ΝΤΑΣΚΑΣ -ΛΙΣΤΑ  === Του Γιάννη Ντάσκα

  === Μεγάλες εκπλήξεις θα υπάρξουν με νέα λίστα Ελλήνων καταθετών εξωτερικού.

  === Το θέμα στη γενική του μορφή αφορά τους Έλληνες που έβγαλαν στο εξωτερικό μέσα στα χρόνια της κρίσης περίπου 100 δισ. ευρώ!

  === Αυτό το ποσό δεν προστέθηκε σε προηγούμενο ποσό Ελλήνων καταθετών και το ρεπορτάζ γερμανικών ΜΜΕ που αναφέρουν ποσό 200 δις ως ποσό που Έλληνες έχουν στο εξωτερικό αφορά το προ της κρίσης διάστημα. Μάνι-μάνι το ποσό φτάνει στα 300 δισ, άρα πολύ πάνω από τις αθλιότητες της περιόδου Σαχινίδη. Την περίοδο εκείνη το Υπουργείο Οικονομικών μέσω γνωστών “παπαγάλων” του οικονομικού ρεπορτάζ διοχέτευε πληροφορίες για “καμιά 20αριά με 30 δις το πολύ” που έχουν Έλληνες σε Τράπεζες του εξωτερικού.

  === Το ποσό αυτό αποδεικνύεται γελοίο και μόνο από το γεγονός ότι βγήκαν στα χρόνια της κρίσης (2010, 2011, 2012) περίπου 100 δισ. από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

  === Με τον γνωστό υπολογισμό που λέει ότι τα κρυμμένα είναι πολλαπλάσια των φανερών και αφού τα φανερά είναι 100 δισ. εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι άλλη μια 300σάρα δισ. στο εξωτερικό υπάρχει και έχει Έλληνες δικαιούχους. Άλλωστε το ποσό που διοχέτευε η περίοδος Σαχινίδη είναι οι μίζες του Άμυνας μεταπολιτευτικά…

  === Το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα πιεί κι άλλα ποτήρια με δηλητηριώδεις λίστες. Μια από αυτές είναι λίστα με τα φανερά ποσά εξωτερικού. Τα δηλωμένα.

  === Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα υπάρξουν τεράστιες εκπλήξεις και μερικές από αυτές αφορούν δημοσιογράφους μετρημένους στα δάχτυλα …πέντε χεριών. Κάποιοι στα δυο μεγάλα συγκροτήματα Τύπου. Νόμιμα χρήματα λέει μέσω…εταιρειών οι οποίες ανήκουν σε συγγενικά τους πρόσωπα. Φυσικά και πολιτικά πρόσωπα. Και γνωστοί γιατροί και δικηγόροι και …καμιά 30αριά εφοριακοί, τελωνειακοί κλπ

  === Πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα μας έλεγε:

  === “ Ο Γιώργης Μπαμπινιώτης είναι γνωστό ότι δεν είναι και ο πλουσιότερος του χώρου. Αν λοιπόν ο Γιώργης Μπαμπινιώτης έχει 1,5 εκατομμύριο στην ελβετική UBS φανταστείτε τι έχουν εκείνοι που είναι κροίσοι μπροστά στο Μπαμπινιώτη”.

  === Στο “Παρασκήνιο” της Κυριακής δημοσιεύσαμε την πρώτη φουρνιά με έγγραφα που δείχνουν γιατρούς να εισπράττουν τεράστια ποσά, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος με δικαιολογίες που προκαλούν. Όπως εκείνο το ¼ του εκατομμυρίου με αιτιολογία “διάχυση γνώσης και πληροφορίας”.

Περιμένουμε λοιπόν από δυο καθηγητές Πανεπιστημίου, άρα φωτισμένα μυαλά να μας διαφωτίσουν και να διαχύσουν την πληροφορία και σε μας και στο κοινό:

1.— πότε ακριβώς και πως ακριβώς έφτασε το 1,5 εκατομμύριο του κ. Μπαμπινιώτη στο εξωτερικό και στην ελβετική UBS;

2.— ποιά έργο είναι ακριβώς η “διάχυση γνώσης και πληροφορίας;”

Το πρώτο ερώτημα προς τον κ. Μπαμπινιώτη, πατέρα της καθηγήτριας (ακόμα;) Φλώρας Μπαμπινιώτη.

Το δεύτερο προς τον πρόεδρο της Ιατρικής Θάνο -Μελέτη Δημόπουλο.

Περιμένουμε και θα περιμένουμε επανερχόμενοι μέχρι να αντιληφθούν ότι στις δημοκρατίες τίθενται ερωτήματα και προς τις εξουσιαστικές ελίτ. Και όταν δεν απαντώνται θα γίνεται λόγος για εξουσιαστικές “ελίτ” και χειρότερα… Είμαστε σίγουροι ότι θα απαντηθούν και δεν τους αφορά  το “όταν” κλπ.

ΠΗΓΗ:  inews.gr – ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο Μπαρμπανίκος δεν υιοθετεί το συγκεκριμένο άρθρο. Φοβούμαι ότι με πρόφαση τη πληροφορία, για το 1,5 εκατομμύριο του Μπαμπινιώτη, ο δημοσιογράφος πιθανόν θέλει να κάνει περίεργο παιχνίδι, σε βάρος Ελλήνων επιχειρηματιών του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Αν συμβαίνει αυτό που υποψιάζομαι, θα έχουμε άσχημα μπερδέματα. Έξτρα 300 δις δεν μαζεύονται από Έλληνες του εσωτερικού. Η πολύ ασυναρτησία και νεφελώδης υπόθεση στην ίδια αράδα, των 100, των 200 και των 300 δις, στερήτε δημοσιογραφικής σοβαρότητας. Σαν να πετάμε μια πέτρα στη θαλασσίτσα, για να δούμε αν θα κάνει κυματάκια. Το πάντρεμα της φαντασίας με 1-2 γνωστά περιστατικά, δεν προσθέτει σοβαρότητα στο άρθρο. Μάλλον προσπαθεί να διαφημίσει τα 2-3 χαρτιά για εγκρίσεις περίεργων δαπανών ο Ντάσκας. Κι΄ αν προκύψει κάτι, θα πει ότι τα είχε πει όλα….. Η φράση πιο πάνω “……Όπως εκείνο το ¼ του εκατομμυρίου με αιτιολογία διάχυση γνώσης και πληροφορίας……” είναι για τα πανηγύρια. Μιλά για 250.000 (κι΄ αν είναι) και παίζει με τα…. εκατομμύρια. Δημοσιογραφικές αναδουλειές στο βάθος….

Απάντηση