Δημήτρης Μπουρζούκος 2   === “…..Και ντρέπομαι για όλους τους ανυποψίαστους πολίτες που θα τον τσουβαλιάσουν μέσα στο κεφάλι τους σαν έναν “τρομοκράτη” και θα προσπεράσουν το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπό του για να πάνε στην επόμενη είδηση.

  === Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο από έναν καθηγητή του Λέγομαι Χρήστος Ιωαννίδης.
===  Είμαι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση εδώ και 23 χρόνια και υπεύθυνος του περιοδικού “Schooligans” και του μαθητικού φεστιβάλ “Schoolwave”.  Γνώρισα τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο για τρία χρόνια (2005-2008). Ήταν μαθητής μου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.
=== Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της εμπλοκής του σε ένοπλη ληστεία. Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή αλλά και ως εθελοντή στο περιοδικό.
=== Ήταν χαρά μου να έχω μέσα στην τάξη παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη. Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε heavy metal. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός. Ίσα-ίσα ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του.
=== Και φυσικά είχε και αυτός θυμό μέσα του, όπως όλα τα αληθινά παιδιά που ανακαλύπτουν στην εφηβεία τους την απάνθρωπη και υποκριτική κοινωνία στην οποία ζούμε. Όχι, δεν ήταν κακός μαθητής, ήταν πολύ καλός. Μπήκε και αυτός στο πανεπιστήμιο, γράφοντας μία από τις εκθέσεις-κονσέρβες που του ζητάει το σύστημα. Οι γονείς του ήταν δύο αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι.
Ερχόντουσαν τακτικά στο σχολείο να μάθουν για το παιδί τους. Κάποια στιγμή έμαθα από τον Αντρέα-Δημήτρη ότι ο πατέρας του έμεινε άνεργος. Μου το είπε πικραμένος και θυμωμένος.
=== Δεν ξέρω πόσες αιτίες θυμού προστέθηκαν από τότε. Μπορώ ίσως να φανταστώ αρκετές απ’ αυτές, καθώς ζω κι εγώ μέσα σ’ αυτήν την Ελλάδα. Απο κει και πέρα, λυπάμαι και ντρέπομαι.
=== Λυπάμαι για τον Αντρέα-Δημήτρη που πίστεψε, καθώς φαίνεται, στη βία σαν απάντηση στη βία του συστήματος. Ντρέπομαι όμως και για την Ελλάδα που οδηγεί παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη σ’ αυτό το σημείο.
=== Ντρέπομαι για τους αστυνομικούς που τον βασάνισαν. Ντρέπομαι για τους δημοσιογράφους που ήδη τον καταδίκασαν. Και ντρέπομαι για όλους τους ανυποψίαστους πολίτες που θα τον τσουβαλιάσουν μέσα στο κεφάλι τους σαν έναν “τρομοκράτη” και θα προσπεράσουν το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπό του για να πάνε στην επόμενη είδηση.
Πηγή: lifo.gr

2 Comments

 • Ο/Η eds λέει:

  Αυτά τα αθώα παιδάκια….επαναστάτες…

  “Έχουν περάσει περίπου τέσσερις μήνες από τον άδικο χαμό του ταξιτζή Δημήτρη Μιχά στην Πάρο, ο οποίος «έφυγε» στην προσπάθεια του να πιάσει τον ληστή τράπεζας του νησιού.”

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Καθ΄ όσον με αφορά, λυπάμαι βαθύτατα για την εκτέλεση του ταξιτζή, αλλά πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ, ότι δεν είναι δουλειά κανενός αυτόκλητου υπερασπιστή ληστρικής και απάνθρωπης τράπεζας, να κυνηγά τους επίδοξους ληστές της, ΟΤΑΝ το προσωπικό ασφαλείας και οι υπάλληλοι της τράπεζας έκατσαν σαν κλώσσες στ΄ αυγά τους. Λυπάμαι, αλλά ούτε ο θάνατός του μπορεί να συγκαλύψει τη βλακεία του και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.
   Σιγά μη βγούμε και υπερασπιστές των τραπεζιτών, των κατ΄ εξοχήν ληστών μας, εξ αιτίας μιας λανθασμένης συμπεριφοράς ενός ταξιτζή. Λυπάμαι ειλικρινά, που στη θέση του δυστυχούς ταξιτζή δεν ήταν ο Σάλλας ή ο Κωστόπουλος.
   Αν είχες οδηγηθεί εσύ σε μια ανάλογη ενέργεια, θα καθόσουν να συλληφθείς από έναν ταξιτζή??? ή είσαι μεγαλομέτοχος και περιμένεις να εισπράξεις αυτά που δανείζεται το κράτος και θα τα πληρώσουμε εμείς οι φορολογούμενοι, και σε έπιασε κόψιμο και καημός.
   Εύχομαι οι ληστείες εναντίον των τραπεζιτών να εξαπλωθούν και να έχουν επιτυχία.

Απάντηση