ΤΡΑΠΕΖΑ 2  === ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΟΛΩΤΑΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ»

  === Για παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της περιουσίας, καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή τού γιου του αποβιώσαντος Αναστασίου Ζολώτα, με την οποία υποστηριζόταν ότι οι ελληνικές Αρχές κακώς είχαν κατάσχει τα 30.550 ευρώ, που βρίσκονταν σε αδρανή τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα του, λόγω παρέλευσης 20ετίας.

  === Ο Αναστάσιος Ζολώτας, που είχε γεννηθεί το 1924 και πέθανε προτού προλάβει να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγκάσθηκε να φύγει στο εξωτερικό και άφησε σε αδράνεια, για περισσότερα από 20 χρόνια, έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο υπήρχαν καταθέσεις και τόκοι ύψους 30.550 ευρώ.

  === Όταν επέστρεψε και ζήτησε από την τράπεζα να κάνει ανάληψη του ποσού, που είχε στον λογαριασμού του, τον ενημέρωσαν ότι η όποια απαίτηση πρόσβασης στον λογαριασμό είχε παραγραφεί, λόγω παρέλευσης της σχετικής προθεσμίας και τα χρήματά του είχαν κατασχεθεί υπέρ του κράτους.

  === Με την επιχειρηματολογία αυτή συμφώνησαν, με αποφάσεις τους, τα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια και του Αρείου Πάγου συμπεριλαμβανομένου και ο γιος του, Παναγιώτης Ζολώτας, αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Δεκεμβρίου 2009.

  === Εκδικάζοντας σήμερα την προσφυγή του, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Ελλάδα, για παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της περιουσίας και την υποχρέωσε να καταβάλει στον ενάγοντα 15.000 ευρώ για υλική βλάβη.

  === Στο σκεπτικό της απόφασής του το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν αποτύχει στο καθήκον τους να προστατεύσουν την περιουσία του Ζολώτα, υποχρεώνοντας την τράπεζα να ειδοποιήσει εγκαίρως τον πελάτη της, για τον κίνδυνο κατάσχεσης των χρημάτων του σε λογαριασμό που είχε παραμείνει αδρανής για περισσότερα από 20 χρόνια.

  === Επικρίνοντας, δε, τις αποφάσεις των ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων, το δικαστήριο σημειώνει ότι, επί της ουσίας ο λογαριασμός δεν παρέμεινε αδρανής και δίχως συναλλαγές αφού, όπως τονίζει, αποτελεί συναλλαγή η πρόσθεση των τόκων στο αρχικό κεφάλαιο του καταθέτη.

ΠΗΓΗ:  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Η υπόθεση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα η παραπάνω τελευταία παράγραφος έχει τεράστια σημασία, διότι η κυβέρνηση των αποτυχημένων ληστών των Αθηνών, με πρωτοβουλία του πολιτικού ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΞΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΟΤΣΑΝΑ, για την αρπαγή των καταθέσεων, ΔΗΘΕΝ για να τις χρησιμοποιήσει προς….ενίσχυση των ευπαθών ομάδων τις οποίες ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕΙ.
Μια άλλη παράμετρος και παγκόσμια πατέντα ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ, είναι ο αισχρός  πόλεμος μεταξύ των ληστών κυβερνητικών με τους παρακρατικούς ιδιώτες τραπεζίτες-ληστές, για το ποιος θα καταβροχθίσει αυτές τις καταθέσεις. Τρώγονται, αλλά κανένας δεν ειδοποιεί τους δικαιούχους ή τους κληρονόμους τους, όπως προβλέπει η νομοθεσία και όπως εφαρμόζουν ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ. Εδώ κουμάντο κάνουν οι ληστοσυμμορίες.

Απάντηση