ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΝΤΡΑΓΚΙ -ΑΡΚΟΥΔΑ 1   === Ο Παπανδρέου τολμά ακόμη να εμφανίζεται και να προκαλεί με τα λόγια του και τη συμπεριφορά του. Έτσι… Χωρίς φιλότιμο… Χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής ή μεταμέλειας για τις ολέθριες επιλογές του…..

   === γράφει ο REPORTO
=== Καπηλευόμενος το γεγονός ότι συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος χάρη στο δηλωσία πρωθυπουργεύοντα, που με αντάλλαγμα την ανάδειξή του στην κυβερνητική εξουσία, δε δίστασε να προχωρήσει σε μια συνδιαλλαγή ντροπής με την πράσινη συμμορία που κατέστρεψε τον τόπο και ανοιξε τις κερκόπορτες στην ξένη κατοχή.
=== Συνεχίζει αυτό το απίστευτο πολιτικό θρασίμι, να εμφανίζεται μπροστά στο λαό που εξαπάτησε για να αποσπάσει την ψήφο του…
=== Μπροστά στην κοινωνία της οποίας κατέστρεψε τη ζωή, την ελπίδα και τα όνειρα, της οποία ακόμη και αυτή την εθνική ταυτότητα δε δίστασε να εμπορευτεί στυγνά…
=== Συνεχίζει να προκαλεί τη μνήμη των δολοφονημένων και το δράμα της δυστυχίας και της ανέχειας των ζωντανών…
=== Όχι για να ζητήσει συγνώμη  για τις άθλιες επιλογές του, αλλά για να υπερασπιστεί το “δικαίωμα” των Παπανδρελλήνων που κατασκεύασε, προκειμένου  να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ανεμπόδιστα την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη.
=== Συνεχίζει να προσβάλει αυτός ο απίστευτος πολιτικός καραγκιόζης την Ελληνική κοινωνία και το δράμα στο οποίο την καταδίκασε, όχι μονάχα γιατί αρνείται να αναλάβει το ελάχιστο ίσως των κορυφαίων του πολιτικών και προσωπικών ευθυνών, αλλά γιατί προσπερνώντας και αδιαφορώντας προκλητικά για τα δεινά που της προκάλεσε, επιμένει να ασχολείται  αποκλειστικά και μόνο με τα επίπλαστα δικαιώματα  της αγαπημένης του “κοινωνίας των λαθρομεταναστών” και των ισλαμοφασιστών εισβολέων.
=== Και το κωμικοτραγικό της ιστορίας:
=== Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του ο ελεεινός εμπορίσκος της εθνικής ταυτότητας, θεωρεί περισσότερο τιμητικό να κυκλοφορεί με την “ταυτότητα” του περιφερόμενου θίασου στις διαλέξεις υποτέλειας που οργανώνει το Χάρβαρντ, παρά με την ταυτότητα του Έλληνα πολίτη και πρώην πρωθυπουργού.=== Δείτε το ρεπορτάζ και δοξάστε το ελεεινό ανδρείκελο της Νέας Τάξης…..
=== Θεμελιώδη προοδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου τον λεγόμενο νόμο Ραγκούση για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.

  === Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η «απόφαση για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι έτσι κι αλλιώς βαθύτατα πολιτική» και ζητά από την κυβέρνηση «να μην επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα».
  === Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «ο νόμος 3838, περί απόδοσης ιθαγένειας, έκανε πράξη μία σαφή προεκλογική μας δέσμευση και αποτέλεσε θεμελιώδη προοδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης».
  === Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημειώνει ότι αυτή «δεν ακυρώνει τα δομικά στοιχεία του νόμου, με βάση τα οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύονται και ενισχύονται θεμελιώδη δικαιώματα χιλιάδων παιδιών νομίμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή φοιτούν στα σχολεία μας, τα διδάσκουν οι δάσκαλοί μας, παίζουν στις αυλές των σχολείων μας όπως όλα τα παιδιά».
  === Τονίζει πως η ουσία είναι, ότι η απόφαση για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι έτσι κι αλλιώς βαθύτατα πολιτική. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και υπογραμμίζει: «Αυτή οφείλει -και μπορεί- να μην επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα και να διασφαλίσει αυτήν την προοδευτική μεταρρύθμιση.   Ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται».

Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση