Φλέγεται η Αίγυπτος της χούντας των ισλαμοφασιστών!!!….

27 Ιανουαρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΑΙΓΥΠΤΟΣ -ΤΑΡΑΧΕΣ 1  === Φλέγεται η Αίγυπτος! Μετά τα επεισόδια που σημάδεψαν την επέτειο από την εξέγερση εναντίον του Μουμπάρακ, νέα επεισόδια ξέσπασαν μετά την καταδίκη 21 ατόμων για την τραγωδία στον ποδοσφαιρικό αγώνα, πριν από ένα χρόνο… 

  === Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις σήμερα στο Πορτ Σάιντ της βορειοδυτικής Αιγύπτου, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους στη δίκη για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο. Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.
  === Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν συγγενείς αυτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή που κρατούνται οι τελευταίοι. Το αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που “εστάλησαν στον μουφτή”, φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου. Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. 

  === Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το δικαστήριο. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Κάιρο έχει δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα.
=== NEWSIT

=== Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση