ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΒΥΖΙΑ -ΒΙΒΛΙΟ  === Ημερολόγιο για τον Γεώργιο Παπανδρέου:«Μου προσέφερε τα βυζιά της και με ξετρέλανε ολότελα»

  === Ένα βιβλίο για τον παππού του, Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει ο Νίκος Παπανδρέου.

=== Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο θα έχει τίτλο «Το ημερολόγιο ενός πρωθυπουργού» και θα αναφέρεται κυρίως στις μεγάλες του αγάπες: την πολιτική, τα ελληνικά χωριά και τις γυναίκες.

=== Το βιβλίο έχει το ύφος ημερολογίου, όμως προφανώς είναι επινόηση του εγγονού του. Δεν είναι δηλαδή το πραγματικό ημερολόγια του Γ. Παπανδρέου, όμως περιλαμβάνει αληθινά πρόσωπα.

   === Διαβάστε μερικά αποσπάσματα που προδημοσιεύτηκαν στα Νέα και στο περιοδικό τα «(δε)κατα»:

=== «Στο καμαρίνι μού εδόθηκε ολοσχερώς, μου προσέφερε τα στήθη της και τα οπίσθιά της και έτσι με εξετρέλανε ολότελα». Η περιγραφή αναφέρεται στην σχεδόν πρώτη συνάντηση του Γεωργίου Παπανδρέου με την Κυβέλη.pap1_4.jpg

=== «Δεν είπε κιχ όταν μπήκαμε στο κρεβάτι το πρώτο βράδυ του γάμου και όσο προχωρούσα μαζί της δάγκωνε το χέρι της για να μη βγάλει μιλιά. Δεν ήμουν σίγουρος αν μου άρεσε τούτη η σεμνότητά της». Με τις γραμμές αυτές περιγράφει την σχέση του με την σύζυγό του Σοφία Μινέικο με την οποία απουσίαζε ο έρωτας, αφού σύμφωνα με το βιβλίο όταν παντρεύτηκαν δεν την αγαπούσε.

=== Στο βιβλίο φαίνεται καθαρά η αδυναμία του Γ.  Παπανδρέου στο γυναικείο φύλο. Μάλιστα η Κυβέλη φέρεται να τον εγκατέλειψε όταν όλη η Αθήνα συζητούσε για τη σχέση του με την καλλιτέχνιδα από τη Χιλή Ροζίτα Σεράνο η οποία έγινε γνωστή τραγουδώντας στη ναζιστική Γερμανία του μεσοπολέμου.

  === Ο Νίκος Παπανδρέου εξήγησε ότι ανέτρεξε σε αρχεία και ομιλίες του παππού του πριν δημιουργήσει τους διαλόγους, που όπως τονίζει είναι φανταστικοί.
Το βιβλίο είναι βιβλίο μυθοπλασίας, “ξεκαθαρίζει. 
ΠΗΓΗ: star.gr

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
1.— Μαζί σου Νικο Παπανδρέου!!! Πάμε τώρα να στρώσουμε και τη μυθοπλασία για τους κηπουρούς που επί χρόνια όργωσαν το χωράφι της μαμάς Μαργκαρετ Τσαντ-Παπανδρέου…. Πολύ το άργησες και τουλάχιστον αυτό το θέμα το έζησες….
2.— Κάπως έτσι γράφτηκε τα αρχαία ναζιστικά χρόνια και το Ημερολόγιο της Άννας Φράνκ. Μυθοπλασία εκ παποιθήσεως για τις ανάγκες κάποιου ολοκαυτώματος.
3.— Είδατε όμως και τι σεμνότης από την εβραία Μινέϊκο… Μόνο τα χείλια δάγκωνε??? Το τσογλάνι, λες και ήταν μπροστά και έπαιρνε μάτι τη σεμνότητα της γιαγιάς του!!!… Εύγε σου νέε μου μπανιστηρτζή!!!! Από ανωμαλία σκίζεις… Οικογενειακό θα το έχετε φαντάζομαι…. Στη δικιά μου μυθοπλασία σε βλέπω να ράβεις μαξιλάρια με τα βρακιά της γιαγιάς Μινέϊκο….

2 Comments

 • Ο/Η Johannes λέει:

  Αγάπη δανεική.
  Νύχτα μαγιάτικη, φύσαε τ’ αγέρι και μια σελήνη ολόγιομη στα κλώνια……..

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Χρησιμοποιείς ψεύτικες διευθύνσεις e-mail και ιστοσελίδας και δεν δίνεις όνομα δημιουργού. Αυτά για μένα είναι ακαταλαβίστικα και πιθανόν να με βλάψουν.
   Λυπάμαι, αλλά τα έμμετρα σχόλιά σου διαγράφονται λόγω έλλειψης αμφιδρομης εμπιστοσύνης.

Απάντηση