ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ  === Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχώρησαν σήμερα 22/1 οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου ζητώντας άμεσα ενημέρωση για τα  σχέδια διάλυσής του.
   === Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε όλα όσα σχεδιάζονται πίσω από την πλάτη τους από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (μείωση προσωπικού, διαθεσημότητα, διάσπαση σε επιμέρους τμήματα κλπ) και που διαδίδονται ως φήμες χωρίς οι ίδιοι να έχουν επίσημη ενημέρωση.
   === Οι απεργοί μετέβησαν  νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο για να ενημερωθούν και παράλληλα να δηλώσουν σε όλους τους τόνους ότι:
=== ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ενιαία και αδιάσπαστη ύπαρξη του Εθνικού Τυπογραφείου.
=== ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τη δουλειά μας και τις τεράστιες δυνατότητες της υπηρεσίας.
=== ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου
=== ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 
=== ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ
=== Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.”
=== Πλην όμως εκεί τους υποδέχτηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ήταν πολλαπλάσιες των απεργών, και δεν επετράπη σε αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με κανέναν αρμόδιο, ούτε υπουργό αλλά ούτε γραμματείς και φαρισαίους!!!
   === Οι απεργοί αποχώρησαν  άπρακτοι και τώρα πια αναμένονται αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους πριν να είναι πολύ αργά.
   === Το δυστύχημα είναι ότι οσάκις η κυβέρνηση χρειάστηκε το Εθνικό Τυπογραφείο για να εκδώσει κατεπείγοντα ΦΕΚ δεν δίστασε να το ανοίξει και Κυριακές, τώρα όμως οι ανευθυνοϋπεύθυνοι άρχοντες παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων και δεν καταδέχονται ούτε συνάντηση μαζί τους για να τους εξηγήσουν έστω τι σκοπεύουν να κάνουν.
Ας το έχουν αυτό υπ’ όψην τους την επόμενη φορά που θα επείγει κάποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μιας και η χώρα πια κυβερνάται με διατάγματα!!!

Αναρτήθηκε από zeidoron dtsoukas

2 Comments

 • Ο/Η Βαγγέλης λέει:

  το παρακάτω σας λεει κάτι;

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

  Αθήνα, 28-1-2013

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Τυπογραφείου συναντήθηκε με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκη.
  Ο διάλογος διεξήχθη σε θετικό κλίμα, διαψεύστηκαν όλα τα σχετικά δημοσιεύματα περί διάλυσης και συρρίκνωσης του Εθνικού Τυπογραφείου τα οποία και μας είχαν θορυβήσει ιδιαίτερα οδηγώντας μας στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, ενώ το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Εθνικού Τυπογραφείου κρίθηκε ικανοποιητικό.
  Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την διατήρηση των δομών του Εθνικού Τυπογραφείου με όλο το υφιστάμενο προσωπικό του και την υπαγωγή του στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Tα δυο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα δυσλειτουργίας προκύπτουν από το προτεινόμενο σχέδιο πριν την οριστική κατάθεση του.

  Για τo Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

  Β. Γεωργίου Θ. Μουμούρης

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Μου λέει, ότι ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ, τα αντανακλαστικά σου είναι χάλια και χρειάζονται επισκευή. Η ΕΙΔΗΣΗ δημοσιεύθηκε στον τύπο και δεν κατασκευάστηκε από εμένα και δεν νομίζω ότι έφτιαξες ολόκληρο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για να απαντήσεις στον Μπαρμπανίκο!!!???
   Αν δεν είσαι του ΔΣ και είσαι άσχετος με τους απεργούς, με το “το παρακάτω σου λέει κάτι” με επιτιμάς??????????????

Απάντηση