Όπως εύκολα διαπιστώνετε, η επίδραση του υψηλού IQ επί της επιμήκυνσης ή του διπλασιασμού του εγκεφάλου των σωτήρων, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής!!!!

Όπως εύκολα διαπιστώνετε, η επίδραση του υψηλού IQ επί της επιμήκυνσης ή του διπλασιασμού του εγκεφάλου των σωτήρων, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής!!!!

  ===ΠΡΟΛΟΓΟΣ  ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ

  === Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟΥ ΥΨΗΛOΤΕΡΟΥ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΓΜΕΝΟΥ …IQ, ΣΥΝΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΥΣ Θεόδωρο Καριώτη (σε μένα περισσότερο γνωστού από τη συμμετοχή του στην ΑΠΑΤΗ υπερκοστολόγησης της ανύπαρκτης μετοχής, της επίσης ανύπαρκτης από το 1936 Τράπεζας της Ανατολής), Νικόλαο Λυγερό (που τριγυρνά τα νησιά του Αιγαίου για να αυξήσει το IQ των Ελληνοπαίδων, μπολιάζοντας τα με το αυτοανακηρυγμένο δικό του) και Βασίλειο Μαρκεζίνη (που επαναλαμβάνει όπου βρεθεί κι΄ όπου σταθεί, ότι έχει έτοιμη τη συνταγή του απατεώνα πατέρα του, για επιστροφή στη δραχμή και αέναη υποτίμηση, για να μας κάνει ανταγωνιστικούς ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ – λες και μια κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει τέτοιον πολιτικό κόπανο πρωθυπουργό, για να εφαρμόσει ξανά τη δραχμή και τις υποτιμήσεις της).
=== Ο πολιτικός απατεώνας Καριώτης, είχε το θράσος να αυτοπροβάλλεται σαν ο…. πατέρας της ΑΟΖ, ενώ δεν ήταν τίποτα παραπάνω, από διορισμένο από τη κυβέρνηση μέλος Ελληνικής αντιπροσωπίας, που θα διαπραγματευόταν με τρίτες χώρες θέματα της ΑΟΖ. “Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη – ΑΟΖ” προϋπήρξε περίπου κατά 50 χρόνια πριν ασχοληθεί ο Καριώτης, οπότε, μόνο σαν νόθο παιδί της μπορούμε να τον υπολογίζουμε με τις μαλακίες που λέει περί μονομερούς ανακήρυξης.
=== Και οι τρεις (Καριώτης, Λυγερός και Μαρκεζίνης) έχουν φτιάξει εν δυνάμει ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ και προωθούν την ΑΠΑΤΗ της αυτοανακήρυξης της ΑΟΖ και λένε δημόσια το χονδροειδέστατο ψέμα, πως δήθεν ο μακαρίτης πρώην πρόεδρος της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλος, είχε ανακηρύξει μονομερώς τη Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ γνωρίζουν τα πολιτικά καθάρματα, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θαλασσίως όμορων κρατών!!!!
Και οι τρεις (Καρυώτης, Λυγερός και Μαρκεζίνης) αυτοδιαφημίζουν τον…. υψηλό δείκτη νοημοσύνης τους!!!!! Αν μπείτε στις ιστοσελίδες τους, αμέσως θα καταλάβετε για το τι βλήματα μιλάμε. Και οι τρεις λειτουργούν πλέον από κοινού συντονισμένα και διεκδικούν να μας σώσουν, συνεργαζόμενοι με τους χασάπηδες και σφάχτες μας!!!
=== Και τους τρεις (Θ. Καρυώτη, Ν. Λυγερό και Β. Μαρκεζίνη) τους έχω περιποιηθεί όπως τους αξίζει, όχι μόνο από το δικό μου ιστολόγιο, αλλά και με σχόλιά μου σε αναρτήσεις ιστολογίων τρίτων, όπου προβάλονταν οι πολιτικές απάτες του. Αυτό με κούραζε αφάνταστα, διότι με λύπη μου διαπίστωνα ότι τις περισσότερες φορές τα σχόλιά μου τα αγνοούσαν, οι δε δικές μου αναρτήσεις για τα φρούτα εποχής, δεν είχαν την απήχηση που περίμενα.
Όπως καταλαβαίνετε, όταν βλέπω κάποια άρθρα, με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, που αποκαθιστούν την αλήθεια, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και νιώθω να έχω καλή…. παρέα.
=== ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ “ΓΙΓΑΝΤΕΣ” ΤΟΥ ….IQ, σε διαστάσεις μίνι:

  === ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΑΟΖ – Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το 2009, η κυβέρνηση, αφού φούσκωσε το έλλειμμα και επέτρεψε την κερδοσκοπία επί του ελληνικού χρέους, πήγε στις Βρυξέλλες κατηγορώντας με όλους τους δυνατούς τρόπους τη χώρα της (στο αυτό «σπορ» είχε προηγηθεί ο κ. Αλογοσκούφης, καθιστώντας ακόμα σοβαρότερες τις αυτοκατηγορίες Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου)… 

του Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
=== Ως αποτέλεσμα, η Αθήνα υπέγραψε δανειακή σύμβαση, πρωτοφανή στην ιστορία της ανθρωπότητας (Κασιμάτης), εκχωρώντας ουσιαστικά όλο τον πλούτο της στους Πιστωτές και θέτοντας την Ελλάδα στη σημερινή «δίνη θανάτου», προκαλώντας τη μεγαλύτερη οικονομική-κοινωνική καταστροφή στην ιστορία του δυτικού κόσμου, σε ειρηνική περίοδο. Τρία χρόνια μετά, από το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου πηγαίνουμε στο «πετρέλαια υπάρχουν και ΑΟΖ χρειάζεται». Ξεσηκώνουμε έναν – ήδη διεθνή – τεράστιο θόρυβο περί υποτιθέμενα, κολοσσιαία αποθέματα υδρογονανθράκων, που δήθεν διαθέτουμε, το αποτέλεσμα του οποίου είναι να δυσκολέψουμε το τελείως απαραίτητο κούρεμα του χρέους. Μειώνουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε την όπτιμουμ στις σημερινές συνθήκες λύση, που είναι ένας συμβιβασμός με την «Ευρωγερμανία», (τύπου έστω «Μπρεστ-Λιτόβσκ», όχι «Βάρκιζας»), ενώ… 
Αυξάνουμε τις πιθανότητες σοβαρής έντασης με την Τουρκία, που είναι ένας από τους μηχανισμούς που η παρούσα οικονομική, μπορεί να γίνει και γεωπολιτική κρίση.

=== Ο ελληνικός λαός περισπάται από την ανάγκη ορθολογικής, συγκροτημένης αντιμετώπισης της τραγικής του κατάστασης. Αν η καινούρια απάτη ολοκληρωθεί με όλα τα πιθανά αποτελέσματα, θα αποδειχθεί χειρότερη αυτής του Γιώργου Παπανδρέου, ολοκληρώνοντάς την. Δεν μας φτάνει η εθνική απελπισία, η κατάρρευση των νοσοκομείων, των σχολείων, των ασφαλιστικών ταμείων, του κράτους και της οικονομίας, έχουμε και τους Αι Βασίληδες, που μας υπόσχονται να γίνουμε Κουβέιτ. Ξεχνάμε ότι, για το 90% των χωρών όπου ανακαλύφθηκαν υδρογονάνθρακες, απεδείχθησαν, από πάσης πλευράς, κατάρα και καθόλου ευλογία. Από διετίας γίνεται συστηματική προσπάθεια μαζικής παραπλάνησης, στηριζόμενη σε βουνό από ψέμματα και ανακρίβειες, σε ότι αφορά τα κοιτάσματα, αλλά και την ΑΟΖ. Δυστυχώς παρέσυρε και σοβαρούς, καλόπιστους ανθρώπους, που δεν είναι όμως ούτε μηχανικοί πετρελαίων, ούτε ειδικοί στο δίκαιο της θάλασσας και των οποίων ο ενθουσιασμός ή απελπισία οδηγούν συχνά να υποστηρίζουν, και αυτοί, απίθανες ανοησίες. Η καμπάνια στηρίζεται και εκμεταλλεύεται την απελπισία, καχυποψία και τον «οπορτουνισμό» των πολιτών, που αναζητούν εύκολες, ανώδυνες λύσεις. Μπορεί όμως να έχει τεράστιες συνέπειες για τη χώρα, ολοκληρώνοντας την καταστροφή.

  === Ο δρόμος της σωτηρίας και οι παράδρομοι της καταστροφής
Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει ξαφνικά η Ελλάδα Κουβέιτ ή Σαουδαραβία, να βρεθεί από μηχανής Θεός να διακόψει τον εθνικό εφιάλτη; Και μάλιστα άκοπα και ανώδυνα, αποφεύγοντας τους κινδύνους και τις δυσκολίες του κανονικού δρόμου, που για την Ελλάδα είναι η διεκδίκηση διακοπής του μνημονίου, μερικής διαγραφής του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο και έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας, με την παράλληλη προειδοποίηση ότι, χωρίς αυτά, θα πάει σε στάση πληρωμών. Δεν είναι εύκολος δρόμος. Το πολιτικό υποκείμενο που θα τον αναλάβει πρέπει νάχει κότσια, να πει στον ελληνικό λαό ότι θα ζήσει, αν χρειαστεί, «με ψωμί κι αλάτι», ότι «θα μοιραστούμε εν ανάγκη το φαί, τα φάρμακα και τα καύσιμα», για να επιζήσει η χώρα και να ξανασταθεί στα πόδια της. Μόνο τέτοιο πολιτικό υποκείμενο μπορεί να ηγηθεί προσπάθειας σωτηρίας.

Δεν κάνεις έξοδο του Μεσολλογίου σα νάτανε πικνίκ. Ούτε μπορεί η χώρα να μπει σε τέτοιο δρόμο διατηρώντας τις νοοτροπίες του κλεπτοκρατικού καπιταλισμού και τον απίθανο εγωκεντρισμό και αναισθησία, που αυξήθηκε αντί να μειωθεί στην κρίση. Μια κοινωνία που δεν μπορεί να τα βάλει με τον γιατρό, τον εφοριακό, τον δικαστή, τον δικηγόρο που λαδώνεται, που δεν προσφέρει τίποτα, αλλά απαιτεί τα πάντα από το κράτος, βουτηγμένη στη σαπίλα, δεν θα τα βάλει στα σοβαρά με τις υπερτράπεζες, την Ευρώπη και την Αμερική, το ΔΝΤ. Κι επειδή το ξέρουμε, γι’ αυτό είναι δημοφιλείς οι ιδέες να φέρουμε κάποιον «νταβατζή» να τα βάλει με τη Μέρκελ (Αμερική, ΔΝΤ), να βρούμε μαγική λύση (πετρέλαια), να ξεσπάσουμε στους φουκαράδες, τους μετανάστες (χωρίς να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα).
Γι’ αυτό επίσης και ορισμένοι προτιμούν την φυγή από την πραγματικότητα προκρίνοντας, ως plan A, αν και το λένε Β, την έξοδο από το ευρώ, που ασφαλώς θα είναι μια τεράστια εθνική περιπέτεια υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Και στην οποία μπορεί μεν να αναγκαστεί η χώρα να πάει, στο χειρότερο, υπό τις παρούσες συνθήκες, σενάριο, δεν έχει όμως κανένα λόγο να το επιλέξει μόνη της. Πλήρωσε, κακώς, τεράστιο τίμημα για να μπει στη λέσχη, δεν έχει λόγο να φύγει απεκδυόμενη των θεσμικών, οικονομικών και πολιτικών χαρτιών που της παρέχει η συμμετοχή και υπό συνθήκες εθνικής τραγωδίας και με ένα κράτος που δεν μπορεί να προγραμματίσει το σκάψιμο μιας λακούβας, όχι την εισαγωγή νέου νομίσματος. Πρέπει να μείνει και να τους κάνει μπάχαλο, όχι στρεφόμενη κατά, αλλά επικαλούμενη την ευρωπαϊκή ιδέα.  

  === Απίθανα ψέμματα
Προτού ανιχνεύσουμε τις προθέσεις του ετερόκλιτου λόμπυ «της ΑΟΖ και των πετρελαίων», ας αναφερθούμε στους βασικούς μύθους του: 
Α.— Η Ελλάδα έχει αμύθητο ενεργειακό πλούτο. Μπορεί και νάχει, μπορεί και όχι, εμείς προτιμάμε να κρατάμε «μικρό καλάθι», αλλά χωρίς εκτεταμένες, συστηματικές σεισμικές έρευνες δεν έχουμε σοβαρές ενδείξεις και χωρίς γεωτρήσεις δεν έχουμε βεβαιότητες. Ακόμα κι αν τον έχουμε, θα χρειαστούμε πολλά χρόνια για να τον βγάλουμε από κει που είναι. Στο μεταξύ τι θα γίνει; Θα μείνουμε χωρίς νοσοκομεία, θα στείλουμε όλους τους νέους στο εξωτερικό και θα πηδάμε απελπισμένοι από τις ταράτσες; Το «λόμπυ της ΑΟΖ και των πετρελαίων» ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία από νορβηγικές, αμερικανικές, γαλλικές και δεν ξέρω ποιες άλλες πηγές, που καθιστούν βέβαιη την ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων. Το μόνο που δεν μας λένε είναι για ποιο λόγο τους δίνουν τέτοια στοιχεία. Κρίση φιλελληνισμού έπαθαν; Προφανώς, στοιχεία για τα ενεργειακά αποθέματα οποιασδήποτε περιοχής του πλανήτη δεν είναι ακριβώς κάτι που βρίσκει κανείς εύκολα στο μπακάλικο της γειτονιάς.
Β.— Ο πλούτος μας ανήκει. Αυτός είναι ο πυρήνας της απάτης, γιατί κάνει αφαίρεση των δανειακών συμβάσεων που υπέγραψε η χώρα και όλου του νομοθετικού πλαισίου «αποικίας χρέους» που εισάγεται τώρα με κατεπείγουσες διαδικασίες. Δεν είμαστε πια κανονικό κράτος, που ότι παράγει και εξάγει γίνεται σε ώφελός του. Ο εξωτερικός οικονομικός καταναγκασμός (προσπάθεια εξυπηρέτησης μη βιώσιμου χρέους) σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς νομικές δεσμεύσεις, έχουν το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα που θα είχε η κατοχή της χώρας από ξένη δύναμη. Αν είμαστε όμως υπό το ισοδύναμο κατοχής, και είμαστε, είναι έγκλημα η εξαγωγή-εκποίηση των πόρων, που φυσικά θα διατεθούν στις «κατοχικές δυνάμεις», εν προκειμένω τους πιστωτές και όχι για τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Αν ζούσαμε στα 1943, θα ανατινάζαμε τις πλατφόρμες πετρελαίου, δεν θα φωνάζαμε τους Γερμανούς να αρχίσουν την άντληση!
Γ.— Υποστηρίζεται, τελείως ανακριβώς, ότι απαιτείται για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων η ανακήρυξη ΑΟΖ. Στην πραγματικότητα την κυριότητα επί των υδρογονανθράκων εξασφαλίζει πλήρως η ισχυρότερη της ΑΟΖ έννοια της υφαλοκρηπίδας, που μπορεί να εκτείνεται μάλιστα και πέραν των 200 ν.μ. της ΑΟΖ. Αυτό που απαιτείται είναι η οριοθέτηση, που ακολουθεί τους ίδιους ακριβώς κανόνες με αυτούς της ΑΟΖ.
(*) Δ.— Λέγεται ότι οι «διεθνείς νταβατζήδες» εμπόδισαν την Ελλάδα να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου. Αν δεχθούμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, τι κάνει αυτές τις δυνάμεις να διευκολύνουν τώρα μια τέτοια «αξιοποίηση» και να διοχετεύουν πραγματικά ή ψεύτικα στοιχεία στους εγχώριους «σωματοφύλακες» της ΑΟΖ και των πετρελαίων, τους οποίους μάλιστα η κυβέρνηση έχρισε αρμόδιους για την ενεργειακή πολιτική της χώρας; Γιατί αυτή η κυβέρνηση, που κόπτεται τόσο πολύ για τους υδρογονάνθρακες, δεν στελεχώνει την εθνική αρχή διαχείρισης υδρογονανθράκων, που νομοθετήθηκε πέρυσι, αλλά έμεινε στα χαρτιά; Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου γίνεται εθνική ενεργειακή πολιτική από διάφορους τυχοδιώκτες που το παίζουν «ειδικοί» και «σωτήρες»; Τι είναι όλο αυτό το απίθανο θέαμα και ποιος τόστησε; Θα μας πείτε ίσως. «Εντάξει. Και τι σε πειράζει εσένα αν εγώ θέλω να πιστεύω στον Αη Βασίλη; Κάνω κακό σε κανένα;» Δυστυχώς δεν είναι έτσι για τους εξής λόγους:

1.— ‘Ηδη, ο διεθνής θόρυβος περί τα αμύθητα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, που διακινεί η Ντώυτσε Μπανκ, στηριζόμενη αποκλειστικά σε εκθέσεις Ελλήνων επιστημόνων ή «επιστημόνων», δημιουργεί ένα σοβαρό επιχείρημα. που θα χρειαστούν αύριο οι Πιστωτές, αν αίφνης θελήσουν να αντικρούσουν μια ελληνική κυβέρνηση, που θα πάει στην Ευρώπη και θα ζητήσει μερική διαγραφή χρέους και διακοπή Μνημονίου. Θα πούνε τότε: «μα εσείς πλέετε στο αέριο και το πετρέλαιο, γιατί να σας κουρέψουμε το χρέος;»
2.— Παρεκτρέπεται ο ελληνικός λαός από τον αγώνα που οφείλει να δώσει μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ όπου βρέθηκε, καλώς ή κακώς, σε διάφορες δήθεν «μαγικές λύσεις», προκειμένου να δημιουργήσει η κυβέρνηση μια ευφορία γύρω από την πραγματική, τραγική κατάσταση της χώρας και να διασκεδάσει την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής της
3.— Αν πάμε υπό τις παρούσες συνθήκες σε εκμετάλλευση τυχόν υδρογονανθράκων, αυτό δεν θα μας απαλλάξει από τον βραχνά του χρέους, θα επιτρέψει όμως τη λεηλασία των φυσικών μας πόρων
4.— Η ανακήρυξη ΑΟΖ δεν θα προσφέρει τίποτα ως προς την διεκδίκηση της κυριότητας των υδρογονανθράκων (άλλωστε γίνονται ήδη έρευνες στο Λιβυκό και το Ιόνιο χωρίς καμιά ΑΟΖ, ενώ ο νόμος για τους υδρογονάνθρακες, που ψηφίστηκε πέρυσι σχετικά αθόρυβα, προβλέπει τη μέση γραμμή ως γραμμή οριοθέτησης όλων των θαλασσίων ζωνών, αν δεν προβλέπεται διαφορετικά από άλλη συμφωνία οριοθέτησης).

  === Αν η ανακήρυξη ΑΟΖ γίνει μόνο μακράν των θαλασσών που ευλόγως ενδιαφέρουν την Τουρκία (Αιγαίο, περιοχή Καστελόριζου), συνιστά έμμεση αναγνώριση από την Ελλάδα τυχόν τουρκικών αμφισβητήσεων για το Αιγαίο και το Καστελόριζο. Αν γίνει για όλες τις θάλασσες που αφορά, τότε εμπεριέχει τον κίνδυνο έντασης με την Τουρκία, στις δυσμενέστερες δυνατές συνθήκες για την Ελλάδα. Ο γράφων υποστήριξε επί πολλά χρόνια την ανάγκη μαχητικότερης εξωτερικής πολιτικής έναντι της ‘Αγκυρας. Αλλά βέβαια, κανένας λογικός και πατριώτης άνθρωπος δεν θα επέλεγε αυτή τη στιγμή, ιστορικά πρωτοφανούς διεθνούς απομόνωσης, βαθιού κλονισμού των σχέσεών μας με την ΕΕ, εξασθένισης που δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και στις κινήσεις του Στόλου και της Αεροπορίας, για να ανοίξει τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
  === Η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα κατά προτεραιότητα, με τον τρόπο που περιγράψαμε ανωτέρω, την κύρια απειλή, που είναι οικονομική, για την επιβίωση του ελληνικού λαού και του κράτους του. Πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει εντάσεις με την Τουρκία και εμπλοκές με τα εκρηκτικά πολεμικά σχέδια του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Προς την ‘Αγκυρα το μήνυμα πρέπει να είναι «σεβόμαστε το modus vivendi, περιμένουμε να το κάνετε κι εσείς, θα σας είμαστε ευγνώμονες αν το κάνετε. Φυσικά, αν επιδιώξετε να εκμεταλλευθείτε την παρούσα κρίση, η απάντησή μας, μην έχετε αμφιβολία, θα είναι συντριπτική, ανεξαρτήτως κόστους για σας και για μας».
(*) Πριν από έξη μήνες, ανασκευάσαμε σε ένα άρθρο μας όλα, ένα προς ένα, τα επιχειρήματα των «ΑΟΖολογούντων» («Η Ελλάδα αύριο», 13.6.2012). ‘Εκτοτε, όλοι σχεδόν οι ασχολούμενοι διαπρεπείς νομικοί της χώρας, όπως οι Τσάλτας, Συρίγος, Ροζάκης, Περάκης, έχουν υποστηρίξει δημοσίως ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ δεν προσθέτει τίποτα στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (ανάλογο είναι και το συμπέρασμα αφιερώματος του περιοδικού «Αμυνα και Διπλωματία»).

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

5 Comments

 • Ο/Η Sofia λέει:

  Και γιατι να πιστεψουμε τον κύριο Κωνσταντακόπουλο; στο Olympia που αναρτήθηκε το άρθρο υπάρχει πλήθος σχολιών που αντικρούουν τις απόψεις του.

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   1.— Αφήστε όλους στην άκρη. Να πάτε όμως οπωσδήποτε στη σελίδα του Ν. Λυγερού ή του Θ. Καριώτη, να μελετήσετε τι λένε για τον ΕΑΥΤΌ τους, και αν κρίνετε -χωρίς σχόλια τρίτων- ότι έχουν σώας τας φρένας, να συνεχίσετε να τους πιστεύετε. ΕΓΩ, ΠΟΤΕ!!!! ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΘΕΟΤΡΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Δούλεψαν για τους απατεώνες Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου και έβαλαν πλώρη για συνεργασία και με τον Σαμαρά.
   2.— Ο Θ. Καριώτης αναμείχθηκε μέχρι τα μπούνια στην απάτη του Σώρρα, για την άνευ αξίας μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής.
   3.— Ο Ν. Λυγερός ανακατεύεται επί παντός επιστητού για ΑΟΖ και υφαλοκριπίδα, αλλά επί της ουσίας, λέει ασυναρτησίες (είμαι πτυχιούχος Νομικής, ενώ αυτός δεν είναι) τον προβάλουν να λέει αρλούμπες, με τις οποίες κρίνει θέματα εκ του σίγουρου γνωστού ήδη αποτελέσματος. Ότι και να μου πείτε, έχω δει δεκάδες βίντεο και ποτέ δεν έχει αναπτύξει ουσιαστικές γνώσεις.

   • Ο/Η ΜΑΡΙΟΣ λέει:

    Πολυ μπακαλιστικο ειναι το αρθρο. Συνδιαζει, χωρις λογικη, πολλες παραμετρους δημιουργωντας ενα κλιμα ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑ. Ενα κλιμα αρνητικο προς τους υποστηριχτες της ΑΟΖ (ειδικων και μη), χωρις ομως να δινει ξεκαθαρα στοιχεια για τη δικη τους αποψη (στοιχεια επιστημονικα οχι σαλτσες). Κριμα που το διαβασα μεχρι τελους χανοντας χρονο. Περιμενα να γινε “μαχη” με τους “ΑΟΖολογους” αλλα αυτο ητανε τσιρκο.
    Επισης δεν μου αρεσε η γλωσσα που χρησιμοποιηθηκε για να χαρακτηρισει την αλλη πλευρα. Πειτε τα στοιχεια που εχετε και μη προσπαθειτε να δημιουργησετε εντυπωσεις.
    Το πιο μελανο σημειο ητανε η αναφορα στην αντιδραση της Τουρκιας στη περιπτωση που ανακηρυξουμε ΑΟΖ. Οποιος εχει φοβικα συνδρομα με τους τουρκους καλο θα ηταν να τα κραταει για τον εαυτο του και οχι να τα δημοσιοποιει. Οποιος θελει να ειναι ή ειναι κοτα να μειμει στο κοτετσι και ας αφησει την μαχη στους αετους. Δεν μπορει να υπαρχουν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ για φυσικο αεριο και εμεις να σκεφτομαστε πως θα αντιδρασουν οι τουρκοι. Ας το παρουν οπως θελουν. Για αυτο πηγαμε στο στρατο, για υπερασπιζομαστε τα ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ, και οχι να κανουμε πισω. Διεκδικουμε οτι μας ανηκει βαση του διεθνες δικαιου (στην προκειμενη περιπτωση του δικαιου της θαλασσας). Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε.
    Καλο θα ηταν να δουμε τη διαδικασια που ακολουθησαν για την ΑΟΖ η Κυπρος και η Μαλτα. Οσον αφορα την υφαλοκριπιδα πρεπει να πω οτι ημουν μικρο παιδακι οταν ακουγα στις ειδησεις της ΕΡΤ (δεν υπηρχαν αλλα καναλια τοτε) τις συζητησεις που γινονταν με τους τουρκους και απο τοτε εχουν περασει 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Ποιον πατε να κοροιδεψετε με την Υφαλοκριπιδα? Αφου ακρη δεν βγαζουν τοσες δεκαετιες.
    Οσον αφορα την ΑΟΖ πρεπει να την μελετησουμε σε βαθος για να δουμε αν οντως ειναι η σωστη λυση ή αν χρειαζεται αλλη προσεγγιση

    Μαριος

    • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

     Καλημέρα.
     Όσον με αφορά, κατ΄ αρχήν από πλευράς νομικών γνώσεων, σαν πτυχιούχος νομικής σχολής, έχω σπουδάσει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιον. Με βάση τις γνώσεις μου αλλά και την αγάπη μου για τη πατρίδα, είμαι ένθερμος υποστηρικτής, της ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ.
     Αυτή την απόφαση μπορούμαι να τη πάρουμε μονομερώς και θα είμαστε “ΕΝ ΔΙΚΑΙΩ” για να μας συμπαρασταθεί ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ η διεθνής κοινότητα, αφού είναι αποδεκτό από το 99% των κρατών.
     Επίσης, εμφορούμενος από πατριωτικά αισθήματα και καταγώμενος από γεννιές πολεμιστών, πάντα είμαι έτοιμος να πολεμήσω και να πεθάνω, για τα διεθνώς αναγνωριζόμενα δίκαια της πατρίδας μου. Το ίδιο πιστεύω και για τον κ. Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος είναι γνωστός αγωνιστής, τον οποίο οφείλη να σέβεται ο καθένας, ακόμα και αν δεν συμφωνεί πολιτικά μαζί του.
     Αν είχαμε παραμείνει στη θέση της επέκτασης των χωρικών υδάτων, θα μας ήταν αδιάφορο, το τι θέλει η Τουρκία με την ΑΟΖ.
     Όσον αφορά την ΑΟΖ, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι είναι μια διεθνώς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ και ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. Υπάρχουν μερικές διεθνείς συμβάζεις ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, που όμως ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ και γι΄αυτό απαιτείται η επί μέρους γραπτή και λεπτομερής ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΡΑΤΗ.
     Κοντολογίς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ στη περίπτωση ορισμού της ΑΟΖ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΕΙΝΑΙ ή ΆΣΧΕΤΟΣ ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.
     Θα πρέπει δε σημειωθεί, ότι παράλληλα με τη καραμέλα της ΑΟΖ, τα ΜΜΕ σπρώχνουν και την “ιδέα” της δίκαιης πρόσβασης της Τουρκίας στο Αιγαίο.
     Ναι πήγαμε στον στρατό και μάθαμε μερικά πράγματα, αλλά στον διεθνή χώρο, για να έχεις αξιόμαχο στρατό, θα πρέπει να είσαι ικανός να του εξασφαλίζεις επαρκή εν πολέμω εξοπλιστική επάρκεια, για τη διατήρηση και αύξηση του αξιόμαχου. Αν συμπεριφερθείς εν δικαίω (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ) η διεθνής κοινότητα θα είναι μαζί σου και στη χειρότερη περίπτωση δεν θα είναι εναντίον σου, οπότε θα έχουμε πρόσβαση σε εξοπλισμούς.
     Αν αντιθέτως παγιδευτούμε σε καουμποϊλίκια για αυτοανακήρυξη της κατά τη γνώμη μας δική μας ΑΟΖ, χωρίς γραπτή συμφωνία με κάθε ένα όμορο γειτονικό κράτος, τότε θα δώσουμε την ευκαιρεία σε φίλους και “φίλους” να μας επιβάλουν ένα ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ και θα χάσουμε μέσα σε λίγη ώρα όλο το Αιγαίο. Εκτός και αν πιστεύεις ότι μπορούμε να επιβάλουμε τις απόψεις μας με σφεντόνες.

     • Ο/Η ΜΑΡΙΟΣ λέει:

      Χαιρετε
      Στο πρωτο μου σχολιο που εκανα για το αρθρο μιλησα για τσιρκο, κοτες, βερεσε και κοροιδια. Πραγματικα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια για το ποσο αγωνιστης ειναι ο Κωνσταντακοπουλος. Ο χρονος θα δειξει!
      Επισης ανεφερα τα παραδειγματα της Μαλτας και της Κυπρου οι οποιες ανακηρυξαν ΑΟΖ χωρις να πεσει ουτε μια σφαιρα. Στην απαντηση σας με διαβεβαιωνετε οτι η ΑΟΖ “είναι μια διεθνώς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ και ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ “. Αυτη τη δυσκολη περιοδο που διανυει η πατριδα μας χρειαζομαστε ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΟΧΙ διαβεβαιωσεις. Μονο αν εχουμε επισημα στοιχεια για ΑΟΖ, υφαλοκρηπιδα, 12 Ν.Μ. κτλ μπορουμε να κανουμε σοβαρη συζητηση και να βγαλουμε μια ακρη.
      Διοτι το ερωτημα που τιθεται ειναι το εξης: ΑΝ και παλι λεω ΑΝ επιβεβαιωθουν οι σημερινες ενδειξεις περι υπαρξης φυσικου αεριου (και οχι μονο) ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 12 Ν.Μ. τοτε ποια συγκεκριμενη διαδικασια πρεπει να ακολουθησουμε για να το εκμεταλευτουμε? Χειροπιαστο παραδειγμα αρα χρειαζεται και χειροπιαστη απαντηση απο τον αρθρογραφο ή απο οποιον αλλο εχει τις καταλληλες γνωσεις.
      Επισης να πω οτι δεν θελω να επιβαλουμε τις αποψεις μας ουτε με σφεντονες ουτε με πυρηνικες κεφαλες. Αυτο που θελω ειναι να ειμαστε αξιοπρεπεις.
      Τελος να αναφερω οτι βασει των διαγραμματων Voronoi ο χαρτης των ΑΟΖ των κρατων της Μεσογειου ειναι πολυ ενδιαφερον και ακομα πιο ενδιαφερον ο χαρτης της Ελληνικης και Κυπριακης ΑΟΖ. Αυτο διοτι υπαρχει περιοχη που εφαπτονται αυτες οι δυο ΑΟΖ.

      Ευχομαι να βρουμε πολυ συντομα τη σωστη λυση που θα μας βγαλει απο την υφεση.

Απάντηση