Δ.Ο.Υ. Κοιμισμένων Ελεγκτών!!!!

23 Ιανουαρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ  === ΜΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ 100 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ, ΟΤΙ ΣΤΗ “ΚΑΡΙΕΡΑ” ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΤΟΥΒΛΑ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ!!! ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΟΥΒΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ. ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ, ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ: “ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ”
   === ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΔΙΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ.

  === Ιδού το Κράτος που Οργανώσατε, Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλο & Σια…
   === Του Αριστείδη Παπανικόλα

  === Μια φίλη, σήμερα γύρω στα 30, ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια την περιπέτειά της στον ασφαλιστικό χώρο, όπου δραστηριοποιήθηκε ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος, κανονικά και με το νόμο, με έδρα πάντα την κατοικία της. Παράλληλα σπούδασε, έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία και πριν από τρία χρόνια βρήκε καλή και εξειδικευμένη δουλειά σε πολυεθνική εταιρεία, ακριβώς πάνω στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού της. Σιγά-σιγά η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έπαψε να την ενδιαφέρει και αποφάσισε να κλείσει τα βιβλία της και να αφιερωθεί στην κύρια εργασία της και στην οικογένεια που ετοιμάζεται να κάνει. Σωστή ή λάθος απόφαση, δεν έχει σημασία και σήμερα επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκει για τα διαδικαστικά. Διαβάστε την αντιμετώπιση του Πολίτη από το Επίσημο Κράτος!

  === Οφειλές δεν είχε, ενημερωμένο βιβλίο είχε, έξοδα δεν πέρναγε και προχωρούσε γρήγορα τη διαδικασία, μέχρι που ένας υπάλληλος διαπίστωσε ότι η τελευταία Συγκεντρωτική Κατάσταση την οποία είχε υποβάλει ήταν για το έτος 2009, για τις συναλλαγές δηλαδή από 1.1.2008 μέχρι 31.12.2008 και έκτοτε τίποτα. Με το γνωστό ύφος που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή, της δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στο κλείσιμο των βιβλίων, ότι πρέπει να υποβάλει τις καταστάσεις από το 2010 και μετά, να της επιβληθεί το πρόστιμο που αναλογεί και στην συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία. Άπειρη από «περιβάλλον εφορίας» τρόμαξε και πήρε αμέσως τον λογιστή της, ο οποίος την καθησύχασε λέγοντάς της πως από το έτος 2010, για τις συναλλαγές δηλαδή από 1.1.2009 και μετά, είχε καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής των καταστάσεων αυτών και συνεπώς να ενημέρωνε τον υπάλληλο να ανατρέξει στο αρχείο του. Ο υπάλληλος το άκουσε μεν, στο έντυπο όμως έγραψε απλά ότι Καταστάσεις έχουν υποβληθεί μέχρι το 2009, χωρίς άλλη σημείωση και την έστειλε στον Ελεγκτή. Αυτός, αφού μελέτησε σκεπτικός τις σημειώσεις των συναδέλφων του, της ξαναείπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι να υποβάλει τις (εκπρόθεσμες) Καταστάσεις που λείπουν και όταν αυτή του επανέλαβε ότι είχε καταργηθεί η υποχρέωση, την ρώτησε αυστηρά: με βάση ποια ΠΟΛ δεν έχετε υποχρέωση υποβολής;

  === Η φίλη μου ξαφνιάστηκε και του απάντησε; Δεν ξέρω τον αριθμό, εσείς δεν γνωρίζετε αν έχω ή δεν έχω υποχρέωση υποβολής; Δεν υπάρχει αρχείο; Δεν μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, της Γενικής Γραμματείας, οπουδήποτε τις σχετικές Εγκυκλίους; Η απάντηση ορθή-κοφτή, όχι. Αν ξέρετε την ΠΟΛ έχει καλώς, αν όχι πηγαίνετε να την βρείτε και ελάτε πάλι. Έγινε το σχετικό σούσουρο, αλλά τι να κάνει η φίλη μου, ήθελε να τελειώνει. Ξαφνικά σκέφτηκε την τεχνολογία, τηλεφώνησε στον λογιστή (που ήταν κι αυτός στο δρόμο), της έδωσε οδηγίες και μέσα από το κινητό της που είχε σύνδεση στο διαδίκτυο, βρήκε την ΠΟΛ και ξαναπήγε χαρούμενη στον Ελεγκτή. Του είπε τον αριθμό, ήταν η 1098/31-7-2009, την έψαξε αυτός, την βρήκε και της είπε: δίκιο έχετε. Υπέγραψε και στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Εκεί λοιπόν πετάχτηκε ένας από την ουρά που είχε ακούσει από την αρχή το πρόβλημα και την ρώτησε τι έγινε τελικά. Μόλις του είπε την κατάληξη, έγινε αυτός έξαλλος. Κι εγώ στην ίδια κατηγορία ανήκω φώναξε, ήρθα πριν από δέκα μέρες, μου έβαλαν πρόστιμο 600 ευρώ, έχω πληρώσει τη πρώτη δόση και σήμερα είμαι εδώ για να συνεχίσω την διαδικασία.

  === Συνέχιζε να φωνάζει, δεν ξέρω τι έγινε, η φίλη μου έφυγε πριν το μετανιώσουν. Αλήθεια μήπως έχει συμβεί και σε άλλους; Μήπως τους έβαλαν πρόστιμο για μη υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων από το 2010; Η ΠΟΛ (την έμαθα κι εγώ…) αφορά Ασφαλιστικούς Συμβούλους και Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων. Αν τώρα κάνω εγώ λάθος και ισχύει κάτι άλλο συγχωρέστε με, έτσι μου τα μετέφεραν. Πάντως καλού-κακού δεν αναζητάτε την εγκύκλιο;;;

ΠΗΓΗ:  insurancedaily.gr/blog

Απάντηση