ΧΡΗΜΑ -ΠΛΟΥΤΟΣ 1  === ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

  === Να συνεχίσει και να ολοκληρώσει ό,τι άρχισε το Μνημόνιο, επιχειρεί η νέα Επιτροπή Φορολογικής Μεταρρύθμισης που συγκρότησε ο Γιάννης Στουρνάρας και η οποία συνεδρίασε χθες υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνη.

  === Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το νέο σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων θα αποτελεί προέκταση των αλλαγών που ισχύουν από φέτος και στόχος, παρότι τα μέτρα αυτά ελήφθησαν στο όνομα της έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και υπό την πίεση των δανειστών.

  === Αντί δηλαδή από την “Επιτροπή Σοφών” για την αναμόρφωση του φορολογικού να κινηθεί σε μια κατεύθυνση εξορθολογισμού και άμβλυνσης των ακροτήτων που θεσπίστηκαν (κατάργηση αφορολογήτων και φοροαπαλλαγών, φόροι από το πρώτο ευρώ και με 40% από μόλις 2.000 ευρώ το μήνα εισόδημα κλπ), η Επιτροπή θα αναζητήσει φόρους να πληρώσουν ακόμα περισσότεροι περισσότερα! Το «δόγμα» που ήδη ακούγεται στις συνεδριάσεις αυτές είναι «να εισπράξουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από τους λίγους», υπονοώντας βεβαίως πως οι μεγάλες περιουσίες δεν είναι δυνατόν να συλληφθούν και να φορολογηθούν.

  === Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσεως, ώστε να πληρώνουν και όσοι δεν πλήρωναν ως τώρα φόρους.

  === Εκτός από τους φόρους εισοδήματος, αλλάζουν όμως και οι φορολογικοί κανόνες και τα πρόστιμα. Μέχρι τον Απρίλιο η Επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει σε ένα Κώδικα Φορολόγησης για όλα, που θα περιλαμβάνει σε «μέχρι 50 σελίδες το πολύ» ό,τι πρέπει να γνωρίζει κάθε φορολογούμενος για τους φόρους στο εισόδημα και την περιουσίας του.

  === Σήμερα στις 3.00 τα μεσημέρι συνεδριάζει όμως και η διακομματική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, τη φορά αυτή υπό τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει όμως και ένα παράθυρο για να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος με αφορολόγητο υψηλότερο και από τα 50.000 ευρώ που φαινόταν ήδη σαν δεδομένο. Μετά τη σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών που ρωτήθηκε σχετικά, δεν διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας πως «έχουμε αρκετό χρόνο για να το συζητήσουμε και αυτό».
aegeanhawk
Ἀναρτήθηκε  ἀπὸ filologos10 αἰέν ἀριστεύειν

ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.:  Όπως όλα δείχνουν, η Γραμμη Στουρναρα ειναι, οτι η ελιτ πρέπει να εχει ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ οτι από τα ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, τοποθετουνται να ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, καθηγητών που ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ότι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ, οτι εκαναν MEΓΑΛΗ φοροδιαφυγη και ότι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ.
ΕΝΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
ετσι ΔΕΝ ειναι κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ…….;;;;;;;;

Απάντηση