ΣΑΜΑΡΑΣ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΚΟΥΒΕΛΗΣ 3  === ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
=== «Έχω υποβάλλει επτά επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό με θέμα  τις διαπραγματεύσεις υπό το Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων και άλλες δύο για την υπόθεση Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ και εκείνος αρνείται να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει. Αναλόγως πράττουν και τα μέλη της κυβέρνησής του σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.
=== Ο μη εκλεγμένος Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας αγνοεί συστηματικά τους Βουλευτές που τον καλούν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.
=== Ο Πρωθυπουργός και η συγκυβέρνησή του προσβάλλουν το Πολίτευμα και απαξιώνουν τους θεσμούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
=== Η προκλητική συμπεριφορά αγγίζει τα όρια της συνταγματικής εκτροπής και ας συνειδητοποιήσει έστω και αυτή τη στιγμή ότι «καθήκον» του Πρωθυπουργού είναι να διασφαλίζει την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.»
=== ΠΗΓΗ: Ανεξάρτητοι Έλληνες

  === ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:  «ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΙΩΠΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;;; ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ;;;»
  === Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές ομιλίες του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο και του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για τα Δωδεκάνησα, έκανε την εξής δήλωση:
   === «Σαν να μην έφτανε το πόσο εξέθεσε πολιτικά τον εαυτό του και τη συγκυβέρνηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας ραντεβού στα τυφλά με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ είχε πάει στο Κατάρ για άλλη -υποτίθεται- δουλειά, τώρα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα από την συνάντησή τους, βγαίνει ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αδειάζει, με το να επιβεβαιώσει τις επιθετικές βλέψεις της χώρας του και να καταδείξει ότι ο κ. Σαμαράς, μαζί με τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη ακολουθούν στα εξωτερικά μας θέματα μία πορεία που μπάζει από παντού, μία πορεία ζαλισμένου κοτόπουλου, χωρίς αφετηρία, κατεύθυνση, προορισμό και στόχο. Και κυρίως πορεία ενδοτική.
   === Ο κ. Ερντογάν, από την Ουγγαρία όπου βρέθηκε, αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία ελληνοκυπριακή διοίκηση, το ψευδοκράτος Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ψέγει ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποδοχή ως πλήρων μελών των αδελφών μας Κυπρίων και απειλεί ότι είναι εκείνος που θα θέσει κάτω από την αίρεση της επανεξέτασης ολόκληρο το πλέγμα των ευρωτουρκικών σχέσεων.
   === Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε την στάση του Αττίλα που εξακολουθεί να επιδεικνύει και να περιφέρει ο Τούρκος πρωθυπουργός και καλούμε την συγκυβέρνηση να δείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και όση στιβαρότητα της έχει απομείνει και μπορεί, τέλος πάντων, να επιδείξει.
   === Το ερώτημα το θέτω ευθέως προς την πλευρά και των τριών αρχηγών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής συγκυβέρνησης:
   === Κύριε Σαμαρά, κ. Βενιζέλο, κ. Κουβέλη και κυρίως εσείς κ. Σαμαρά, που μαζί με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο έχετε τα πάρε-δώσε με τους Τούρκους ομόλογούς σας, έως πότε θα ανέχεστε τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν;
=== Μπορούμε να πληροφορηθούμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ποια ήταν ή ποια θα είναι η απάντηση-σχόλιο της Ελλάδας, για την Κύπρο του ελληνισμού, για τη Κύπρο της Ε.Ε. και για τη Κύπρο του ΟΗΕ;
=== Μήπως ταυτόχρονα μπορείτε να απαντήσετε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ποια ήταν η επίσημη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας στη νέα πρόκληση Νταβούτογλου, ο οποίος από το Κάιρο έθεσε ζήτημα τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα;
=== Σας είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι η Άγκυρα επιχειρεί με διάφορους τρόπους να αντιγράψει, κυρίως σε Ρόδο και Κω, τη δραστηριότητα που αναπτύσσει στη Θράκη μέσω του εκεί Προξενείου της.
=== Δεν νομίζετε ότι πρέπει με την πρέπουσα σκληρή διπλωματική γλώσσα να τελειώνουν αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια που κλιμακώνει ο τουρκικός παράγοντας;
Πρόσφατα, είχαμε τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων, που γκριζάρισαν από την πολιτική Σημίτη.
Σκοπεύετε, ως μνημονιακή συγκυβέρνηση να γκριζάρετε όλη την Ελλάδα και τον ελληνισμό της;»
ΠΗΓΗ: Ανεξάρτητοι Έλληνες

Απάντηση