ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ  === Τα πολιτικά ανδρείκελα, αδίστακτα και αμετανόητα, συνεπικουρούμενα στον άθλιο ρόλο τους και από την τρομολαγνεία που εμφανίστηκε ως “από μηχανής Θεός”, μεθοδεύουν πλέον ανοικτά πρακτικές με μοναδικό στόχο τη συγκάλυψη των ευθυνών και της αθλιότητάς τους…
=== Τρέμουν… Τρέμουν τη στιγμή που θα σπάσει η ομερτά της ντροπής… Τρέμουν τη στιγμή που το πρώτο πολιτικό ανδρείκελο θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη… Τρέμουν την πιθανότητα να ξεφύγουν οι εξελίξεις από το διαχειριστικό τους έλεγχο, και να τροφοδοτήσουν σε συνδυασμό με την πασιφανέστατη λαϊκή αγανάκτηση και οργή.  Μια ανεξέλεγκτη εξέγερση που θα ανατρέψει τόσο τους ίδιους όσο και εθνικά επικίνδυνη πολιτική που ακολουθούν εκείνοι που προσκύνησαν τις επιλογές του Σουλτανάτου…

   === ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και από κοντά ο ξεφτιλισμένος “αριστερός” μαϊντανός της ελεεινής και άθλιας συγκυβέρνησης, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μην ξεφύγει ούτε ένα κουκί από το άθλιο σακούλι τους…
=== Τάζουν… Υπόσχονται… ακόμη και υπουργοποιούν “εν ευθέτω χρόνο” όσους τολμούν να βουτήξουν το χέρι τους στο όποιο απόθεμα της αξιοπρέπειάς τους, πριν το σηκώσουν για να πάρουν αποφάσεις…
   === Μισούν την αξιοπρέπεια γι αυτό και την εξωβελίζουν…
=== Δε θέλουν βουλευτές με υπόσταση και προσωπικότητα αλλά μαριονέτες που θα στηρίζουν χωρίς άποψη… Χωρίς πολιτική ευσυνειδησία… Χωρίς πολιτική μπέσα και προσωπικό τσαγανό, το σύστημα της αθλιότητας, και το πολιτικό σκηνικό του εθνικού ξεπουλήματος και της κατοχικής τάξης πραγμάτων…

   === Αλλά και τι διαφορετικό (εκτός από μαριονέτες) θα μπορούσαν να είναι άραγε όλοι αυτοί που θα μετατραπούν σε κιοτήδες πειθαναγκαζόμενοι να πειθαρχήσουν τόσο στη διαδικαστική παρωδία βιασμού (γι ακόμη μια φορά) του Συντάγματος, όσο και στην πολιτική απόφαση που αποσκοπεί στην απαλλαγή των πρωταγωνιστών της αντεθνικής βρωμιάς από την παρέα του Καστελόριζου???

=== Δείτε το ρεπορτάζ… Αηδιάστε ελεύθερα… Αλλά μην εκτονώσετε την οργή σας στην αηδία… Κάντε την όπλο κε στόχο την ανατροπή τους και την παραδειγματική τιμωρία τους…
“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ”

  === «Τρέμουν» στο Μαξίμου παραπομπή Βενιζέλου, Παπανδρέου…
Προβληματισμός και αγωνία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή.
Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως τεταμένο, ενώ η κυβέρνηση ευελπιστεί πως η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για διαρροή ψήφων.

  === Ωστόσο τα πράγματα στη Βουλή είναι ρευστά και στο Μαξίμου φοβούνται πως οι βουλευτές της ΝΔ θα δελεαστούν να ρίξουν μια αρνητική ψήφο στον Ευ. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου.
Ο κίνδυνος για παραπομπή Βενιζέλου είναι υπαρκτός και στην κυβέρνηση προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις των βουλευτών, ώστε να μην παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε και το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά.
Η Ιπποκράτους εκτιμά ότι είναι ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά να μην υπάρξουν διαρροές από τη ΝΔ. Εντούτοις ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να μην στηρίξει με κάθε τρόπο τον Ευ. Βενιζέλο. Ναι μεν θα μιλήσει υπέρ του στη Βουλή, ωστόσο θα κινηθεί στο πλαίσιο ανοχής από την ΚΟ της ΝΔ. Δεν είναι εξάλλου ευχάριστο ούτε για τον Α. Σαμαρά, αλλά κυρίως για τους βουλευτές της ΝΔ, να παρέχουν στήριξη στον Ευ. Βενιζέλο και μάλιστα χωρίς να την πιστεύουν 100%.
  === Προσπάθεια συσπείρωσης στο ΠΑΣΟΚ
Οι ψήφοι υπέρ του Ευ. Βενιζέλου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα είναι σαφώς περισσότεροι, αφού υπέρ θα ψηφίσουν και οι Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Γ. Κουτσούκος, Χρ. Αηδόνης και πιθανότατα Μιχάλης Κασσής.
Στη σημερινή άλλωστε συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να συσπειρώσει τους βουλευτές του, ενώ δράση αναμένεται να αναλάβει και ο Γ. Παπανδρέου που θα μεσολαβήσει στους «πράσινους» βουλευτές, αλλά και στους διαγραμμένους για να μην ψηφίσουν παραπομπή.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου όμως ανησυχεί μήπως παραπεμφθεί ο ίδιος, αφού πολλοί βουλευτές από τη ΝΔ, ίσως και από το ΠΑΣΟΚ ή και τον ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να υπερψηφίσουν την παραπομπή. Κύκλοι της Ιπποκράτους επισημάνουν πως αν παραπεμφθεί ο Γ. Παπανδρέου ή έστω πάρει ψήφους και από στελέχη της συγκυβέρνησης, τότε θα σπάσει τη σιωπή του και θα μιλήσει χωρίς να υπολογίζει αν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση.
  === Τι θα πει ο Α. Σαμαράς
Πάντως ο Α. Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να υπερασπιστεί το παλιό του φίλο Γ. Παπανδρέου και το πιθανότερο είναι πως θα κρατήσει αποστάσεις, στρέφοντας τα βέλη του μόνο προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως προτεραιότητα για τον ίδιο και την κυβέρνηση είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, υποστηρίζοντας πως η λίστα Λαγκάρντ είναι υπόθεση που χειρίζεται η Δικαιοσύνη.
Πάντως ο κ. Σαμαράς απεύχεται να στηθούν τέσσερις κάλπες, για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο, και προτιμά να στηθούν τρεις, όσες και οι προτάσεις των κομμάτων.
  === Στην αντεπίθεση ο Βενιζέλος
Αυτός που αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση είναι ο Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήδη έχει κάνει λόγο για πολιτική αλητεία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για σκευωρία εναντίον του και χυδαιότητα. Στελέχη της Ιπποκράτους τονίζουν πως αυτές οι εκφράσεις δεν θα είναι τίποτα μπροστά στην επίθεση που θα εξαπολύσει στο ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να αποδομήσει γραμμή – γραμμή το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας εκ νέου την Κουμουνδούρου ότι επιδιώκει αποσταθεροποίηση της χώρας.
Αυτό που έχει κατ’ αρχήν σημασία και θα κρίνει πολλά, είναι το πόσες κάλπες θα στηθούν στη Βουλή για την ψηφοφορία, αλλά και αν θα είναι κατά πρόσωπο ή κατά πρόταση των κομμάτων. Το ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στη Διάσκεψη των προέδρων, ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια, με ψηφοφορία νωρίς το μεσημέρι αύριο, πριν την ψηφοφορία για τις παραπομπές.
NEWSBOMB

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση