Και ξαφνικά, τα υπόθετα αφυπνίστηκαν

4 Φεβρουαρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  === Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της επικοινωνιακής αθλιότητας, τόσο η δικαίωση όσων κατά καιρούς έχουμε τονίσει, γίνεται με τρόπο απόλυτο, που δεν επιδέχεται την ελάχιστη αμφισβήτηση…

  === του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
=== Κι ας επιστρατεύσουν οι κονδυλοφόροι της μαζικής αποβλάκωσης όλο το απόθεμα από μελάνι που είναι συσσωρευμένο στον πλανήτη, προκειμένου να μας μεταπείσουν…
  === Τρομολαγνεία αλά-καρτ…
=== Όπως αλά-καρτ άλλωστε είναι και η «τρομοκρατία» που σερβίρουν στο πόπολο, οι χορογράφοι της σαπουνόπερας, που επιχειρεί να βάλει σε συμπληγάδες και το τελευταίο ίχνος πολιτικής σκέψης σ αυτόν το ρημαγμένο τόπο.
  === Όταν τελειώνουν οι «μονάδες» της επικοινωνιακής εξαπάτησης, τότε επιστρατεύονται τα αναλώσιμα των χρήσιμων ηλιθίων, προκειμένου να ξελασπώσουν από τα αδιέξοδα του τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό.
  === Την εποχή που η συμμορία του Καστελόριζου, εγκαινίαζε μια νέα εποχή κατάπτυστης εθνικής μειοδοσίας…
=== Μπροστά σε μια κοινωνία εμβρόντητη που δεν τόλμησε να πιστέψει, που δυσκολεύτηκε αν θέλετε να συνειδητοποιήσει, ότι υπήρχαν Έλληνες πολιτικοί ικανοί να προχωρήσουν σε μια τέτοια πρωτοφανή εθνική προδοσία, οι χρήσιμοι ηλίθιοι τότε ήσαν παντελώς άχρηστοι, αφού από μόνο του το σοκ της εθνικής προδοσίας, ήταν αρκετό για να καθηλώσει το πόπολο αμήχανο μπροστά στις κυοφορούμενες εξελίξεις.
=== Τότε είχαμε τολμήσει και είχαμε αναρωτηθεί: «Αλήθεια γιατί εξαφανίστηκαν ξαφνικά όλα εκείνα τα «επαναστατημένα» νιάτα που “πυροβολούσαν το σύστημα και αντιμάχονταν τον καπιταλισμό και την εκμετάλλευση” όλα τα προηγούμενα χρόνια???…», σε σχετικό μας άρθρο με τίτλο: «ΑΛΗΘΕΙΑ… ΟΙ ΧΑΦΤΑΛΕΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ???

  === Την απάντηση βεβαίως την έδωσε η ίδια η ζωή, και φυσικά επιβεβαιώθηκε εκ των πραγμάτων. Εξαφανίστηκαν τότε, γιατί αυτοί οι κατά παραγγελίαν χαφταλεύρηδες…
  === Δεν έδιναν δεκάρα τσακιστή για την εθνική αξιοπρέπεια που τσαλακώθηκε…
Δεν διανοήθηκαν καν να βάλουν στο κάδρο της σκοποβολής τους, τους πρωταίτιους της εθνικής προδοσίας. Και φυσικά…
Κανείς δε χρειαζόταν μαριονέτες παρείσακτες που θα αποσπούσαν έστω και επικοινωνιακά την προσοχή μιας πολιτικής ηγεσίας, που είχε πλήρως επιδοθεί στην όσο γίνεται ταχύτερη τροχοδρόμηση του κατοχικού καθεστώτος που βιαζόταν λυσσασμένα να «ανατείλει».
Βουβή και άφωνη παρέμεινε η καρικατούρα των καουμπόηδων, ακόμη και την εποχή που οι πλατείες ήταν γεμάτες από μια κοινωνία οργισμένη που φασκέλωνε τους δολοφόνους της αλλά δεν αναζήτησε ποτέ τον τρόπο να τους αφοπλίσει τα ματωμένα τους χέρια.

  === Τσογλαναρία παρκαρισμένη στα αζήτητα…
Κι εκεί παρέμειναν μέχρι οι καιροί να αποφασίσουν να τους …ξεπαρκάρουν. Όσο η Ελλάδα καιγόταν από αγανάκτηση και οργή που ήξερε να φασκελώνει αλλά δεν ήξερε να απειλεί, αυτή η τσογλαναρία έπρεπε να μείνει επιμελώς παρκαρισμένη. Διότι ακόμη και μια σπίθα ήταν αρκετή για να ξεφύγουν τα πάντα από κάθε έλεγχο, κι αυτό δεν το ήθελαν οι χορογράφοι, που επείγονταν να ολοκληρωθεί το πρόστυχο σχέδιο της υποταγής, από τα πολιτικά ανδρείκελα του τόπου.

  === Και ξαφνικά τα υπόθετα αφυπνίστηκαν…

Οι «φοβεροί και τρομεροί εγκέφαλοι» των τρομοκρατών του κώλου, αφού επιστράτευσαν κατσαρολικά και στρακαστρούκες, επιδόθηκαν μετά μανίας σε τζαμαρίες και εξώπορτες με ασυγκράτητο επαναστατισμό.
Τι κι αν φωνάζαμε εμείς λέγοντας: «Ε…ΨΙΤ… ΚΟΡΟΪΔΑ… ΟΙ ΕΞΩΠΟΡΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΦΑΛΙΑΡΙΣΟΥΝ»…
  === Ο σχεδιασμός ήταν σαφής…
Και στην ουσία του προέβλεπε τα παρακάτω:
Κάντε ήρωα τον αρχιδηλωσία και αρχικωλοτουμπαδώρο της πολιτικής… Ο χορογράφος «διέταξε» και η τσογλαναρία τουφέκισε την ανυπεράσπιστη τζαμαρία της πιάτσας της Συγγρού.
Κατοχυρώστε το ρόλο του πρωταγωνιστή της επικοινωνίας στο χθεσινό διασκεδαστή, πρόθυμο να επιτίθεται αφελώς και με όχι ιδιαίτερη ευφυΐα σε οτιδήποτε κινείται σ αυτόν τον τόπο… Ο χορογράφος «υπέδειξε» και η τσογλαναρία των Κανάρηδων του γλυκού νερού, πυρπόλησε μια εξώπορτα για να χουμε και κάτι να λέμε.
Και επειδή κινδυνεύουμε να μη μας πάρουν και πολύ σοβαρά μ αυτά και μ εκείνα, ανεβάστε λίγο τα ντεσιμπέλια στο θόρυβο για ν ανεβάσουμε κι εμείς τον πήχη των πολιτικών απαιτήσεων… Ο χορογράφος εμπνεύστηκε και η τσογλαναρία έβαλε τα κατσαρολικά της να λαλήσουν στο Mall.
Όπως επισημαίναμε λοιπόν: «ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ DEAL ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ» έχει ήδη αρχίσει…
  === Και τώρα κορόιδα ελάτε για «απόσυρση»…
Διότι ξαναθυμίζουμε πως το όλο εγχείρημα είναι … αλά-καρτ.
Και εντελώς «τυχαία διέρρευσε» η πληροφορία πως η ΕΛ.ΑΣ περίμενε χτύπημα στη Δυτική Μακεδονία…
Και εντελώς συμπτωματικά, ήρθε η ληστεία στο Βελβεντό…
Και η ΕΛ.ΑΣ που τίποτε δεν της ξεφεύγει, τα τσάκωσε επιτέλους τα κοτόπουλααα…
  === Ήταν όμως αξιοθαύμαστα μυαλά…
Ο ένας με το τόξο του… έκοβε βόλτες στο Σύνταγμα κυνηγώντας μπεκάτσες… Καθόλου στόχο δεν έδινε αυτό το παιδί…
Αλλά και όλη μαζί η επαναστατημένη παρέα, όταν η κοινωνία οργιζόταν και διαδήλωνε, αυτή η επαναστατημένη ομάδα, συγκέντρωνε βαρύ οπλισμό… κατέστρωνε επιχειρησιακά σχέδια… και οργάνωνε τη δράση της…
Και είναι όλοι τους 20χρονα παιδάκια… Ναι ρε φίλε… Άμα το χεις στο αίμα σου να γίνεις επαναστάτης… Η επανάσταση χρόνια δεν κοιτά. Ούτε και ο έρωτας βεβαίως – βεβαίως…
  === Αξιοθαύμαστα όμως και τα μυαλά της ΕΛ.ΑΣ…
Ήξεραν τα πάντα… Τους παρακολουθήσαν από καιρό… Κι έστησαν το καρτέρι τους στο Βελβεντό για να τους τσακώσουν… Τόσο τους χρειάζονταν… Το μόνο που τους διέφυγε ήταν που έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με το … μπερτάκι, κι έτσι συγκέντρωσαν επάνω τους την οργή των θεραπαινίδων του “νομικού μας πολιτισμού”, που θέλει καλομεταχείρηση στα καλόπαιδα και ασυδοσία στις μαζικές δολοφονίες – από τον πολιτικό πολιτισμό – των πολιτών.
Άλλωστε πάντα η χρησιμότητα των ηλιθίων, έχει ημερομηνία λήξης… Το ίδιο και η υπεραξία των έργων τους…
  === Ας κωδικοποιήσουμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας…
  === Είναι τρομοκρατία τελικά αυτό το άθλιο κουκλοθέατρο???
Όση σχέση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο, έχει και αυτή η χορογραφημένη καρικατούρα με την τρομοκρατία. Πρόκειται για «τρομοκρατία» αλά-καρτ, κομμένη και ραμμένη στις επικοινωνιακές ανάγκες των μηχανισμών που αποσκοπούν στην καθήλωση του πληθυσμού και στη θεσμική ενδυνάμωση του αυταρχικού πλαισίου, μέσα από το οποίο η κατοχική διοίκηση επιδιώκει να χαλιναγωγήσει το πόπολο.
Το ανασύρει κατά παραγγελίαν όταν χρειάζεται άλλοθι για τους επικοινωνιακούς και άλλους χειρισμούς, και το αποσύρει για να διατηρεί πάντα τον έλεγχο ακόμη και στα «καμένα χαρτιά» της.
Φοβάται άραγε την «τρομοκρατία» των χαφταλεύρηδων το σύστημα της κατοχής και τα πολιτικά του ανδρείκελα???
Κάθε άλλο. Αυτού του είδους την «τρομοκρατία» την διαχειρίζεται σε έναν ρόλο συμπληρωματικό… σαν χρήσιμο εργαλείο με απώτερο στόχο τον απόλυτο έλεγχο των κοινωνικών αντιστάσεων.
  === Μα καλά… Είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος ότι ακόμη και αυτά τα περιστατικά αποτελούν χρήσιμο άλλοθι και ταυτόχρονα βαλβίδες εκτόνωσης που διευκολύνουν στο έργο της την πολιτική εξουσία???
Ωωω ναι… Βεβαίως και είναι δυνατόν. Αρκεί να μπει κανείς στον κόπο να κάνει ορισμένες απλές και αυτονόητες σκέψεις…
Είδατε εσείς τους χαφταλεύρηδες με τις στρακαστρούκες και τα κατσαρολικά να διαθέτουν σαφή και ξεκάθαρο πολιτικό στόχο δράσης???
Μήπως τους είδατε να στοχοποιούν τους πρωταίτιους της εθνικής προδοσίας και να μη τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί???
Μήπως τους είδατε να αναπτύσσουν δράση στοχευμένη που να επιδιώκει να ανάψει τη σπίθα για καθολικό πολιτικό ξεσηκωμό ολόκληρης της κοινωνίας που καταδυναστεύεται???
Μήπως τους είδατε να στοχοποιούν κατοχικούς θεσμούς και εκκολαπτήρια παραγωγής δωσίλογων???
  === Μα είναι δυνατόν – θα μου πείτε – να περιμένει κανείς από 20χρονα παιδιά να διαθέτουν πολιτική σκέψη που να την μετουσιώσουν και σε δράση ανάλογου προσανατολισμού???
Φυσικά και δεν είναι. Κι αυτό το ξέρουν καλύτερα οι χορογράφοι τους οποίους υποτίθεται πως χρόνια τώρα «ξεγελούν» με τη δράση τους, κάποια 20χρονα παιδιά.
Τσογλαναρία χρειάζονταν… Αυτή χρησιμοποίησαν… Η βρώμικη δουλειά έγινε… Τώρα τους αποσύρουν…
Ξανακάτσε μακάκα ήσυχος στον καναπέ και να σαι σίγουρος πως όταν τους ξαναχρειαστούν, δε θα διστάσουν να βάλουν ακόμη και δεκαοχτάχρονους στο παιχνίδι…
Τζερτζελές να γίνεται για να βιάζουν το μυαλό σου… Μέχρι να έρθει η στιγμή της επόμενης πράξης, μπορείς να απολαμβάνεις απαλλαγμένος από τρομοκράτες την ξένη κατοχή, και τους προστάτες του «νόμου και της τάξης» να τρομοκρατούν και να βιάζουν τη ζωή σου…
Άλλωστε για όλα τούτα, εσύ είσαι το επίκεντρο βρε κουτό. Οι τζαμαρίες της πιάτσας της Συγγρού νομίζεις πως είναι το επίκεντρο??? Αναλώσιμες είναι κι αυτές, όπως αναλώσιμη ήταν και η τσογλαναρία που τις τουφέκισε.
Πάμε γι άλλα……
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ   ==== ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
=== Είναι αξιόλογες οι επισημάνσεις του φίλου μας του Κυριάκου, αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί του.
   === Εγώ πιστεύω ότι “παιδιά” 20-26 χρονών, σαφώς και μπορούν να έχουν πολύ καλό πολιτικό αισθητήριο, αλλά κινδυνεύουν από άλλα  και πολλά θέματα, που έχουν να κάνουν με την οργανωτική δομή και συγκρότηση τέτοιων ομάδων, με τη ποιότητα στελέχωσής τους, τη, ομαδικότητα,  τη πειθαρχία, την εξάσκηση σε ρόλους που θέλουν να αναλάβουν, τη σωστή επιλογή στόχων. Δεν λέω ότι σώνει και καλά πρέπει αντιγράψουν κάποιους, αλλά σίγουρα πρέπει να έχουν την υπομονή να σπουδάσουν ανάλογες ομάδες και να διδάσκονται για την υπομονή, τον συντονισμό, τη μυστικότητα, και από τις επιτυχίες, αλλά κυρίως, από τις αποτυχίες τους. Πρέπει να έχουν αρχές με πλατιά πατριωτική, κοινωνική απήχηση. Είναι ανύπαρκτη εκ προοιμίου οποιαδήποτε επαναστατική ομάδα, αν περιστρέφει το ιδεολογικό της σύμπαν, γύρω από τον εαυτό της. Δεν εννοώ τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά είναι αδιανόητο μια “επαναστατική” ομάδα, να δίνει την εντύπωση στις ευρύτερες  μάζες, ότι επιθυμία της είναι να φέρει μιας άλλης μορφής χούντα.
   === Αν αληθεύει αυτό που έχει διαδώσει η αντιτρομοκρατική ή η ΕΥΠ ή η Κρατική Ασφάλεια (δεν ξέρω – αλλά όλα τα ΜΜΕ ακριβώς το ίδιο αναφέρουν), ότι δηλαδή δύο από τους εμπλεκόμενους νεαρούς, ήσαν γνωστοί στις αρχές ασφαλείας και ότι ο ένας ήταν μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου, τότε η συγκεκριμένη ομάδα έχει διαπράξει πολλά και χονδροειδέστατα λάθη. Αν αναλογιστούμε ότι οι μαζικές πρώτες συλλήψεις των μελών της οργάνωσης  “συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς” ήσαν κατ’ εξοχήν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ, και αν οι τελευταίοι συλληφθέντες είναι και αυτοί μέλη της ίδιας οργάνωσης (όπως διαδίδουν οι αρχές ασφαλείας), τότε είναι ΣΦΟΔΡΑ ΠΙΘΑΝΟ, το ενδεχόμενο να ήταν διαβρωμένη η οργάνωση αυτή, από πράκτορες της κρατικής ασφάλειας.
   === Είναι όμως κι λάθος, αν ένας που τα βλέπει τα πράγματα επ΄ έξω, να εξελίσσονται μονολιθικά μόνο με ανακοινώσεις της κρατικής ασφάλειας, να καταλήγει σε “συμπεράσματα” πως τα παιδιά αυτά, ήταν μια τσογλαναρία και χορογραφημένη καρικατούρα τρομοκρατίας, στην υπηρεσία της χούντας που κυβερνά. Ο ευρύτερος χώρος έχει αναπτύξει δραστηριότητα, για την οποία πολύ λίγα μαθαίνουμε, επειδή το καθεστώς θέλει και μπορεί να κρατά γύρω μας, ένα απέραντο σκοτάδι. Τέλος να μη μας διαφεύγει, ότι άτομα τέτοιων ομάδων, είτε έχουν συλληφθεί, είτε είναι στη παρανομία, δεν έχουν τη παραμικρή δυνατότητα να μας ενημερώσουν, σε αυτά που έχουμε απορίες και αναζητούμε απαντήσεις με τη φαντασία μας.

Απάντηση