Φωτορεπορτάζ και από τα Άγια Θεοφάνεια Γ.Ο.Χ. στον Πειραιά!!!

19 Ιανουαρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Viewty  === Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
=== Με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο. Όπως κάθε χρόνο η τοπική μας Εκκλησία υπήρξε το επίκεντρο του εορτασμού της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, η οποία για την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, έχει ιδιαίτερα ομολογιακό χαρακτήρα.

  === Ο εορτασμός κορυφώθηκε δια της λαμπρής τελετής του Αγιασμού των Υδάτων που πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό πειραϊκό λιμένα (έναντι Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος), προεξαρχούσης της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου. 

  === Ο Μακαριώτατος πλαισιώθηκε υπό του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου Β΄, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγορίου, Βρεσθένης κ. Θεοδοσίου και  Μαραθώνος κ. Φωτίου.

Viewty  === Παρόντες επίσης ήταν από την τοπική Σύνοδο της Αμερικής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Μωϋσής και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Πόρτλαντ  κ. Σέργιος και Βοστώνης κ. Δημήτριος.

  === Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων παρακολούθησαν άνω των 6.000 πιστών που κατέκλεισαν τον πειραϊκό λιμένα από το ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη έως και τον χώρο της τελετής έναντι του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος.

Viewty  === Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος σημείωσε την σημαντική αξία της τηρήσεως των Ιερών Παραδόσεων και ευχήθηκε σε όλους να ξεπεράσει η πατρίδα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όσο το δυνατόν συντομότερα.

  === Αψηφώντας το κρύο, περίπου 35  νέοι, με πίστη στην καρδιά βούτηξαν στα νερά του λιμανιού για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους ειδικά αναμνηστικά
Viewty  === Παρευρέθησαν βουλευτές και δήμαρχοι.

  === Μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή
Ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε στον χώρο της τελετής με λαμπρά λιτανευτική πομπή που ξεκίνησε από τον Ι.Ν. Αγίου Φιλλίπου Καμινίων, όπου νωρίτερα τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βοστώνης κ. Δημητρίου και εν συνεχεία η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού υπό του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

ViewtyΚληρικοί της Ι. Μητροπόλεως μας,  από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ι. Μητρόπολη Αττικής, Μοναχοί και Μοναχές  δεκάδες νέοι κρατώντας λάβαρα και σημαίες και εκπρόσωποι συλλόγων με τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες και ένας μεγάλος όγκος πιστών συνέθεσαν μια όμορφη λιτανευτική πομπή.

ViewtyViewtyΛαμπρό τόνο και τιμή, προσέδωσε στην σημαντικότατη για την τοπική μας Εκκλησία τελετή, η παρουσία των Φιλαρμονικών, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Δήμων Πειραιώς, Σαλαμίνος, Αχαρνών, Ασπροπύργου και Μάνδρας.

ViewtyViewtyΜετά το πέρας της της Ακολουθίας του Αγιασμού των Υδάτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Viewty«Με συγκίνηση και ιερά ικανοποίηση θαύμασα το πλήθος των πιστών που κατέκλεισαν το μεγάλο λιμάνι της πόλεως μας για να δηλώσουν το βροντερό ομολογιακό παρών τους. Για την τοπική μας Εκκλησία αυτή η ημέρα είναι μοναδικής σημασίας γιατί αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να αποδείξουμε εν τοις πράγμασι, πως παρά τα όσα ορισμένοι θα επιθυμούσαν, η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, είναι ζώσα, ακμαία και πάντοτε έτοιμη να χαρίσει μάρτυρες στον ιερό μας αγώνα».

ΠΗΓΗ:  Ιερά Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος

Απάντηση