ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ -ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΒΙΑΣΤΗ 1  === Φεμινιστική διαμαρτυρία κατά Κωνσταντοπούλου
=== Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βουλευτή και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε η Φεμινιστική Πρωτοβουλία την Παρασκευή έξω από τον Αρειο Πάγο, όπου συζητείται αίτηση αναιρέσεως στην υπόθεση του «βιαστή με την τυρόπιττα», ο οποίος είναι εδώ και επτά χρόνια εντολέας της κυρίας Ζωής Κωσταντοπούλου.

=== Η γυναικεία οργάνωση μάλιστα επιτίθεται ευθέως στο ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθειά του να υποβαθμίσει το θέμα:

  === «Σε απάντηση σχετικού άρθρου των ΝΕΩΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η επίθεση στη βουλεύτριά του Ζωή Κωνσταντοπούλου γίνεται λόγω ενασχόλησής της στη Βουλή με τη λίστα Λαγκάρντ.

  === Επειδή εμείς αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και συνακόλουθα την καταδίκη των βιαστών, ρωτάμε τον ΣΥΡΙΖΑ αν εγκρίνει την ανάμειξη της βουλετίνας του στο συγκεκριμένο θέμα, ως συνηγόρου του βιαστή, η οποία μάλιστα προσπαθεί με στρεψοδικία, αρνησιδικία, κωλυσιεργία να μην καταδικαστεί ο βιαστής, ώστε ως αποτέλεσμα να κουραστούν τα θύματα να ταξιδεύουν από τις μακρινές τους χώρες, υφιστάμενες συν τοις άλλοις και προσωπική οικονομική ζημία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

  === Στόχευε τουρίστριες ο δράστηςΦεμινιστική διαμαρτυρία κατά Κωνσταντοπούλου
=== Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τη δικογραφία βίαζε τουρίστριες αφού προηγούμενως τους έδινε τυρόπιτες στις οποίες είχε βάλει αλκοόλ και υπνωτικό, σε μία υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην Ελλάδα το 2005, τραυματίζοντας παράλληλα την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

  === Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών χωρίς ελαφρυντικά για τον βιασμό μόνο μίας τουρίστριας από την βόρεια Ευρώπη, ενώ το κατηγορητήριο αρχικά τέσσερις περιπτώσεις. Στις άλλες τρεις ωστόσο δεν είχαν κλητευθεί νόμιμα από τις χώρες τους τα θύματα.
=== Οι επικριτές της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι προσπάθησε επανειλημένα να μπλοκάρει και να παρατείνει τη διαδικασία, με τέσσερις αιτήσεις εξαίρεσης τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός εισαγγελέα, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχει μεροληψία εξαιτίας της απόρριψης των ελαφρυντικών του πελάτη της.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

1 Comment

  • Ο/Η Αλέξανδροσς Λάμπρος λέει:

    Η κυρίια Κωνσταντοπούλου σαν βουλευτίνα αριστά πράτει που προσπαθεί να λάμψει η αλήθεια γύρο από τις παράνομες καταθέσσεις στην Ελβετία. Σαν αριστερή ομως γυναίκα Δικηγόρος ειναι απαράδεκτο να υπερασπίζεται βιαστες!! Διστυχώς δεν ειναι η πρώτη φορα που υπερασπίζεται βιαστή λες και μισεί τις αλλες γυναίκες. Ηδη πριν 15 χρόνια κατάφερε να απαλάξει βιαστη καταεξευτελίιζοντας το θήμα, μια νεότατη τοτε μητερα φωτγράαφο, με μεθόδους που θα ζήλευε και Ταλιμπαν φαλοκράτης. Αυτά δεν τα γράφω για να πάψει να ασχολήται με την λιστα Lagarde αλλα μηπως πιστεί να πάψει να συντελεί στην αθόωση βιαστών ταπινώνωντας και εξευτελίζωντας τα θύματά τους. Μήπως καταλάβει οτι υπερασπίζωντας τους βιαστές αντι για τα θύματα τους δεν λειτουργεί με ήθος αριστερής γυναίκας αλλα Χρυσαυγίτη τυπου Κασιδίαρη.!!!!

Απάντηση