Συνθήκες κόλασης και στις εφημερίες των νοσοκομείων.

4 Φεβρουαρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΟΛΑΣΗ   === Γιατρός περιγράφει το 24ωρό του

   === Της Πεννυς Μπουλουτζα
=== Tην περασμένη Τετάρτη στην εφημερία του Ευαγγελισμού, εκτός από τη συνηθισμένη προσέλευση περιστατικών, υπήρχαν και τραυματίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι ένα φαινόμενο που το ζούμε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια», ανέφερε στην «Κ» γιατρός του Ευαγγελισμού, που κάνει λόγο για άλλη μία δύσκολη ημέρα για το νοσοκομείο, στο οποίο απευθύνονται σε γενική εφημερία κατά μέσον όρο 1.000 – 1.200 περιστατικά. Συνολικά οι προσελεύσεις στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ξεπερνούν ημερησίως τις 2.000, εκ των οποίων 450 θα εξελιχθούν σε εισαγωγές για νοσηλεία.

  === Η μεγάλη προσέλευση στα νοσοκομεία «πυλώνες» δημιουργεί συνθήκες «κόλασης» για το προσωπικό. «Η εφημερία ξεκινάει με ήδη 30 – 40 άτομα να περιμένουν να εξεταστούν», αναφέρει καρδιολόγος του Ευαγγελισμού. «Οι χειρότερες ώρες είναι από τις 6 π.μ. έως τις 11 μ.μ. όπου η προσέλευση είναι στην κορύφωσή της. Για εμάς αυτό είναι το χειρότερο: η πολυκοσμία και η ένταση της δουλειάς, αφού καλείσαι να εξετάσεις ταυτόχρονα 5 – 6 περιστατικά και να επιλέξεις ποιο είναι πραγματικά οξύ και πιο ελαφρύ».

  === Το 24ωρo ενός εφημερεύοντα περιγράφει στην «Κ» ο κ. Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Κρατικό Νίκαιας. «Η εφημερία ξεκινάει με παρατεταγμένα 3 – 4 ασθενοφόρα έξω από τα επείγοντα που περιμένουν να “αφήσουν” ασθενείς. Δεν έχουμε υπηρεσία σεκιούριτι, με αποτέλεσμα να μην εμποδίζεται η είσοδος στον χώρο των επειγόντων σε άτομα που δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Βλέπεις βαριά πάσχοντες διασωληνωμένους και δίπλα άλλους χωρίς εμφανές πρόβλημα υγείας, που διά της βίας θέλουν να εξυπηρετηθούν πρώτοι. Προσπαθούμε να αντιδράσουμε ευγενικά, όμως τελικά δεν θα λείψουν και οι διαπληκτισμοί», σημειώνει. Οι ελλείψεις προσωπικού δυσχεραίνουν την κατάσταση. «Ο γιατρός, αντί να αφοσιωθεί στη διάγνωση και στον σχεδιασμό της θεραπευτικής αγωγής, σπαταλάει τον μισό του χρόνο για να βρει τραυματιοφορέα που θα μεταφέρει τον ασθενή για τις απαραίτητες εξετάσεις. Το ίδιο πρόβλημα ακόμα και στα χειρουργεία, όπου μπορεί να περιμένεις τον τραυματιοφορέα για τη μεταφορά του ασθενούς από το φορείο στο χειρουργικό τραπέζι», επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου. Ο γιατρός που εφημερεύει εάν είναι τυχερός θα βρει λίγες ώρες –3 με 4 το πολύ– για να ξεκουραστεί. Οι κοιτώνες δεν επαρκούν και πιθανόν να κοιμηθεί σε καναπέ, σε καρέκλα ή και στο αυτοκίνητό του.

  === «Επειτα από 24 ώρες εφημερίας, θα διαπιστώσει ότι η αμοιβή του γι’ αυτήν την οδύσσεια είναι 2,5 ευρώ την ώρα εάν είναι ειδικευόμενος και 5 ευρώ την ώρα εάν είναι ειδικός. Και δεν γνωρίζει εάν θα πληρωθεί τις εφημερίες του 2013, γιατί το κονδύλι δεν επαρκεί»…

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.:
Θυμωνω που αυτα τα γραφει μια εφημεριδα που χρονια τωρα κυριολεκτικα ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ….τον Κακλαμανη, τον Αβραμοπουλο, τον Λοβερδο, τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ….πως τον λενε αληθεια……
ΛΙΒΑΝΘΖΕΙ τους ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ…..
ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ τις ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ….
ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ τους ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ δηθεν ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ των ελληνκων νοσοκομειων οπως την ΜΑΡΙΑΝΝΑ και την ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που δηθεν εκαναν ΜΕΓΑΛΟΔΩΡΕΑ στονΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ….
…..ΔΩΡΕΑ ΠΟΥδιαχειριζεται ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΡΟΥΣΟΣ, ιατρικος συμβουλος του ΔΙΩΤΗ ΚΑΤΑ την ΑΝΑΚΡΙΣΗ εκεινων των στελεχων της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ που επελεξαν να τους ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ το 100 τοις 100 των πραξεων της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ……και οι λοιποι απεξω….
Την εφημεριδα που ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και μετα της φταινε οι εφημερευοντες γιατροι……
ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ…..
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ…..ΟΧΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ…..

Απάντηση