ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ  === Το πρώτο ανέκδοτο στη ΠΗΓΗ: iefimerida.gr  λέει μας:

  === Απόλυτα περιγραφικός, με σχεδόν μυθιστορηματικό τρόπο, ο Λέανδρος Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης περιγράφει το πορτρέτο του διεφθαρμένου υπαλλήλου και την ομερτά.
=== Με συνέντευξή του στην Athens Voice, αναφέρει:«Χωρίς να είναι κανόνας, από τα στοιχεία προκύπτει: έχει 20 με 25 χρόνια υπηρεσίας, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, είναι υψηλά στην ιεραρχία. Γνωρίζει τους κανόνες, δεν φοβάται τίποτα επειδή είναι στα όρια της συνταξιοδότησης. Ώσπου να τον πιάσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα έχει πάρει τη σύνταξή του. Εξάλλου, ένα ποινικό δικαστήριο κάνει επτά με οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί. Επιπλέον, πολλά εξαρτώνται από την πρώτη τοποθέτηση του δημοσίου υπαλλήλου. Εάν πέσει σε γραφείο αδιάφορο ή με λαμόγια, θα χαλάσει κι αυτός. Ιδίως στην επαρχία υπάρχει μια ομερτά. Αλληλοϋποστηρίζονται. Γι’ αυτό υπογραμμίζω ξανά και ξανά ότι πρέπει να επανέλθει το κώλυμα της εντοπιότητας. Ο εφοριακός, ο πολεοδόμος, ο αστυνομικός δεν πρέπει να υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους».

  === Ο Λέανδρος Ρακιντζής (για όσους δεν γνωρίζουν) είναι πρώην ανώτατος δικαστικός και τα τελευταία 8 χρόνια της γενικής ατιμωρησίας και εκτεταμένης διαφθοράς, είναι Γενικός Επιθεωρητής της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Μιλάμε για πολύ παρατεταμένη θητεία….

  === Το δεύτερο ανέκδοτο, είναι της αποκαλύψεως για τον διεφθαρμένο επιθεωρητή, περιληπτικά από τον Μπαρμπανίκο:
  === Ο διεφθαρμένος επιθεωρητής είναι ψηλά στην ιεραρχία και γλείφει όλους τους υπουργούς. Κουκουλώνει όλα τα σκάνδαλα όπως-όπως. Συκοφαντεί κάθε έντιμο συνάδελφο και αναρριχάται στη διεφθαρμένη εξουσία. Είναι στα όρια της συνταξιοδότησης και δεν φοβάται κανέναν, διότι φακελώνει όλους τους διεφθαρμένους προϊσταμένους του μέχρι τον διεφθαρμένο υπουργό. Συνεργάζεται-αλληλοϋποστηρίζεται επιτυχώς με κάθε λαμόγιο!!!…

1 Comment

Απάντηση