ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 03  === Ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο από μαύρη εργασία, “φυγαδεύουν” οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους
  === H Western Union είναι μία εταιρεία η οποία μεταφέρει χρήματα εκτός της Ελλάδας. Τα γραφεία της τα συναντάμε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, όχι μόνο. Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της Δημοκρατίας της Κυριακής μέσω αυτής της εταιρείας γίνεται μεγάλη “φυγάδευση” χρήματος.
  === Καταρχήν, πως γίνεται η μεταφορά. Δεν απαιτούνται ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία αίτηση η οποία “συνοδεύει”το ποσό και την ανάλογη προμήθεια που απαιτείται.
  === Όσο για το ποσό, αυτό μπορεί να είναι μέχρι και 7.500 δολάρια, ενώ για περισσότερα χρήματα απαιτούνται άλλες πιο εξειδικευμένες διατυπώσεις.
  === Όπως όμως προκύπτει από την έρευνα που έκαναν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, περίπου ένα εκατ. ευρώ φεύγει από τους μετανάστες οι οποίοι ζούνε και εργάζονται εδώ, χωρίς όμως το κράτος να κρατά κάτι από αυτά.
  === Η Eurostat με στοιχεία της αποκαλύπτει πως από τα εμβάσματα που εστάλησαν το 2011 από μετανάστες στην Ελλάδα προς τις χώρες προέλευσής τους, αγγίζουν τα 922.000.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος τους να πηγαίνει σε χώρες εκτός ΕΕ (777.000.000 ευρώ) και τα υπόλοιπα σε ευρωπαϊκές χώρες.
  === Τα στοιχεία της Eurostat αλλά και της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν πως η αξία των εμβασμάτων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 2010, φτάνοντας το 1,08 δισ. ευρώ, ενώ παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και το 2011.
  === Τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν ούτε επενδύσεις ούτε εμπορικά εμβάσματα. Πρόκειται ουσιαστικά για δισ. ευρώ που φεύγουν από τη χώρα τις περισσότερες φορές από μαύρη εργασία καθώς είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομα.
news247.gr
Αναρτήθηκε από filologos 10 – αἰέν ἀριστεύειν

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας καρεκλοκένταυρος και κανένας ληστής κυβερνήτης, πως αν ποτέ ερευνηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία (αλλά και άλλες που κάνουν την ίδια δουλειά), ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ να αποκαλυφθούν διασυνδέσεις και διαπλοκές και θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα σε εκκρεμή σκάνδαλα??? Με τον κοινό νου πρέπει να ακολουθηθεί η λογική, ότι αυτές οι σκανδαλιάρες πολυεθνικές του χρήματος, δεν ήλθαν εδώ μόνο για την αφορολόγητη μεταφορά των μαύρων εισοδημάτων των λαθρομεταναστών. Υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι και πληρώνουν καλά. Μια έρευνα δεν βλάπτει κανέναν, παρά μόνο τους διακινητές του μαύρου χρήματος για ξέπλυμα.
Κυρ-Εισαγγελέα, ο κάθε Sabby Mionis και η κάθε Μαρία Παντελή, χρειαζόταν βαρβάτο εργαλείο για να κάνει τη βρόμικη δουλειά της.

Απάντηση