Παγωμένα Χριστούγεννα ….ματωμένα με το δάκρυ της καρδιάς μας!!!

24 Δεκεμβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ  === «Εάν αγαπάς τον Θεό και δεν αγαπάς τον άνθρωπο ….ψεύτης είσαι….»

=== [Α Ιω. 4,20ἐάν τις εἴπῃ ὅτι ἀγαπῶ τὸν Θεόν, καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ μισῇ, ψεύστης ἐστίν· ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν ὃν οὐχ ἑώρακε πῶς δύναται ἀγαπᾶν;]

  === Το άκουσα από τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Φωκά, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γερασίμου Κεφαλλονιάς{20 Οκτωβρίου 2008, αν θυμάμαι καλά} και νομίζω ότι πρέπει να φθάσει στις καρδιές μας αυτά τα Χριστούγεννα, που είναι τα χειρότερα που ζει ο λαός μας μετά την κατοχή.
=== Αλήθεια, πως μπορείς «άνθρωπε της πολυκατοικίας» ν’ απολαμβάνεις το «πλούσιο» χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όταν στο διπλανό σου διαμέρισμα, πέντε μέτρα από την πόρτα σου, μια οικογένεια που την χτύπησε η ανεργία, με ανήλικα παιδιά ….δεν έχει ούτε ψωμί -κυριολεκτώ- να φάει;
=== Ενώπιον του Θεού, των ανθρώπων αλλά και της συνείδησής μας, ας δώσουμε όλοι μιαν υπόσχεση.
=== Αυτά τα Χριστούγεννα, τα ματωμένα με το δάκρυ της καρδιάς μας, να μην καθίσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αν δίπλα μας υπάρχουν παιδιά που πεινάνε.
=== Μαζί με την αγάπη μας, ας «μοιράσουμε» αδέρφια και το «ψωμί», ακόμα κι αν αυτό είναι λίγο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
=== «Χρόνια Πολλά«
=== ….και να κρατήσουμε τον Ανθρωπισμό και την Αξιοπρέπειά μας ακέραια!!!

  ===  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Τ’ ανθρωπιστικά μηνύματα -πολλά αυτές τις άγιες ημέρες- δεν «αγγίζουν» συνειδήσεις «πολιτικές» ….διό και το άνω δεν ….αφορά το «είδος», «ότι ….συνείδησην απωλέσαντες ούκ έν ανθρώποις λογίζονται….»
Από τον Γιώργο Δημόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *