Ο ΣΕΒ,το λιγότερο, δεν δικαιούται για να ομιλεί !

Μεσα σε ένα άνευ προηγουμένου πολιτικοοικονομικό παραλήρημα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος αποκάλυψε μετά τη συνάντησή του με την υπουργό εργασίας την απαίτηση των τραπεζιτών και μεγάλων εμποροβιομηχάνων μελών του, να επιβάλουν και επίσημα τη μόνιμη παρουσία τους στα κέντρα πολιτικών αποφάσεων που αφορούν τις ζωές των πολιτών ..

Ως μόνιμο συνεργάτη του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε το ΣΕΒ ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης της Λούκας Κατσέλη με τους κοινωνικούς εταίρους. Όλοι οι πολιτικοί φορείς καθώς και οι κοινωνικοί εταίροι θα κριθούν με μέτρο την ευθύνη που θα επιδείξουν και τη συμβολή τους στο ξεπέρασμα της κρίσης..δήλωσε.
Ο πρόεδρος του καταδικασμένου καρτέλ του γάλακτος ξεπέρασε το γεγονός ότι τόσο οι πολιτικοί φορείς εξουσίας όσο και κοινωνικοί εταίροι όπως ο ΣΕΒ, είναι ακριβώς αυτοί που ανεύθυνα για την τύχη του συνόλου της κοινωνίας τα τελευταία 36 χρόνια -μετά τη μεταπολίτευσή τους -οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγωδία.Με περισή θρασύτητα ο εκπρόσωπος της ποιό ληστρικής οικονομικής ελίτ όλων των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης μίλησε για συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης αυτών ακριβώς οι οποίοι τη δημιούργησαν.

Ο ουσιαστικός διάλογος και η συνεργασία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να βρούμε βιώσιμες λύσεις. Αυτό είναι το νόημα της παρουσίας μας σήμερα εδώ και είναι θετικό ότι μονιμοποιούμε αυτή τη συνεργασία. δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μίλησε για διάλογο -με ποιούς άραγε και με τί περιεχόμενο -ο πρόεδρος των τραπεζιτών οι οποίοι με τις εγγυήσεις των χρημάτων των πολιτών φορολογουμένων που τους δίνει το ελληνικό κράτος, δανείζονται απο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα με επιτόκια του επιπέδου του 1,5 % και χρεώνουν τους ίδιους τους πολίτες -ελληνικό κράτος -με επιτόκια τουλάχιστον του επιπέδου  5.5% και άνω σε μία πρωτοφανή συνεχιζόμενη ληστεία, που σπρώχνει κυριολεκτικά κάθε μέρα τη χώρα στην άβυσσο διογκώνοντας το φαύλο κύκλο του δημόσιου χρέους -πρός τους ίδιους!
Ανάφερε σαν στόχο την εύρεση βιώσιμων λύσεων ο αρχηγός των καρτέλ  που με την ανεξέλεκτη ακρίβεια την οποία έχουν επιβάλει στούς πολίτες με τους κομμένους πλέον μισθούς ,μεροκάματα και συντάξεις,οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερο τα νοικοκυριά στην απόγνωση και το αδιέξοδο.

Οι περιστάσεις εναποθέτουν σήμερα αυξημένο λόγο και ρόλο στους κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι βιώνουν από πρώτο χέρι την οικονομική και κοινωνική κρίση, πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί στα υπερκέρδη που εξακολουθούν να έχουν τα μέλη του συνδέσμου του, σύμφωνα με τα γνωστά οικονομικά στοιχεία, σε βάρος των πολιτών οι οποίοι είναι αντίθετα,ακριβώς εκείνοι που στη πραγματικότητα βιώνουν στην πράξη την κρίση.
Η φτωχοποίηση της κοινωνίας, τους εργαζόμενους,άνεργους, νεολαία, μικροεπαγγελματίες και μικρομεσαίους των χιλιάδων λουκέτων αφορά, και όχι τα μέλη του ΣΕΒ που με προκλητικότητα και αναίδεια ζητούν δημόσια να έχουν και αυξημένο λόγο και ρόλο στην αντιμετώπιση της κατάστασης που αυτοί ακριβώς δημιούργησαν και με τη συνεχιζόμενη παρουσία και λειτουργία τους συντηρούν σε μια χώρα που καταρρέει.

Ο Δημ. Δασκαλόπουλος εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται σε μία δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία και έχει μπροστά της ένα κρίσιμο τρίμηνο χωρίς να θέλει να δεί στα μάτια τη σκληρή πραγματικότητα γι αυτόν και τους ομοίους του, δηλαδή ότι οι πολίτες έχουν πλέον κατανοήσει ότι οι μέχρι τώρα οικονομικοί εξουσιαστές της χώρας αποτελούν οχι απλά μέρος,αλλά τον πυρήνα του προβλήματος και γι αυτό, το λιγότερο, δεν δικαιούνται για να ομιλούν..

Γιώργος Κοσμόπουλος
πρόεδρος Αντιμονοπωλιακής Ενωσης STOPCARTEL

1 Trackback or Pingback

Απάντηση