ, την οποία 3 φορές συνάντησα σαν Επιθεωρητής σε Νοσοκομεία και κατά σύμπτωση διαπίστωνα, ότι οι δαπάνες κατασκευών πληρώνονταν αφενός μέσα από τις σκοτεινές διαδικασίες της και αφετέρου (ενώ ήταν εγκατεστημένη στο έργο), οι διοικήσεις ξαναπλήρωναν δεύτερη φορά ίδιες εργασίες στους ίδιους χώρους, με απευθείας αναθέσεις.
4)–  Η διαβόητη (κρατική για ιδιωτικά συμφέροντα) ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, ανέλαβε το έργο και έφτιαξε ….νέα κτίρια χειρουργείων του Γ.Ν. Αθηνών “Ευαγγελισμός”, τα οποία εδώ και 12 χρόνια ….δεν λειτουργούν!!!!
5)–  Το 2007, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, τότε υφυπουργός Υγείας, επισκέφθηκε το Γ.Ν. Αθηνών “Ευαγγελισμός”, για να ανακοινώσει με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι ενέκρινε νέα πίστωση, ακόμα 14.500.000€ για “αποπεράτωση”, αλλά πάλι η δουλειά έμεινε στη μέση, ενώ το χρήμα φαγωνόταν από κοπρίτες πολιτικούς και διοικήσεις κλπ ερπετά.
ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ, (14,6+14,5)= 29.100.000€, σπατάλη Δημόσιου χρήματος, από τις τσέπες Ελλήνων φορολογουμένων.
6)–  Τον Ιούνιο του 2008 (και ενώ όπως είδαμε, μέχρι τέλους του 2007) είχαν σπαταληθεί 29.100.000€ Δημόσιο χρήμα Ελλήνων φορολογουμένων, για τα νέα χειρουργεία του “Ευαγγελισμού” που δεν παραδόθηκαν για χρήση ποτέ, αλλά έγινε τρελό φαγοπότι), η ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα ΕΤΕ ΑΕ (κι όποιος θέλει ποσοστά, και συμφέροντα ας κοπιάσει), βγάζει μια άκρως ξεκάρφωτη απόφαση, για δωρεά ποσού 30.000.000€, για καθαίρεση “παλαιών” κτισμάτων και για τη κατασκευή (ξανά?????) “νέου” κτιρίου χειρουργείων, του εν αμαρτίαις περιπεσσόντος Γ.Ν. “Ευαγγελισμός”!!!!

7)–  Αμέσως μετά (τη παραπάνω “πρωτοβουλία” του Ιουνίου 2008, πριν χωνευτούν τα συμφαγωμένα χωρίς εμάς)), βγαίνει και η ….ιδιωτική πρωτοβουλία του ιδιωτικού ιδρύματος “George P. Livanos”, για να ανακοινώσει ότι θα διαθέσει ….χορηγία 1.000.000€, όχι ευθέως στη Ελληνικό Δημόσιο, αλλά στο επίσης ιδιωτικό ίδρυμα “ΘΩΡΑΞ” του καθηγητή Εντατικής Θεραπείας Χαράλαμπου Ρούσσου (καθηγητή τίνος????… του ΕΣΥ μας?????). Αυτό, το εκτός Ελληνικού Δημοσίου κινούμενο 1.000.000€, (λένε όλοι οι διαπλεκόμενοι) θα προστεθεί στα 30.000.000€ της ΕΤΕ, για τη κατασκευή “νέων” (ξανά-μανάμ) χειρουργείων, αφού τα προηγούμενα προσφάτως “νέα” χειρουργεία, πάλιωσαν (προτού παλιώσουν) χωρίς να χρησιμοποιηθούν ποτέ!!!!
8)–  Τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ των εργολάβων, η ΕΤΕ και ασφαλώς τα γαμώ τα Υπουργεία μας, κράτησαν απόλυτη μούγκα επί 2,5 χρόνια, για τα συμφαγωμένα χωρίς εμάς 29.100.000€, μεταξύ των ετών 1998-2007, για χειρουργεία του “Ευαγγελισμού” που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, για να μας πείσουν, ότι φταίει η γραφειοκρατία και το “σκληρό” ΔΣ του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού που αργούσε και δεν μπορούσαν να κάνουν αποδεκτή τη ….δωρεά ΕΤΕ και ολίγον Λιβανού. Τίποτα από το θέατρο των τελευταίων ημερών δεν είναι αλήθεια. Απλά, η γαλαζιοπράσινη συμμορία των κλεπτοκρατών, χρειαζόταν ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα, για να θάψει άρον-άρον, το τεράστιο σκάνδαλο, των συμφαγωμένων χωρίς εμάς, 29.100.000€, που σπαταλήθηκε μεταξύ 1998-2007, χωρίς να δούμε νέα χειρουργεία στον “Ευαγγελισμό”. Θα ήταν πέναλτι, αν αμέσως μετά το βρόμικο 1998-2007, άρχιζαν το 2008 να ξαναχτίζουν τα ….χτισμένα!!!!!
Εντάξει πουτανίτσες???? “Κάποια” κτίρια είναι προαποφασισμένο να κατεδαφιστούν και η “νέα” αρχιτεκτονική προμελέτη ήταν πάντα έτοιμη (και πληρωμένη αδρά απευθείας από την ΕΤΕ και μέρος της χορηγίας της των 30.000.000€, στην εταιρεία Κ. Κυριακίδης και Σία ΑΕ) και ούτως ή άλλως, η συναρμόδιοι απατεώνες πολιτικοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να υπογράψουν οποτεδήποτε τη σύμβαση, αφού το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων, έχει εν προκειμένω, απλή γνωμοδοτική και όχι δεσμευτική αρμοδιότητα.
9)–  Από αρχές Νοεμβρίου 2010 (κατ΄άλλους αρχές Οκτώβρη 2010…!!!) και ενώ ακόμα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων δεν έχει εκδώσει γνωμάτευση, η Διοίκηση του “Ευαγγελισμού”, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι τα πάντα είναι έτοιμα για την υπογραφή σύμβασης αποδοχής της δωρεάς 30.000.000€ της ΕΤΕ και του 1.000.000€ των …φίλων (έτσι τους λένε τελικά???) του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ του Χαράλαμπου Ρούσου και το μόνο που απομένει, είναι η ημερομηνία και ο τόπος!!!!
10)–  Το ίδιο μπερδεμένες πληροφορίες (αρχές Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου 2010), η Κ. Κυριακίδης και Σία ΑΕ, παρέδωσε τη μελέτη της για τη “νέα” πτέρυγα, στην οποία προβλέπεται να στεγαστούν 20 χειρουργεία, ΜΕΘ και μονάδα επεμβατικής καρδιολογίας, για να αντικαταστήσουν 12 λειτουργούντα και άγνωστο αριθμό ουδεπόποτε λειτουργησάντων, αμήν και όλε. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗ ΝΩΧΕΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΑΦΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΔΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ, ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ή ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010????
11)–  Τα δημοσιεύματα των συνεταίρων εργολάβων, είναι όλα ταυτόσημα, ακόμα στα κόμματα και στις τελείες και δεν παραλείπουν να τονίσουν, ότι (ρε γαμώτο) οι απεργίες και η 28η Οκτωβρίου 2010, φταίνε που άργησε η διαδικασία!!!! Στο εξής όμως, ο Λοβέρδος (ξανά με την αμαρτωλή ΔΕΠΑΝΟΜ????) και με τους δωρητές, θα μας ξηγηθούν fast track και όχι παλαιοντολογία και θα μας χαρίσουν τη φρέσκια απάτη, εντός 20 μηνών, αφού επικυρωθεί η άγνωστη στους πάντες σύμβαση δωρεάς από τη Βουλή και αφού συνταχθούν νέες ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ Αρχιτεκτονικές μελέτες των αμελέτητων και αφού εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες για τις γεμάτες τσέπες!!!!
12)–  Έφαγα όλον τον δικτυακό τόπο.. Μπήκα σε όλες τις σκοτεινές ιντερνετικές διαύγειες και διαφάνειες του Λοβέρδου, του Παπακωνσταντίνου, του Σηφουνάκη, της Μπιρμπίλως, του “Ευαγγελισμού” και της ΕΤΕ, να βρω και να διαβάσω τι σκατά γράφει αυτή η πανηγυρισμένη πρόσφατα σύμβαση δωρεάς, για τα χειρουργεία του Ευαγγελισμού…. Π Ο Υ Θ Ε Ν Α … δεν βρήκα τίποτα απολύτως. Επτασφράγιστο μυστικό και σε λίγο θα ζητήσουν από τους βολευτές του κυνοβουλίου, να επικυρώσουν αβλεπί ή τυφλοίς όμασι. Όποιος τη βρει τη χαμένη σύμβαση δωρεάς, αμειφθήσεται.
Τα μόνα που υπάρχουν στη διαφάνεια του ψεευδοΠΑΣΟΚ, είναι:
Α’  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ  ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ  ΤΕΛΕΤΗ
“Γραφείο Τύπου — 210 – 52.05.290-1 

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα παρευρεθεί στην τελετή υπογραφής Χορηγικής Σύμβασης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Γ.Ν. Αθηνών «Ευαγγελισμός», την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11:00, στο Μέγαρο Μελά (είσοδος από πλ. Κοτζιά).
Στην τελετή θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν, επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα. Τίνα Μπιρμπίλη“.
Β’ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ———————- Αθήνα, 24 / 12 / 2010
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ —-Αριθμ. πρωτ ΔΥ1δ/οικ. 162194
ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
—————–
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 19
Ταχ. Κώδικας: 101 87
Πληροφορίες: Β. Πάτση
Τηλέφωνο : 210-5232821/εσωτ.359
Fax : 210-8821333
ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής για τη παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Γ.Ν. Ευαγγελισμός προς ανέγερση των νέων χειρουργείων του Γ.Ν. Ευαγγελισμός.
ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις των άρθρων 26, 42 και 128 του ΠΔ 95/2000 (ΦΕΚ 76 Α’) «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας», όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.
2. Την υπ’ αρ. ΔΥ(3-4) Γ.Π.οικ. 139649/9-11-2010 (ΦΕΚ Β1765) απόφαση μεταβίβασης αρμοδιοτήτων και του δικαιώματος υπογραφής εγγράφων «Με εντολή Υπουργού» στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2.Τη Σύμβαση Δωρεάς της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και του Γ.Ν. Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για την ανέγερση των χειρουργείων του Γ.Ν. Ευαγγελισμός
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Α. Συγκροτούμε Επιτροπή για την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης που συνήφθη μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Γ.Ν. Ευαγγελισμός αποτελούμενη από τα κατωτέρω πρόσωπα:

1. Καραβία Βασιλική, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, που υπηρετεί στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2. Αριστοτέλη Καρυτινό του Δημητρίου, Γενικό Διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
3. Βασίλειο Γκέργκη του Αχιλλέα κλάδου ΤΕ Μηχανικών, Δ/ντη Τεχνικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Ευαγγελισμού
4. Ζήρο Θεόδωρο υπάλληλο κλάδου ΤΕ Μηχανικών της Κεντρικής Διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής
5. Χαράλαμπο Ρούσσο του Σπυρίδωνα Διοικητή του Ιδρύματος Θώραξ «Κέντρο Ερευνών Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής Θώρακος»
Β. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται η Καραβία Βασιλική.
ΑΔΑ: 4ΙΙ6Θ-Ρ
Γ. Έργο της Επιτροπής ορίζεται:
– Η παρακολούθηση του Έργου της αποπεράτωσης των νέων χειρουργείων του Γ.Ν. Ευαγγελισμός από πλευράς χρόνου και
απορρόφησης κονδυλίων
– Η Επίλυση και προώθηση ζητημάτων που αφορούν εγκρίσεις από τις αρχές
– Η Επίλυση διαφόρων θεμάτων που μπορούν να τεθούν από τα συμβαλλόμενα μέρη στα πλαίσια της εν λόγω σύμβασης
– Η εν γένει παρακολούθηση της ομαλής εξέλιξης και ολοκλήρωσης του έργου στα προβλεπόμενα κόστη και χρονοδιαγράμματα.
Δ. Η θητεία της Επιτροπής λήγει με το πέρας των εργασιών και τη παράδοση του έργου της δωρεάς και της τήρησης των όρων της
σύμβασης.
Με εντολή Υπουργού
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1.Γραφείο Υπουργού
2.Γραφείο Υφυπουργού
3.Γραφεία Γενικών Γραμματέων
4. Γραφείο Γεν. Δ/νσεων
5. Δ/νση Προσωπικού – Τμήμα Δ΄(4)
6. Αναφερόμενους στην απόφαση
7. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος — Γενική Δ/νση Ακίνητης Περιουσίας
Καραγεώργη Σερβίας 6 — Τ.Κ. 10562
8. Γ. Ν. Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Υψηλάντου 45-47 — Τ Κ 10676, ΑΘΗΝΑ
9. 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής
Ζαχάρωφ 3 — Τ.Κ. 11521 Αθήνα
10. Κέντρο Ερευνών «Θώραξ»
Πλουτάρχου 3 — Τ.Κ. 11521 Αθήνα

ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ”, ΠΡΙΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΝΓΚΟ!!!

6 Trackbacks / Pingbacks

Απάντηση