ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ  === “Το τέλος των φοιτητικών παρατάξεων” είναι ο τίτλος του παρακάτω άρθρου,

  === Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ — αναπληρωτή καθηγητή στο ΑΠΘ

  === Για ποιο λόγο έχουμε φοιτητικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια; Τι έχουν προσφέρει στα ΑΕΙ και στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια; Στο παρελθόν, όταν ο φοιτητικός συνδικαλισμός ήταν υπό διωγμό, αναδείχτηκαν ήρωες που πρωτοστάτησαν σε εθνικούς αγώνες. Μπορεί όμως να γίνει σύγκριση με τη σημερινή κατάντια; Από το 1974 οι φοιτητοπατέρες καπηλεύονται το παρελθόν και εκμεταλλεύονται προγονικές δάφνες προς ίδιον όφελος. Από το 1974 ο φοιτητικός συνδικαλισμός είναι ο διώκτης, ο τύραννος, ο καταπατητής.

  === Υπήρξε στη διάρκεια του παρόντος πολιτεύματος κάτι θετικό από τη δράση του φοιτητικού συνδικαλισμού, κάποια συνεισφορά προς την κοινωνία; Μήπως αναδείχθηκε κάποια σημαντική προσωπικότητα, κάποια ιδέα ή πρωτοβουλία; Αλλά ακόμη κι αν εστιάσουμε στο στενότερο χώρο των ΑΕΙ, ποια είναι η αντίδραση των φοιτητικών παρατάξεων σε σχέση με την απαξίωση των ΑΕΙ λόγω των συνεχών καταλήψεων που ψηφίζονται απο μειοψηφίες και υποβαθμίζουν σπουδές και έρευνα; Ποια η θέση τους σε σχέση με τη δράση τραμπούκων που καταπατούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ασκούν συστηματική βία μέσα στα πανεπιστήμια; Ποια η θέση τους για τους ξυλοδαρμούς και τα σκουπίδια στο ΑΠΘ τους τελευταίους μήνες; Η απόλυτη σιωπή.

  === Οι φοιτητές πρέπει να εισέρχονται στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν και να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία άνθρωποι. Δεν έρχονται για να οργανώσουν ενδοπανεπιστημιακούς πολέμους. Δεν έρχονται για να χτίζουν γραφεία, να κάνουν καταλήψεις, ούτε για να συνδιαλλαγούν, να υβρίζουν ή να εκβιάζουν τους καθηγητές τους. Δεν έρχονται για να συν-διοικήσουν το πανεπιστήμιο.

  === Οι φοιτητικές παρατάξεις αποτελούν απολιθώματα μιας εποχής που πέρασε προ πολλού. Είναι (δυστυχώς) ό,τι πιο συντηρητικό και αναχρονιστικό υπάρχει μέσα στα πανεπιστήμια. Δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην κοινωνία. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ο τρόπος λειτουργία τους επιτρέπει τη δράση ανεξέλεγκτων μειοψηφιών, οι οποίες κινούνται εκτός νομιμότητας με μόνο στόχο την καταστροφή. Η λύση είναι να απαγορευτούν οι παρατάξεις σαν θεσμός, αφήνοντας χώρο δράσης σε υγιείς ομάδες πραγματικών, «εν ενεργεία» φοιτητών. Ομάδες ανεξάρτητες, αυτο-οργανωμένες τοπικά, ανά σχολή ή τμήμα, με δράση μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

  === Αυτός πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους των νέων διοικήσεων των ΑΕΙ και του υπουργείου. Οσο παραμένει αυτός ο καρκίνος στα ΑΕΙ, κινδυνεύει η οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Και αυτή η υπόθεση αφορά όλους τους Ελληνες. Γιατί τα ΑΕΙ πρέπει να απελευθερωθούν και να καταστούν μοχλός ανάπτυξης. Τα ΑΕΙ πρέπει να πρωτοστατήσουν στον απεγκλωβισμό υγιών παραγωγικών δυνάμεων και στην αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία και η χώρα. Δυστυχώς, και σε πλήρη αντίθεση με αυτά που χρειαζόμαστε άμεσα, παρέχουμε εδώ και χρόνια με τους φόρους μας το χώρο για να παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια μικροπολιτικής από συνδικαλιστές φοιτητές ή καθηγητές. Αν τα πολιτικά κόμματα της χώρας πιστεύουν (ακόμη) ότι χρειάζονται τσικό (αντίληψη ενδεικτική της αποξένωσής τους από την πραγματικότητα), ας τα εκτρέφουν στο χώρο τους. Οχι στα πανεπιστήμια.
ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Αγγελιοφόρος

ΣΧΟΛΙΟ – ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ  ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Όταν σε ένα καίριο πρόβλημα της κοινωνίας, ο “προβληματισμένος” επιλέγει τη προκλητική μονομέρεια, για να φορτώσει επιδεικτικά τις όποιες ευθύνες της κατάντιας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, στο όποιο “αντίπαλο δέος” έχει στη νεροκολοκύθα που κουβαλά στους ώμους του, τότε φυσικό είναι να τα κάνει σκατά και να καταφέρνει να πείθει πολλούς που θα τον διαβάσουν, ότι σαν βασικό μέρος του προβλήματος, ο “προβληματισμένος” καθηγητής, άλλα έχει κατά νου. Η αναφορά προς το τέλος, μόνο μιας φοράς, της λέξης “καθηγητές” χωρίς να τους προσδιορίζει τις τραγικές ΕΥΘΥΝΕΣ τους, δεν αποτελεί κολυμπήθρα εξαγνισμού της ΚΑΚΙΣΤΗΣ προσπάθειάς του.
Νομίζω ότι για τον αρθρογράφο αναπληρωτή καθηγητή, θα ήταν πιο τίμιο, να ξεκινούσε τους προβληματισμούς του, από τον τρόπο επιλογής και ανάδειξης ΑΝΙΚΑΝΟΥ και ΑΝΑΞΙΟΥ διδακτικού προσωπικού, για την εκτεταμένη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ μεταξύ των καθηγητικών συμμοριών, που φτάνουν ακόμα και στο ακραίο σημείο, ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, να διεκδικήσουν καθηγητικές έδρες.
Μικρέ αναπληρωτή καθηγητή, αν η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ καθηγητική διοίκηση ενός πράγματι υπό κατάρρευση Ελληνικού πανεπιστημίου, θέλει να ξεβρωμίσει το πανεπιστήμιο που διοικεί από τα σκουπίδια, φωνάζει το προσωπικό καθαριότητας ή ζητά την αντίστοιχη συνδρομή του Δήμου για να κάνει τη δουλειά της. Αυτό το προσωπικό καθαριότητας, όποιον και αν έχει εργοδότη, έχει την ίδια κοινωνική και πολιτικοϊδεολογική διαστρωμάτωση, τόσο με τους φοιτητές, όσο και με τη κάστα των κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία ΑΝΙΚΑΝΩΝ καθηγητών. Αυτό να είσαι σίγουρος, διασφαλίζει την ομαλή αποκομιδή των ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ σκουπιδιών.
Αντί όμως για το αυτονόητο, μικρέ αναπληρωτή καθηγητή, βλέπουμε και ακούμε, ότι το διοικητικό καθηγητικό κατεστημένο,  τα μοναδικά που σκέφτονται είναι, η σκανδαλώδης αύξηση των πιστώσεων για ΕΡΓΟΛΛΑΒΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, στους οποίους αναθέτουν με “συμβάσεις σκάνδαλο” και η “πρόσκληση” των ΜΑΤ, για να εισβάλουν και να παίζουν τον ρόλο του τραμπούκου, που θα τους προστατεύει στις πάσης φύσεως ανομίες τους.
Να μιλήσει ο μικρός αναπληρωτής και για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που καταβροχθίζουν οι συνάδελφοί του, στο όνομα μιας ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Να μας μιλήσει και για τα εκατομμύρια που καταβροχθίζει το καθηγητικό κατεστημένο που ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, από μίζες πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Αφού λυθούν αυτά τα “ολίγα” και “ασήμαντα” εγώ θα τον πάρω από το χεράκι και θα πάμε στράτα-στρατούλα να πολεμήσουμε τον αόρατο φοιτητικό εχθρό, που τον κόλησε μεταδιδόμενα νοσήματα, το άρρωστο και σε όλα ανίκανο και διαφθαρμένο καθηγητικό κατεστημένο που διοικεί τα πανεπιστήμια.
Με εντυπωσίασε ρε ΠΟΥΣΤΗ μου, που επέλεξες και κομβικό σημείο!!!! Από το 1974 και μετά!!!! Άρα???? Άρα τι ρε καργιόλη????….. Δεν αναφέρεσαι ΠΟΥΘΕΝΑ για τις παραβιάσεις του συντάγματος, κυρίως και από την καθηγητική άρχουσα τάξη, αλλά πάς κατ΄ ευθείαν και χωρίς να αναφέρεις λόγο, ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ κατά του “ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ” που εσύ και οι όμοιοί σου απαξιώνετε με καθημερινή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!… Άρα???? Άρα τι ρε κοπρίτη???… Ονειρεύεσαι να επιβάλεις στρατιωτικό καθεστώς στα πανεπιστήμια???? Επειδή ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ????… Άρα???… Άρα, όταν δεν τολμάς να αγγίξεις τις ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΣΤΟΝ -κατά την άποψή σου- ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΡΙΚΟ, άλλα “πραματάκια” έχεις στη νεροκολοκύθα σου πονηρέ αναπληρωτή καθηγητή…..

ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.:
Kαλά του τα ψελνεις του αναπληρωτη καθηγητη που του φταινε τωρα οι φοιτητες.
Δηλαδη τα οργανα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιησε αυτός και τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ του στο πανεπιστημιο για να κανουν τις βρωμο-δουλειές τους.
ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ Τους εκλεβαν την ΨΗΦΟ για να γινονται πρυτάνεις, προεδροι, κοσμήτορες, ΚΑΙΣΑΡΕΣ, ΠΡΑΙΤΟΡΕΣ και όλα τα αλλα τα γελοία αξιωματα των πανεπιστημίων με κατι στολές σαν για τις ΑΠΟΚΡΙΕΣ…
ΜΕΤΑ, Τους εδιναν καποια ΨΙΧΟΥΛΑ που λέγονται υποτροφίες της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ευρωπαΊκής ενωσης, SOCRATES, ERASMUS για να κάνουν ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην εσπερία της ΑΜΑΡΤΙΑΣ
ΥΣΤΕΡΑ, Τους έδιναν ΒΑΘΜΟΥΣ και τους ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ στα μαθήματα γιά να έχουν το ΚΕΦΑΛΙ τους ΗΣΥΧΟ και να κάνουν τις ΑΝΟΜΙΕΣ τους
ΑΚΟΜΗ δε, και εφταναν στο σημείο να τους ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΑΝΕ τους ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ με ΚΟΡΕΣ, ΑΝΗΨΙΕΣ, ειτε και ξεβαμμένες ΓΚΟΜΕΝΕΣ δικες τους (των καθηγητων θελω να πώ) για να εχουν την ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ τους
ΤΩΡΑ, ολοι ΗΡΘΑΝ στον ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ της ΑΘΩΩΟΤΗΤΑΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ, οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ εφταιξαν κυριε καθηγητάρα μου αναπληρωτάρα μου????
η ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΜΟΥΡΑΚΛΑ δεν εφταιξε σε ΤΙΠΟΤΑ???? 
 
Θελεις δε μεγάλε μου να ΠΟΥΜΕ και κάτι ΠΑΡΑΠΕΡΑ?
Για τις ανομίες των ΕΡΕΥΝΩΝ με τα ΚΟΝΔΥΛΙΑ δεν ακουσες ΤΙΠΟΤΕ?
Αν δεν εχεις ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ξεπλύνει ΧΡΗΜΑ με τον ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ του πανεπιστημίου σας ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΣΟΥ που ΣΗΜΕΡΑ Θυμήθηκαν οτι είναι ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΘΩΟΙ????
Για πεσε μας τωρα ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την ειδική εισφορα από το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ τους το ΙΔΙΩΤΙΚΟ στο πανεπιστήμιο…..ΕΙΝΑΙ ΛΕΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ να πληρωνεις και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ……και ειναι ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ να τους ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ και τους ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ….
 
Α….ρε ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ….ΓΙΑΟΥΡΤΙ που  σας λείπει από το κουστούμι….ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ και τιποτε αλλο…

Απάντηση