ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ 1  === Μαρία Παντελή: «Δεν θέλω να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ»
=== Το «Βήμα» επικοινώνησε με την πρώην υπάλληλο της CMA, η οποία φέρεται να κατέθεσε το ποσό των 550 εκατ. δολαρίων.
=== Του Λαμπρόπουλο Βασίλη
=== «Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου γι’ αυτή την υπόθεση». Την αρνητική αυτή απάντηση έδωσε η κυρία Μαρία Παντελή το όνομα της οποίας κυριαρχεί στην περιώνυμη «λίστα Λαγκάρντ», αφού εμφανίζεται να καταθέτει 550 εκατ. δολάρια στην ελβετική τράπεζα HSBC. «Το Βήμα» επικοινώνησε με την κυρία Παντελή, η οποία διαμένει σε κωμόπολη της νότιας Γαλλίας από τα τέλη της άνοιξης του 2011.

  === Η κυρία Παντελή, που έχει εργασθεί παλαιότερα σε υποκατάστημα της Citibank στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν θέλησε να δώσει καμία διευκρινιστική απάντηση στις αναφορές στελεχών του ΣΔΟΕ ότι «πίσω από την κατάθεση αυτή υποκρύπτεται η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου» αλλά ούτε να προχωρήσει σε κάποιον περαιτέρω σχολιασμό της σχετικής δήλωσης του πρώην εργοδότη της στην εταιρεία CMA Multi Hedge Ltd κ. Σάμπυ Μιωνή.

   === Η κυρία Παντέλη δεν θέλησε ακόμη να απαντήσει στο ερώτημα αν πίσω από τμήμα της συγκεκριμένης κατάθεσης στην HSBC μπορεί να βρίσκεται άλλο πολιτικό πρόσωπο. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί να έρθει στην χώρα μας προκειμένου να δώσει σχετικές εξηγήσεις στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και στους ερευνητές του ΣΔΟΕ που εξετάζουν ενδελεχώς τη λίστα Λαγκάρντ.

  === Στη δημοσιοποιημένη λίστα Λαγκάρντ η κυρία Παντελή εμφανίζεται να καταθέτει το μεγαλύτερο ποσό. Σε καταθέσεις τους δύο ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ ανέφεραν ότι «σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην συγκεκριμένη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ συσχέτισε την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου με την κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων από την κυρία Παντελή».

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ  === Την αναφορά αυτή διέψευσε ο ισραηλινός επιχειρηματίας κ. Σάμπυ Μιωνή, ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίου κεφαλαίου Capital Manager Advisors (CMA) Multi Hedge Ltd. Ο κ. Μιωνή ανέφερε ότι «η κυρία Παντελή ήταν υπάλληλος της εν λόγω εταιρείας και η συγκεκριμένη κατάθεση δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου».
Η κυρία Παντελή είναι κόρη κομμωτή από τη Θεσσαλονίκη και ως τα τέλη της δεκαετίας του ’90 εργαζόταν σε υποκατάστημα της πολυεθνικής τράπεζας. Από το 2000 ως και προ 19 μηνών διέμενε σε διαμέρισμα στο Θησείο, μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα οπτικών στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στην Αθήνα.

   === Άνθρωποι που γνώριζαν την κυρία Παντελη ανέφεραν ότι «η ίδια δήλωνε ότι εργαζόταν σε χρηματιστηριακή εταιρεία στην Αθήνα». Ενδιαφερον στοιχείο είναι ότι μέχρι τώρα δινόταν η εικόνα ότι η έδρα της CMA Multi Hedge LTD ήταν σε ελβετική πόλη, και εκεί φέρεται να έδιναν παρών οι 22 υπάλληλοι της εταιρείας, σύμφωνα και με σχετική δήλωση του κ. Μιωνή.
Ορισμένοι νομικοί συνδυάζουν την αναχώρηση της κυρίας Παντελή από την Ελλάδα με τον θόρυβο που άρχισε να δημιουργείται την άνοιξη του 2011για τη λίστα ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC. Ωστόσο, όπως ανέφεραν γνωστοί της, «μας είχε πει ότι φεύγει από την Ελλάδα με προορισμό τη Γαλλία επειδή υπήρχαν εκεί καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές για τον σύζυγό της».
Η αναφορά αυτή επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές. Σημειώνεται ότι τη Μασσαλία έχει ως κύρια έδρα του οίκος οπτικών τον οποίο εκπροσωπούσε στην Ελλάδα ο σύζυγός της.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

  === ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
Σύμφωνα με δικό μου ψάξιμο, ενδέχεται να υπάρχει εμπλοκή μίας μικρής Ελληνικής τράπεζας και μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας μεταφοράς διεθνών εμβασμάτων, εκτός και αν η κα Μαρία Παντελή, μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία τους ….χωρίς να τις εμπλέξει. Θα δούμε, αν λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Όμως το σύνηθες είναι, ότι όλες οι μεγάλες διεθνείς τραπεζικές εταιρείες, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε σκάνδαλα ξεπλύματος μαύρου και κυρίως πολιτικού χρήματος.
Προς το παρόν, κανένας δεν έχει τολμήσει να αγγίξει τη παράμετρο, να δούλευε στην Ελλάδα η κα Μαρία Παντελή και σε άλλες χρηματοοικονομικές τραπεζικές εταιρείες, ειδικευμένες στο λεγόμενο Private Bankink και στις offshore εταιρείες, εκτός της Capital Manager Advisors (CMA) Multi Hedge του Εβραίου Sabby Mionis, αλλά και εκτός της Citibank Θεσσαλονίκης!!!!! Και σε μένα, δεν λέω, δεν είναι εύκολο να τις ονοματίσω.

Απάντηση