Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών!!!!

31 Δεκεμβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ  === 28 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
=== Τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί, ο ένας μάλιστα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στον Βόλο, εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και εξαρθρώθηκε χθες από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

  === Από τους τρεις αστυνομικούς ο ένας υπηρετεί στον Βόλο -και μάλιστα είναι προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας-, ο άλλος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης- είχε περάσει νωρίτερα από το Αστυνομικό Τμήμα Δενδροποτάμου και από τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών- και ο τρίτος στην Ασφάλεια Αγρινίου, επίσης στη Δίωξη Ναρκωτικών.

  === Οι τρεις τους φέρεται να έδιναν ναρκωτικά σε χρήστες, με αντάλλαγμα πληροφορίες για τη δράση διακινητών και κυκλωμάτων ναρκωτικών, και επιπλέον τους υπόσχονταν ευνοϊκή μεταχείριση σε εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις τους. Οι Αρχές προχώρησαν σε 28 συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο, αρχής γενομένης από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου στην Κακαβιά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

  === Αστυνομικοί μετέβησαν με απόλυτη μυστικότητα στην περιοχή και συνέλαβαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και έναν Ρουμάνο.

  === Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και «βαποράκια» από τον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, αλλά και αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί. Τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν τα ναρκωτικά, χασίς και ηρωίνη, σε όλη τη χώρα, χρησιμοποιώντας ως «βαποράκια» χρήστες ουσιών.

Οι έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος κράτησαν πάνω από 10 μήνες
=== Οι έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος κράτησαν πάνω από 10 μήνες

  === Οι έρευνες συνεχίζονται και ο αριθμός των εμπλεκομένων, αναμένεται να αυξηθεί, ενώ ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα από τους επικεφαλής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες χασίς και ηρωίνης, ποσότητα κοκαΐνης και 40.000 ευρώ. Στις έρευνες, που κράτησαν πάνω από 10 μήνες, βοήθησε και ο «κοριός» της ΕΥΠ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ – ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Απάντηση